Hearthstone

Hearthstone | Η εμπερία μου από το #MastersTourBucharest | Athanas

Καλησπέρα,

έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τη διοργάνωση του Hearthstone Master Tour στο Βουκουρέστι και πλέον έχοντας καθαρό μυαλό και χρόνο θα ήθελα να αναλύσω όλη μου την εμπειρία από την προετοιμασία που έκανα μέχρι και τον αποκλεισμό μου. Να δούμε παρέα τι πήγε σωστά και τι λάθος, όπως επίσης τι θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.


Ας ξεκινήσουμε από την αρχή!


Με το που έγινε το update το παιχνίδι του Hearthstone, με τις wild κάρτες να επιστρέφουν στο Standard Format, ξεκίνησα την προετοιμασία μου για το Master Tour Bucharest. Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνω είναι να δοκιμάσω όλα τα νέα archetype decks που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο (ΕvolveShaman, Flamewalker AggroMage, Aggro SecretPaladin, κ.α), όπως επίσης και να βρω τις σωστές προσθήκες στα ήδη υπάρχων decks.

Όλοι που είχαμε προκριθεί στο συγκεκριμένο τουρνουά, από το ελληνικό community, προετοιμαστήκαμε μαζί και η συνεργασία που είχαμε ήταν άψογη. Γρήγορα καταλάβαμε τα decks που θα μονοπωλήσουν το τουρνουά και από ότι φάνηκε πέσαμε μέσα στις προβλέψεις μας.


Τα συμπεράσματα που έβγαλα ήταν:


1. Τα πιθανά Lineup που θα μπορούσα να κατεβάσω ήταν:


1.1 Aggressive lineup: ComboPriest ,VendettaRogue, AggroWarrior, ZooWarlock, EvolveShaman , HighlanderPaladin ( τα 4 decks με τα οποία θα κατέληγα θα εξαρτιόταν από το ban και το target της στρατηγικής μου),

1.2 Good decks lineup: Combo Priest, Quest Druid, Quest Shaman, Control Warrior, Shyrvallah Paladin, Highlander hunter (ακριβώς το ίδιο με το πάνω),

1.3 Control lineup: N’zoth Priest, Control Warrior, Quest Shaman, Highlander Mage,


2. Το μεγαλύτερο ποσοστό των παικτών να φέρει στο τουρνουά ComboPriest, EvolveShaman.


3.Decks όπως ο QuestDruid, ShyrvallahPaladin, κ.α, γίνονται εύκολα target, άρα να αποφύγω να τα συμπεριλάβω στο lineup μου.


Μετά από τα Bo5 Conquest play-testing με διάφορα lineups με τους συμπαίκτες μου, κατέληξα στην παρακάτω τακτική.

Hard target Priest, καλά ενάντια QuestDruid/ShyrvallahPaladin/QuestShaman και προετοιμασμένος για aggro mirrors.

Οπότε επέλεξα 4 decks που να έχουν αυτά τα στοιχεία : VendettaRogue, ZooWarlock, AggroWarrior,Evolveshaman.

Post image


Vendetta Rogue: Favored ενάντια στο Priest/Paladin, με την προσθήκη του History Buff ήταν καλά ενάντια στο Druid/Shaman και ουσιαστικά το καλύτερο deck για aggro mirrors.

EvolveShaman: Τα λόγια είναι περιττά για αυτό το deck, το board που μπορεί να δημιουργήσει στο turn3/4 δεν μπορεί να απαντηθεί από κανένα.

Aggro Warrior: Παρόμοια matchups μετο Rogue, Favored vs Priest/ Paladin και decent ενάντιασε druid/Shaman.

Ζοο Warlock: Για αυτό το deck δεν ήμουν 100% σίγουρος, το θετικό ήταν ότι με την κάρτα Plague of Flames σαν tech, νίκαγε το Priest και επίσης ήταν τρομερά καλό vs Druid.


Προτίμησα να αφήσω εκτός lineup το Priest μιας και το hard-target δεν θα ήταν καλό έχοντας πάντα ένα mirror-match , με αυτήν την τακτική πίστευα ότι θα έπιανα όλα τα πιθανά lineups εκτός από τα βαριά anti-aggro, τα οποία δεν φοβήθηκα μιας και θα ήταν ένα μικρό ποσοστό των ατόμων και το πιο πιθανό θα ήταν να περιέχει το lineup τους QuestShaman.


Τώρα στα του τουρνουά!

