Hearthstone

Hearthstone: Darkmoon Faire | Μια πρώτη ανάλυση στις κάρτες των Old Gods! | Pain

Καλησπέρα friends, είμαι ο Pain από την Team Phantasma και έχω να μοιραστώ μαζί σας αρκετά ευχάριστα νέα σχετικά με την καινούρια προσθήκη περιεχομένου (expansion) για το παιχνίδι του Hearthstone.


Ανακοινώθηκε πρόσφατα στο τελευταίο reveal stream της Blizzard πως το όνομα του νέου expansion θα είναι το Madness at the Darkmoon Faire και θα κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου 2020.

Το Darkmoon Faire στον κόσμο του World of Warcraft είναι ενα είδος καρναβαλιού το οποίο γίνεται προς τιμή των Old Gods.



Είχαμε ξαναδεί τους Old Gods στο Hearthstone και στο παρελθόν, στο Whispers of the Οld Gods expansion (το οποίο κατά την γνώμη μου ήταν και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σετ μέχρι στιγμής) και το καλό της υπόθεσης είναι ότι θα μας κάνουν την τιμή να εμφανιστούνε ακόμα μια φορά στο παιχνίδι!

Προσωπικά είμαι αρκετά ενθουσιασμένος. Όχι μόνο από θέμα lore, αλλά και από τις ξεχωριστές ιδιότητες των καρτών αυτών, οι οποίες αν και αρκετά διαφορετικές σε σχέση με την παλιά εκδοσή τους, θα συνεχίσουν να μας φαίνονται, κατά κάποιον τρόπο, οικείες.

C’thun



Πρώτη κάρτα που θα δούμε θα είναι ο C’thun.


Η παλιά έκδοση του C’thun ήταν μία κάρτα “late game powerhouse”, την οποία την ενδυνάμωνες παίζοντας άλλες υποστηρικτικές κάρτες και όταν έπεφτε στο board έκανε damage όσο ήταν και το attack power της κάρτας εκείνη την στιγμή.

Η κάρτα αυτή παιζόταν είτε σε control decks είτε σε “βαριά” midrange deck, όπως ο druid. Είχε δει αρκετό play και είχε σημαντικό ρόλο στο meta εκείνη την περίοδο.


Τώρα στην καινούρια έκδοση ο C’thun “σπάει” στην αρχή του game σε 4 κομμάτια τα οποία μπαίνουν στο deck σου και όταν παιχτούνε ενδυναμώνουν τον C’Thun, ο οποίος κάνει 30 damage μοιρασμένα στα αντίπαλα minions και στον ήρωα του αντιπάλου.

Εδώ να σημειώσουμε ότι τα τέσσερα κομμάτια αυτά είναι όλα 5 mana spells τα οποία είναι τα εξής:


– Eye of C’Thun: Deal 7 damage randomly split among all enemies.

– Heart of C’Thun: Deal 3 damage to all minions.

– Body of C’Thun: Summon a 6/6 C’Thun’s body with Taunt.

– Maw of C’Thun: Destroy a minion.

Πάνω κάτω έιναι όλα τίμια αμυντικά spells με λίγα λόγια, που λίγο πολύ τα έχουμε ξαναδεί κατά καιρούς στο Hearthstone.

Αυτή η κάρτα αν και φαίνεται δραματικά αργή είναι ένα πανίσχυρο neutral win condition για πολύ βαριά control deck που έχουν ως σκοπό απλά να επιβιώσουν, όπως η τωρινή εκδοχή του Control Warrior. Αυτό σημαίνει πως λογικά δεν θα ξαναδούμε Elysiana mirrors στα τουρνουά καθώς ο C’thun φαίνεται μια κλάση ανώτερη επιλογή για control mirrors.


Card rating: 3/5

N’zoth



Στο Whispering of the Old Gods, ήταν η κάρτα που είδε το περισσότερο play από τούς τέσσερις Θεούς. Η κάρτα αυτή γέμιζε το board με τυχαία deathrattle minions, τα οποία είχαν πεθάνει στο εκάστοτε παιχνίδι.

