Hearthstone

Hearthstone Battlegrounds | Εισαγωγή στους Κανόνες & Βασικές Τακτικές | Athanas

Καλησπέρα σε όλους/όλες,

Σήμερα το βράδυ, θα ενεργοποιηθεί προς όλους, το νέο Mode του παιχνιδιού του Hearthstone με την ονομασία Battlegrounds!

Έχω καταφέρει να παίξω ήδη πάνω από 200 παρτίδες του νέου Mode και πιστεύω ότι μπορώ να σας βοηθήσω να κατανοήσετε τους κανόνες του και κάποια από την βασική στρατηγική που υπάρχει. Το εισαγωγικό μου άρθρο για το Hearthstone Battlegrounds χωρίζεται σε 2 μέρη.

Στο 1ο μέρος αναφέρω τις βασικές πληροφορίες για το παιχνίδι, όπως τον τρόπο που δουλεύει η οικονομία του, τους Heroes, τα Minions , τις 2 φάσεις του παιχνιδιού και άλλα. Επομένως, εάν τα γνωρίζετε ήδη αυτά, μπορείτε να διαβάσετε κατευθείαν το 2ο μέρος,που θα μιλήσω για απλές τακτικές οι οποίες θα σας βοηθήσουν στα αρχικά σας παιχνίδια.

Post image


1o ΜΕΡΟΣ


Τα βασικά του παιχνιδιού

Το Hearthstone Battlegrounds, για όσους δεν το έχετε δει ακόμα, είναι μια μορφή ενός auto-battler (οι μάχες διαδραματίζονται αυτόματα, χωρίς να αλληλεπιδρά ο παίκτης), στο οποίο συμμετέχουν 8 παίκτες ταυτόχρονα με τελικό σκοπό να επιβιώσει ένας εκ αυτών.


Το παιχνίδι διαθέτει 2 φάσεις:

Α.Την Tavern Phase, στην οποία κάποιος μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει minions, να αναβαθμίσει το Tavern Tier – που ορίζει την ποιότητα των minions που εμφανίζονται, να χρησιμοποιήσει κάποιο Hero power και τέλος, να αλλάξει την θέση των minions

B. Την Combat Phase, στην οποία τα minions των δυο πλευρών μάχονται μεταξύ τους, μέχρι να επικρατήσει το board κάποιου παίκτη. Ο νικητής αυτή της φάσης περνάει damage στον αντίπαλο, ανάλογα την δυναμικότητα των minions που έχουν επιβιώσει.


Οικονομία του παιχνιδιού

Θεωρώ ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του, μιας και διαφέρει από τα άλλα auto-battler παιχνίδια. Είναι ανάλογη, με το πως λειτουργεί ο μηχανισμός του mana στο Hearthstone, απλά ονομάζεται gold στο συγκεκριμένο mode. Κάθε γύρο, έχετε 1 gold παραπάνω από τον προηγούμενο και ΔΕΝ μπορείτε να τα κρατήσετε για τον επόμενο. Δηλαδή, σε κάθε γύρο θα πρέπει να σπαταλάτε ιδεατά όλα σου τα gold. Στο 1ο round ξεκινάτε με 3 gold, στο 2ο με 4 και ούτω καθ’ εξής, μέχρι να φτάσετε στα 10 gold στον 8ο, που τόσα θα διαθέτετε για κάθε γύρο μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Όλα τα minion, ανεξαρτήτως Tier, κοστίζουν 3 gold και τα πουλιούνται για 1 gold. Αυτό ισχύει και για τα token που γίνονται summon από άλλα minion, επίσης το re-roll κοστίζει 1 gold.


Tavern Phase

Post image

Αυτή η φάση, είναι ουσιαστικά όλο το παιχνίδι.

Κάθε φορά που μπαίνετε στην ταβέρνα, βλέπετε minion που μπορείς να αγοράσετε. Στην συνέχεια, όταν τα αγοράζετε, μεταφέρονται στο χέρι σας και όχι αυτόματα στο board. Εάν επιλέξετε να τα τοποθετήσετε στο board, ΔΕΝ μπορείς να τα ξανα-επιστρέψετε στο χέρι σας. Για να τα αφαιρεθούν από το board, θα πρέπει να τα πουληθούν ή να μετατραπούν σε golden minion, έχοντας 3 ίδια. Επίσης στο board μπορούν να υπάρχουν μέχρι 7 minion, το πολύ.

Τα golden minion έχουν τα διπλάσια stats από τα αρχικά και όταν παιχτούν, σου δίνουν την δυνατότητα να κάνεις discover ένα minion, ενός Tier μεγαλύτερο από το Tavern Tier.

Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε σε αυτήν την φάση, είναι να αλλάξετε την θέση των minion που έχετε στο board, έτσι ώστε να χτυπήσουν με την σειρά που επιθυμείτε.