Οι αναμετρήσεις που είχα ήταν οι εξής:


Round 1:

Post image


Στον 1ο γύρο του τουρνουά αντιμετώπισα τον παίκτη 柯田希寒#3285, ο οποίος έπαιζε N’zoth Priest, Quest Shaman, N’zoth Rogue, Quest Druid. Ξαφνιάστηκα με την επιλογή στο Rogue, αλλά βλέποντας Quest Druid και Quest Shaman ένιωσα favored στο series, το ban μου ήταν το N’zoth Priest και από μεριάς του το Aggro Warrior. Tα games πήγαν ως εξής:


Game 1: VendettaRogue vs N’zothRogue (0-1), αρκετά early removal από μεριάς του και έφτασε άνετα στο turn10 που ο Ν’zoth κλείδωσε το game.

Game2: VendettaRogue vs QuestShaman (0-2), στο συγκεκριμένο παιχνίδι αν και favored ο Rogue το board pressure από τον Shaman στα early turn ήταν καθοριστικό για την νίκη του.

Game3: VendettaRogue vs QuestDruid (1-2), το παιχνίδι κύλησε ομαλά με απλά minions στο curve και αρκετό Damage μέχρι να γίνει active το quest του druid ο οποίος δεν μπόρεσε να το γυρίσει.

Game4: ZooWarlock vs QuestDruid(2-2), εδώ τα πράγματα ήταν πολύ εύκολα για τον Zoo, το flame Imp που έπαιξα turn1 έκανε 15 damage.

Game5: Evolve Shaman vs Quest Druid (3-2), board μέχριτο turn 5, soul of the murlocs πριν το Starfall και για finisher bloodlust.


Round2:

Post image


Στον 2ο γύρο αντιμετώπισα τον παίκτη Oki9155#1366, με το lineup του να είναι ControlWarrior, N’zothPriest, QuestDruid, QuestShaman. Αρκετά παρόμοιο με το round1, σκέφτηκα αφού θα έκανα ban τον Warrior, ο priest του θα νίκαγε σχετικά εύκολα και με το lineup μου και θα έπρεπε να κερδίσω Druid/Shaman.Τα ban ήταν: ControlWarrior και ZooWarlock.


Game1: VendettaRogue vs N’zothPriest (1-0), γνώριζα ότι θα ξεκίναγε με το priest και το rogue ήταν το deck που είχε τα καλύτερα ποσοστά νίκης απεναντί του,κύριος λόγος τα Sap σε ακριβά minions που έτσι και έγινε.

Game2: EvolveShaman vs N’zothPriest (1-1), δεν βρέθηκε σε αυτό το game το Soul of the Murlocs μήπως και καταφέρω να περάσω αρκετά damage πριν από το turn9 και το fullclearπου διαθέτει.

Game3: EvolveShaman vs QuestShaman (2-1),ένα game 50/50 στα χαρτιά που καθορίζεται από τα αποτελέσματα του Evolve και σε αυτό το παιχνίδι είχα το καλύτερο δυνατό turn4 .

Game4: AggroWarrior vs QuestDruid(3-1), από το practice είχα καταλάβει πως πρέπει να παίξω το matchup, κράτησα στο χέρι μου την κάρτα Rampage και έψαξα το Inner Rage στο turn 3 το βρήκα και ένα Minion πέρασε ανενόχλητο για τους επόμενους 3γύρους από 7 damage.


Round3:

Post image


Εδώ ξεκινάνε οι ήττες μου, 3ος γύρος εναντίον του Sonagi#11312 ο οποίος έπαιζε HighlanderPaladin, N’zothPriest, HighlanderWarrior, QuestShaman. Μία μίξη από archetypes, με τα matchups με τα δικά μου decks να είναι πολύ κοντά.Τα ban ήταν Ν’zothPriest και ΕvolveShaman.


Game1: VendettaRogue vs QuestShaman (0-1), ο Shaman με ένα δυνατό Mutate στον Μogu (Octosari) κλείδωσε το game αφού του τράβηξε 8 κάρτες και είχε όλες τις απαραίτητες απαντήσεις.

Game2: VendettaRogue vs HighlanderWarrior (1-1), παρόμοιο game plan από μεριάς του Rogue όπως με το AggroWarrior, κατάφερα να του βγάλω όλα τα threats και στο Octosari παίχτηκε το Sap που έφερε το concede.

Game3: ZooWarlock vs HighlanderWarrior(1-2), ένα game που παλεύεις για το board και δυστυχώς χωρίς να παίξω Minionturn1, του έδωσα το δικαίωμα για όλα τα valuetrades και μία εύκολη νίκη.

Game4: Ζοο Warlock vs HighlanderPaladin(1-3), το πιο γρήγορο game που έπαιξα, καλό curve από μεριάς μου αλλά το coin Sir Finley (Poisoned Dagger) και στο turn 3 Zephry’s (Sucpact) κλείδωσαν το board και το game.