Συνήθως όταν έπεφτε μετά από κάποια καλά deathrattle minions, έφτιαχνε ένα πολύ ενοχλητικό board το οποίο ήταν δύσκολο να απαντήθει πολλές φορές και έληγε ουσιαστικά το παιχνίδι. Όπως είναι προφανές, την συναντούσαμε σε deathrattle heavy decks (Cubelock), αλλά και σε αργά control decks (Deathrattle control Priest).


Η καινούρια έκδοση του Nzoth αναγεννεί minions που έχουνε καταστραφεί μέσα στο παιχνίδι από διαφορετικά types.

Πρέπει να δούμε και τις υπόλοιπες κάρτες του expansion ώστε να μπορούμε να πάρουμε μια καλύτερη εκτίμηση της δύναμης της κάρτας, αλλά από τώρα μπορούμε να πούμε οτι πρόκειται για ένα τίμιο board refill. 

Είναι πολύ πιθανό να παιχτεί σε κάποιο Druid deck το οποίο αξιοποιεί και την χρήση των δράκων με το Breath of Dreams, αλλά και την χρήση των Beast με το Guardian Animals.


Card Rating 3/5

Y’shaarj



Ο επόμενος σε σειρά Old God που θα μελετήσουμε είναι ο Y’shaarj.

Ο παλιός Y’shaarj έφερνε ένα minion από το deck σου στο board στο τέλος του κάθε γύρου. Η κάρτα αυτή είχε δει play μόνο σε deck τα οποία ήταν φτιαγμένα στο να τον αξιοποιήσουν στο 100%.

Αυτά τα decks ήταν το Big Druid, που όπως φαίνεται από το όνομα είχε πολλά minions υφηλού κόστους και το spell hunter, το οποίο έπαιζε μόνο Barnes και Y’shaarj από minions, για να έχει ενα πολύ δυνατό τέταρτο γύρο όταν τραβούσε τον Barnes νωρίς.


Τώρα ο καινούριος Y’shaarj σου δίνει στο χέρι όλες τις corrupted κάρτες που έχεις παίξει στο συγκεκριμένο παιχνίδι και κοστίζουν 0 mana για τον γύρο που εισέρχεται ο θεός στο board.

Αλλά τώρα έρχεται η εύλογη απορία, τι είναι οι corrupted κάρτες; Η απάντηση αυτή δόθηκε σε εμάς στο reveal stream της Blizzard.

Θα υπάρχουν κάρτες στο νέο expansion με το keyword corrupt. Αυτές οι κάρτες θα γίνονται corrupted όταν βρίσκονται στο χέρι σου και παίζεις μία κάρτα μεγαλύτερου κόστους. Όταν γίνονται corrupted ενδυναμώνονται κατά κάποιον τρόπο ανάλογα με την συγκεκριμένη κάρτα κάθε φορά.

Έχουμε δει λίγα πράγματα από το expansion ακόμα οπότε δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι corrupted κάρτες, αλλά ξέρουμε ότι δεν θα υπάρχουν μόνο corrupted minions, αλλά και corrupted spells.

Φύγαμε λίγο από το θέμα μας με τον Y’shaarj, αλλά έπρεπε να εξήγησουμε τι είναι αυτές οι κάρτες για να μπορούμε να τον αξιολογήσουμε. Δεν ξέρουμε – όπως προείπαμε – τις corrupted κάρτες, αλλά ξέρουμε οτι οι 0 mana κάρτες νικάνε συχνά και το extra value είναι πάντα ευπρόσδεκτο.

Η κάρτα φέρνει λίγο σε μια καλύτερη μορφή του Galakrond του rogue class (πιο ακριβή βέβαια) και πιστεύω ότι θα παίζει σημαντικό ρόλο στο εμόμενο metagame ειδικά αν βγουν και κάποιες δυνατές corrupted κάρτες.


Card Rating: 4/5

Yogg-Saron



Τέλος, φτάσαμε στην πιο ωραία κάρτα από τις τέσσερις κατά την γνώμη μου, και αυτή είναι ο Yogg-Saron.

Έχουμε έρθει πολλές φορές σε επαφή με το Puzzle Box of Yogg-Saron και ξέρουμε πως δεν είναι και η καλύτερη εμπειρία να το αντιμετωπίζεις, αλλά είναι πολύ exciting εμπειρία είτε όταν είσαι από την άλλη πλευρά, είτε το βλέπεις σε κάποιο stream.