Άλλα στοιχεία του Tavern phase είναι:

Freeze: Γνωστό και ως lock σε άλλα auto-battlers, κάνοντας Freeze τα minion στην ταβέρνα αναγκάζετε τον Bob να σας προσφέρει τα ίδια στο επόμενο round.

Reroll: Ή αλλιώς refresh σε αυτό το game, κοστίζει 1 gold και ανανεώνει τα minion που μπορείτε να αγοράσετε.

Hero power: Κάθε round μπορεί να χρησιμοποιηθεί 1 φορά για κάποια gold (η τιμή τους διαφέρει σε κάθε Hero ).


Combat Phase

Post image


Σε αυτήν την φάση έρχεστε αντιμέτωποι με έναν από τους 7 αντιπάλους.

Τα minion που βρίσκονται αριστερά στο board,επιτίθενται πρώτα σε έναν τυχαίο αντίπαλο μέχρι το ένα από τα δύο board να αδειάσει, ο νικητής θα περάσει damage στον ηττημένο ανάλογα με το Tier των minion που έζησαν, συν το Tavern Tier του.

Τα abilities των minion παίζουν ρόλο στις επιθέσεις.


Taunt:Όπως και στο Hearthstone,έτσι και εδώ αναγκάζονται τα αντίπαλα minion να επιτεθούν πρώτα σε αυτό.


Windfury: Το minion επιτίθεται 2 φορές


Poisonous: Το minion σκοτώνει το αντίπαλο minion ανεξάρτητα εάν δεν το πάει 0 HP.

Divine Shield: Το minion στην πρώτη του επίθεση/άμυνα δεν δέχεται damage.


HEROES

Υπάρχουν 24 Hero στο παιχνίδι με τον καθένα να έχει από ένα διαφορετικό Hero power.

Στην αρχή κάθε παρτίδας ο κάθε παίκτης έχει την δυνατότητα να επιλέξει έναν Hero από τους 3 που του δίνει τυχαία το παιχνίδι. Αυτό γίνεται με σκοπό να μην υπάρχουν 2 παίκτες με τον ίδιο Hero στο ίδιο game.


MINIONS

Το συνολικό πλήθος των minion είναι 81και πολλά από αυτά ανήκουν σε κάποια φυλή(Race). Οι φυλέςπου υπάρχουν είναι: Beast, Mech, Demon και Murloc μέχρι στιγμής. Επίσης χωρίζονται σε κλάσης δυναμικότητας**(Tier),** όπως αναγράφονται στον πίνακα που ακολουθεί:

TIER 112
TIER 216
TIER 317
TIER 414
TIER 513
TIER 69


2ο ΜΕΡΟΣ

Τώρα, αφού μίλησα για τα απολύτως βασικά πράγματα του παιχνιδιού, θα ήθελα να πω και για κάποια, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να ανεβείτε στο ranking.

Θα ξεκινήσω, αναφέρονταςτους δυνατότερους Hero κατά την γνώμη μου, στην συνέχεια θα αναφέρω σημαντικά minion και στο τέλος ορισμένα απλά tips,που με βοήθησαν πάρα πολύ στην αρχή.


HEROES

Από τους 24 Hero που διαθέτει το παιχνίδι οι πιο ισχυροί. πιστεύω ότι είναι:

Post image


A.F.KAY. : Τρομερό power spike μετά τα 2 πρώτα turns που μπορεί άνετα να πάει top4.

Millificent Manastorm: Αν επιλεγεί, ουσιαστικά είναι μονόδρομος να παίξει κάποιοςmech για να επωφεληθείαπό το Hero power. Αυτήν την στιγμή τα mech είναι top Tier combo.

Patchwerk: Ξεκινά το παιχνίδι με 60HP αντί για 40 και δίνει την δυνατότητα να δεχτεί κάποιο dmg στην αρχή έτσι ώστε να αποκτήσει κάποιος πλεονέκτημα στο late-game.

The Curator: Το 1/1 amalgam που δίνει είναι αρκετά underated και μπορεί κάποιος να το κρατήσει μέχρι τέλους με τα κατάλληλα buff.

The Rat King: Το +1/+2 buff που προσφέρει στο early-game είναι παντοδύναμο και βοηθάει αρκετά.

Αυτά είναι 5 από τα 24 Hero που προτιμώ να επιλέγω, σίγουρα όλα είναι playable και πολλά άλλα είναι καλές επιλογές όπως : Nefarian, Yogg-Saron, Lich King κ.α.


Οι Ήρωες που αποφεύγω να διαλέξω και είναι στο πάτο της πυραμίδας δυναμικότητας (αυτήν την στιγμή τουλάχιστον), είναι οι: Giantfin, Lich Baz’hial, Lord Jaraxxus, Patches the Pirate, Pyramad, Professor Putricide & Ragnaros.