Round 4:

Post image


4ος γύρος και απέναντι έχω τον παίκτη xTracKyStyLe#2867, που είχε έρθει στο τουρνουά με FlamewakerMage, EvolveShaman, QuestDruid, VendettaRogue. Ήμουν πολύ αισιόδοξος για το συγκεκριμένο series διότι και το QuestDruid, αλλά και το FlamewakerMage ήταν εύκολα θύματα στο aggressive lineup μου. Bans τα 2 ΕvolveShaman.


Game1: AggroWarrior vs VendettaRogue(0-1), unfavored το matchup για εμένα με τον Rogue να έχει το spell Vendetta και το 2drop που του έδωσα το Board και το tempo για να πάρει την νίκη.

Game2: ZooWarlock vs FlamewakerMage(1-1), μεγάλο το pressure από τον zoo δεν του άφησα καθόλου χρόνο να φτάσει στο turn με τον flamewaker/sorcerer’s apprentice.

Game3: VendettaRogue vs FlamewakerMage(1-2),ίσως το παιχνίδι που έκρινε το series τράβηξε πολύ ώρα.Το early pressure που ήθελα δεν έγινε μιας και ένας γρήγορος flamewaker μαζί με cyclone του έδωσαν αρκετό χρόνο, στο late game μου έλειψαν3 damage χωρίς να έχω την τύχη να τα βρω έγκαιρα από το deck μου ή τον Kalecgos που διάλεξα από τον Burgler και έτσι έγινε το 1-2.

Game4: VendettaRogue vs QuestDruid(1-3), το αρχικό χέρι το Rogue δεν ήταν το ιδανικό μιας και τα early threat έλειψαν και ο Druid σχετικά ανενόχλητος έφτασε στο Quest του με 17 hp. Από εκεί και πέρα ήταν εύκολο να γείρει το παιχνίδι υπέρ του.

Round5:

Post image


5ος και τελευταίος γύρος για εμένα ενάντια στον παίκτη Gaby#11305, με το lineup του να είναι Ζοο Warlock, ComboPriest , EvolveShaman, MechPaladin. Confident και σε αυτό το round μιας και ήταν το 1ο lineup με το hard-counter μου. Τα bans ήταν τα 2 Shaman.


Game1: VendettaRogue vs ComboPriest (0-1), το game ξεκίνησε όπως ήθελα με το να παίρνω το board και να προσπαθώ να μην του αφήσω κανένα minion ζωντανό. Δυστυχώς το game χάθηκε αρκετά αργότερα με ένα τυχερό resurrect από τον Psycho-bomb σε Amet, που του έδωσε το λίγο pressure που ήθελε για να πάρει την νίκη.

Game2: VendettaRogue vs ZooWarlock (0-2), εδώ τα πράγματα ήταν απλά δεν βρήκα ένα activator για τον Underbelly fence και την Vendetta και με ένα πολύ aggressive start από τον zoo δεν μπόρεσα να σκοτώσω τα minions του.

Game3: AggroWarrior vs MechPaladin(0-3), γνώριζα το deck και ήξερα ότι η ευκαιρία μου ήταν μέχρι το turn6-7 που θα έχτιζε ένα τεράστιο taunt. Έτσι και έγινε στον έβδομο γύρο, ένα taunt 8/20και ο αντίπαλος στα 5hp η μόνη μου ελπίδα ήταν ο Ragnaros που είχα στο χέρι μου να πάει face,σε ένα 50/50 διότι στα επόμενα round θα έβαζε παραπάνω minions και οι πιθανότητες θα μειωνόντουσαν. Εν τέλη, χάθηκε το 50/50 και στον επόμενο γύρο χάθηκε το 1/4.


Αυτή ήταν η εμπειρία μου στο τουρνουά, στο αγωνιστικό του κομμάτι. Πιστεύω ότι το σκορ αδικεί την προετοιμασία και τις επιλογές μου αλλά σίγουρα τα λάθη που έκανα μου στοίχησαν, βλέποντας τώρα χωρίς άγχος και πίεση τις επιλογές των deck μου θα άλλαζα τον Zoo με HighlanderPaladin καιo λόγος που δεν το έκανα τότε ήταν επειδή φοβήθηκα να παίξω σε ένα τόσο σημαντικό τουρνουά one-offdeck, που το draw παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο από τα 2-offdecks (δεν πίστεψα στην καρδιά των καρτών…).


Η επόμενη μεγάλη διοργάνωση που θα αγωνιστώ είναι στις 31 Ιανουαρίου στην πόλη Άρλινγκτον του Τέξας (#MastersTourArlington). Έχοντας πλέον αρκετή εμπειρία και γνωρίζοντας τα λάθη που πρέπει να διορθώσω θα προσπαθήσω για μία καλή πορεία, αλλά και για μία διάκριση μέσα στο 2020!Μπορείτε να δείτε επιπλέον πληροφορίες για μένα: FB | Twitter | Twitch |