Ο Yogg-Saron στο Whispers of the Old Gods, έκανε τόσα random spells όσα spells είχε κάνει ο παίκτης, την στιγμή που τον καλούσε. Τώρα η καινούρια έκδοση του Yogg-Saron, έχει πάλι αρκετά την τυχαιότητα ως βασικό χαρακτηριστικό (random element), αλλά με διαφορετικό τρόπο.

Για να μπορείς να παίξεις τον Yogg-Sharon, πρέπει πρώτα να έχεις παίξει 10 spells και τότε βγαίνει μια ρουλέττα με τα παρακάτω έξι spells:


– Hand of Fate (19% chance)


Το συγκεκριμένο spell γεμίζει το χέρι σου με spells, αλλά κοστίζουν 0 για αυτόν τον γύρο. Με λίγα λόγια ένα καλύτερο Puzzle Box, διότι έχεις την επιλογή να διαλέγεις εσύ.


– Curse of Flesh (19% chance)


Αυτό το spell γεμίζει όλο το board με minions, αλλά δίνει στα δικά σου rush, ώστε να πάρεις favorable trades και να κρατήσεις το board. Έχει κάποιο variance το συγκεκριμένο spell, αλλά συνήθως θα επιτυγχάνεται ο έλεγχος του board αποτελεσματικά.


– Mindflayer Goggles (19% chance)


Αυτό το spell δίνει την δυνατότητα να “κλέψεις” 3 τυχαία minions του αντιπάλου. Όταν βρίσκεσαι πίσω στο board και τύχεις το συγκεκριμένο spell, ξαφνικά θα βρίσκεσαι σε μια πολύ ευχάριστη θέση, καθώς σου προσφέρει ένα τεράστιο tempo swing.


– Mysterybox (19% chance)


Αυτό το spell έχει ακριβώς το ίδιο effect με τον Yogg-Saron από το Whispers of the Old Gods, δηλαδή κάνει τόσα random spells όσα spells έχεις παίξει στο παιχνίδι, ως εκείνη την χρονική στιγμή.

Τα έχουμε ξαναδεί, τα έχουμε ξαναζήσει, αρκετά καλό.


– Devouring Hunter (19% chance)


Ακόμα ένα spell το οποίο σε βοηθάει στο να επανέλθεις πίσω στο παιχνίδι όταν είσαι πίσω.

Το συγκεκριμένο spell καταστρέφει όλα τα minions στο board, εκτός από τον Yogg-Saron και μετά ο Yogg-Saron παίρνει επιπλέον attack & health όπου ισούνται με το σύνολο του attack & health των minions που καταστράφηκαν.

Καλό tempo swing, αλλά είναι αδύναμο απέναντι σε single target removal.



– Rod of Roasting (5% chance)


Το πιο πολυσυζητημένο spell από τα 6, το οποίο θα κρίνει σίγουρα πολλά παιχνίδια και θα προσφέρει αξέχαστες στιγμές. Το spell αυτό cast-άρει pyroblasts τυχαία στο board μέχρι κάποιος παίχτης να αναδειχθεί νικητής.

Γενικά το spell πάντως, είναι “ό,τι γράψει”!!


Ο Yogg-Saron δείχνει να είναι μία πολύ καλή προσθήκη για mage decks τα οποία βασίζονται στην χρήση των spells – σαν το τωρινό Cyclone mage – και συγκεκριμένα σαν μία κάρτα φτιαγμένη για ιστορικά comebacks!


Card Rating 5/5



Αναμένουμε λοιπόν να δούμε τι άλλες εκπλήξεις θα μας προσφέρει το Madness at the Darkmoon Faire, αλλά έως τώρα φαίνεται αρκετά υποσχόμενο, ειδικά με την επαναεισαγωγή των Old Gods!

Προσωπικά νιώθω ενθουσιασμένος, ελπίζω το ενδιαφέρον για το παιχνίδι του Hearthstone να αναζωπυρωθεί ξανά και να υπάρξουν ενδιαφέρον & fun λίστες καρτών.