Hearthstone

Hearthstone | Συνοπτικός Απολογισμός από την συμμετοχή μας στο Masters Tour Vegas | Cursed & Pain

Καλησπέρα, είμαι ο Cursed, competitive παίκτης Hearthstone για την Team Phantasma. Σε αυτό το άρθρο, σε συνεργασία με τον συμπαίκτη μου, Pain, θα αναφερθούμε στο πρόσφατο ταξίδι μας στο Las Vegas για το Master tour που λάμβανε χώρα εκεί, και θα αναλύσουμε την προετοιμασία μας και το αγωνιστικό κομμάτι του ταξιδιού αυτού.

Πριν επικεντρωθούμε στο αγωνιστικό μέρος, να τονίσουμε πως το ταξίδι μας στο Las Vegas αποτέλεσε για όλους μας μία απίστευτη εμπειρία.

Ήταν μία ευκαιρία ζωής να επισκεφτούμε ένα τέτοιο μέρος και παρότι οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, σε συνδυασμό με την πεσμένη μας διάθεση μετά τον αποκλεισμό μας, δεν μας επέτρεψαν να απολαύσουμε την «Sin City» στο έπακρο, σίγουρα η εμπειρία θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη.

Σε αυτό το σημείο, να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την Team Phantasma που μας έδωσε την δυνατότητα, στα πλαίσια της συνεργασίας μας, να συμμετάσχουμε σε αυτό το τουρνουά.

Ιδαίτερα ευχαριστήρια στον Μιχάλη “Mandarin Mike” Πυροβολάκη (έναν εκ των διαχειριστών της Team Phantasma) και τον Μιχάλη Κουλιέρη (τον ταλαντούχο φωτογράφο και εξωτερικό συνεργάτη της ομάδας μας), που μας συνόδευσαν και μας βοήθησαν σε ό,τι χρειαστήκαμε – δίνοντας μας μέχρι και δανεικά για να ρεφάρουμε στην ρουλέτα!

– Cursed –

Όταν ξεκίνησα την προετοιμασία μου για το Las Vegas δοκίμασα τα πιο δυνατά decks και προσπάθησα να προβλέψω ποια decks θα προτιμήσουν να φέρουν οι περισσότεροι παίκτες. Μετά από σκέψη, κατέληξα πως τα πιο δημοφιλή lineups θα είναι κατά σειρά: Bomb Warrior, Cyclone Mage, Rogue και Shirvalla Paladin, μια αρκετά ακριβής πρόβλεψη όπως αποδείχτηκε. Έτσι, θεωρώντας πως το Midrange Hunter έχει πολύ καλά matchups με Bomb Warrior, Cyclone Mage και Shirvalla Paladin, άρχισα να δοκιμάζω σε βάθος τα matchups και διαφορετικές πιθανές λίστες. Ευχαριστημένος από τα ποσοστά που είχα ενάντια στο field που περίμενα, κατέληξα στις παρακάτω λίστες.

Post image

Το primary deck είναι το πιο συμπαγές από τα τρία, έχοντας καλά chances εναντίον Bomb Warrior, ενώ περιείχε δύο deadly shots για να μπορώ να το χρησιμοποιήσω με επιτυχία εναντίον Cyclone Mage.

Το secondary deck ήταν ειδικά προσαρμοσμένο για να αντιμετωπίσει control decks και συγκεκριμένα Bomb Warrior και Shirvalla Paladin. Η προσθήκη ισχυρών midgame minions, όπως η Savannah Highmane και ο δεύτερος Tundra Rhino, βελτιώνουν αρκετά και τα δύο αυτά matchups.

Το tertiary deck αρχικά ήταν σχεδιασμένο, με την προσθήκη Rat Trap και δεύτερου Hatchet, να βελτιώνει τις πιθανότητές μου εναντίον Rogue lineups, επειδή, όμως, κάνοντας practice με τον συμπαίκτη Tholwmeno, διαπίστωσα πως το lineup μου είναι πολύ πίσω με Murloc Shamans, αναγκάστηκα να συμπεριλάβω και ένα Hungry Crab.

Δυστυχώς, η προετοιμασία, το lineup, αλλά και η απόδοσή μου, δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς με σκορ 3-4, δεν κατάφερα να προκριθώ στην δεύτερη ημέρα του event.

Σαν πιθανό λόγο αποτυχίας, θεωρώ αρχικά πως ίσως υπερεκτίμησα το πλεονέκτημά μου εναντίον Bomb Warrior και Cyclone Mage, ειδικά όταν αυτά τα decks τα χειρίζονται πολύ ισχυροί και έμπειροι παίκτες. Συγκεκριμένα, ο Seiko και ο Zyrios με τους οποίους βρέθηκα αντιμέτωπος είχαν πάρα πολύ δυνατό tertiary deck, με Wargears και Automaton για πίεση, και το γενικό επιθετικό πλάνο τους με έφερε σε πιο δύσκολη θέση από ότι θα περίμενα.