Το ότι τους θεωρώ προσωπικά αδύναμους, δεν πάει να πει ότι δεν είναι εφικτό ένα καλό run με έναν από αυτούς. Το impact των Heroστο παιχνίδι, δεν είναι πολύ μεγάλο, περισσότερο θα έλεγα είναι σημαντικό το economy, όπως και επιλογή σωστών minion για το board μας.


MINION

Τα minion, όπως είπα και πιο πάνω είναι σε σύνολο 81 και εδώ θα αναφέρω τα σημαντικότερα ανά Tier σε διάφορα combo.


Tier 1

Από τα 12 που υπάρχουν το μόνο που μπορεί να βρεθεί σε ένα late-game combo είναι το Wrath Weaver για τους δαίμονες. Όλα τα άλλα, κάποια στιγμή θα τα πουλήσετε και για αυτόν τον λόγο το Alleycat και το Murloc Tidehunter είναι τα καλύτερα, αφού ανταλλάσσονται για 2 αντί για 1 gold.


Tier 2

16 στο σύνολο τα minion, εδώ βρίσκονται τα 2 core minion για το beast combo το Rat Pack και το Scavenging Hyena,όπως επίσης και το πιο flex minion στο game το Nightmare Amalgam. Τέλος, εδώ θα βρούμε και το Nathrezim Overseer, το οποίο διαθέτει ένα καλό buff για δαίμονες. Όλα τα άλλα θα τα έλεγα κατώτερα αυτών των τριών.


Tier 3

Σε αυτό το Tier υπάρχουν core minion και πάρα πολλά buff minion,τα οποία αγοράζουμε μόνο για να πάρουμε το battlecry τους και να τα πουλήσουμε.Core είναι τα: Cobablt Guardian (mech), Pack Leader (beast combo), Soul Juggler (demon combo) , Imp Gang Boss (demon combo).


Tier 4

Από αυτό το Tier και έπειτα, όλα τα minion βοηθάνε στο board μας είτε με effect -είτε σαν core minion. Θα επικεντρωθώ στα απολύτως απαραίτητα για combos : Cave Hydra (beast), Junkbot (το carry των mech), Toxfin, Siegebreaker (demon). Επίσης, εδώ βρίσκονται και δυνατά mech,που όλα είναι καλά για να τα κρατήσετε μέχρι τέλους.


Tier 5

13 minion από τα οποία τα Goldrinn, Mal’Ganis είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για beasts & demons αντίστοιχα. Τα μόνα που θα έλεγα ότι είναι κακά είναι Boogeymonster & Sated Threshadon.


Tier 6

Εδώ βρίσκονται τα λιγότερα minion με πολλά από αυτά να είναι techs,όπως τα:Zapp Slywick, Maexxma & Foe Reaper.Αναγκαία σε combo είναι τα Mama Bear, Voidlord, Kangor’s Apprentice, αλλά και ο Gentle Megasaur.

Σίγουρα θα παρατηρήσατε, ότι δυνατά minion σαν τα:Brann, Lightfang Enforcer, Baron Rivendare – δεν τα ανέφερα, αν και είναι πολύ χρήσιμα.


TIPS

Τέλος, θα προσπαθήσω με 2-3 απλά πράγματα να σας βοηθήσω στα αρχικά σας παιχνίδια:

  1. Ένα πολύ σημαντικό λάθος που κάνουμε στην αρχή είναι το refresh ή reroll. Πριν τα 10 gold προτιμήστε οποιαδήποτε minion σας παρουσιαστούν στο Tavern Phase και το combo θα δημιουργηθεί στο mid-game.
  2. Ανεβάστε το Tavern Tier νωρίς! Για παράδειγμα, εγώ ανέβαζα Tier στα 4-7 και 9 gold μέχρι να καταλάβω που και πότε είναι καλύτερα (στο 70-80% των παιχνιδιών το upgrade σε αυτά τα round είναι μια χαρά).
  3. Στο late-game,το παιχνίδι σας δίνει αρκετό χρόνο, μην βιαστείτε με τα refresh από συνήθεια με τα άλλα auto-battlers.
  4. Τελευταίο και πιο βασικό, το λέω για όλα τα games και όχι μόνο για το Battleground, μην παίζεται με alt+tab 🙂Το παιχνίδι προς το παρόν το βρίσκω άκρως διασκεδαστικό και θεωρώ ότι έχει τις προοπτικές να παραμείνει επίκαιρο μέσα στο χρόνο, με ότι αλλαγές και προσθήκες πραγματοποιηθούν. Ανάλογα το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο mode, θα δημιουργηθούν επιπλέον άρθρα και βίντεο, όσον αφορά το meta και συγκεκριμένες στρατηγικές.Μπορείτε να δείτε επιπλέον πληροφορίες για μένα: FB | Twitter | Twitch |