Ταυτόχρονα, χρησιμοποίησαν από μία φορά το primary και το tertiary deck στα games 2 και 3, αναγκάζοντάς με να λαμβάνω υπόψιν μου και να παίζω around καρτών που στο συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να μην βρίσκονταν καν στο deck τους.

Όσον αφορά το Cyclone Mage, ένας έμπειρος παίκτης γνωρίζει πως αντιμέτωπος με Midrange Hunter, που μάλιστα παίζει 2 Deadly Shots, θα πρέπει να αποκλίνει από το σχέδιο του γρήγορου Mountain Giant και να ψάξει Sorcerer’s Apprentice, spells και Mana Cyclone, ενώ δεν διστάζει να δώσει resources, όπως Conjurer’s Calling σε φθηνά minions, για να παλέψει για το board. Συνεχίζω να πιστεύω πως το lineup μου έχει πλεονέκτημα εναντίον των 2 αυτών lineups, αλλά σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ πιο οριακά από ότι αρχικά νόμιζα.

Συνεχίζοντας, σίγουρα υπήρξαν και πολύ άτυχες στιγμές που έκριναν series σε κρίσιμα σημεία του τουρνουά. Από πλευράς απόδοσης, παρότι δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για όλες μου τις αποφάσεις, θεωρώ πως έπαιξα πολύ καλά.

– Pain –

Κάνοντας practice και δοκιμάζοντας τα decks του meta για το Βέγκας κατέληξα στο να κατεβάσω Rogue. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν πήγαν στο τουρνουά όπως περίμενα, παρότι ένιωθα αρκετά άνετος για τις επιλογές στο lineup μου.

Αρχικά πίστευα πως το field του τουρνουά θα είχε κυρίως άλλους Rogues και μεγαλύτερο αριθμό Mages/Hunters από το expected, οπότε επέλεξα να παίξω ενα Raiding Party version του Rogue, το οποίο ήταν καλύτερο στα συγκεκριμένα matchups από ότι το Shark Rogue, αλλά έχει χειρότερα ποσοστά vs warrior το οποίο εν τέλη είχε τις πιο πολλές συμμετοχές.

Post image

Για το 2ο και το 3ο deck πιστεύω είναι αρκετά εμφανή τα πράγματα όπως για τα περισσότερα specialist lineups.

Το Secondary deck είναι φτιαγμένο για τους Warriors καθώς το mech package βοηθάει αρκετά στο matchup, εφόσον δεν μπορεί να γίνει clear από Dynomatic, ενώ το Tertiary deck είναι για να κάνει ακόμα καλύτερο το matchup vs Mages, καθώς προσφέρει επιλογές για πιο γρήγορα tempo swing στα Giant turn τους.

Ίσως βέβαια έπρεπε να έχω το 3ο deck για άλλους Rogues, επειδή είναι πιο κοντά το matchup αλλά και η επιλογή του Mage sideboard ήταν εν τέλει οκ, αφού το Mage ήταν το deck με την καλύτερη επίδοση.

Πιστεύω σε γενικές γραμμές έπαιξα καλά και ας μην φαίνεται στο αποτέλεσμα, αλλά επηρεάστηκα αρκετά από το γεγονός ότι στα 2 πρώτα rounds ένιωσα πολύ ”άτυχος” που είχε ως αποτέλεσμα να μην είμαι ψύχραιμος στις αποφάσεις μου (tilt).

Post image

Δυστυχώς παρά την σκληρή προετοιμασία μας, αλλά και την δίψα μας για διάκριση, δεν καταφέραμε να βρεθούμε ανάμεσα στους νικητές στο Βέγκας. Η προσπάθεια όμως συνεχίζεται και είμαστε ήδη σε ρυθμούς προετοιμασίας για το επόμενο Masters Tour, στην Σεούλ, όπου τόσο εγώ όσο και ο Pain θα δώσουμε το παρόν. Η εκπροσώπηση της Team Phantasma θα ολοκληρωθεί με το καινούργιο μας απόκτημα, τον γνωστό σε όλους SomiTequila!

Είμαστε όλοι αποφασισμένοι και δεν θα μείνουμε ευχαριστημένοι με τίποτα λιγότερο από μία διάκριση!Μπορείτε να δείτε επιπλέον πληροφορίες για τον Cursed: Twitter | FB| Twitch | Discord |

Μπορείτε να δείτε επιπλέον πληροφορίες για τον Pain: Twitter |