Hearthstone

Hearthstone | Galakrond’s Awakening: Τα ισχυρότερα Deck του Meta | Cursed

Καλησπέρα σε όλους/όλες,

Είμαι ο Cursed, παίκτης Hearthstone για την Team Phantasma.

Έχει περάσει αρκετός καιρός από την κυκλοφορία του τελευταίου Hearthstone adventure, Galakrond’s Awakening, οι καινούργιες κάρτες έχουν δοκιμαστεί εκτεταμένα και το meta έχει αρχίσει να σταθεροποιείται. Ήρθε λοιπόν η κατάλληλη στιγμή να αναλύσουμε τα πιο ισχυρά και δημοφιλή decks, όπως αυτά διαμορφώνονται για το κάθε class.

Rogue

H Rogue αποτελούσε αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα classes πριν την κυκλοφορία του Adventure. Τόσο το Galakrond, όσο και το Highlander στυλ ήταν ιδιαίτερα δυνατά και κυριαρχούσαν στο Ladder, αλλά και στα τουρνουά. Δυστυχώς, το στυλ του class παρέμεινε σχεδόν ανεπηρέαστο παρά τις καινούργιες κάρτες και οι πιο δημοφιλείς Rogue λίστες χρησιμοποιούν ακόμα τον πυρήνα του παλιού Galakrond deck, με ελάχιστες ή και καθόλου καινούργιες κάρτες.

Ξεχωρίζει η ενδιαφέρουσα ιδέα του Quest Galakrond Rogue, ενός deck που χρησιμοποιεί το Bazaar Burglary, όχι για να εκμεταλλευτεί το ίδιο το Quest αλλά για να ενεργοποιήσει τις κάρτες που συνδυάζονται με αυτό. Είναι μία πραγματικά ιδιοφυής σκέψη και ένα από τα αγαπημένα μου καινούργια decks.

Post image

Galakrond Rogue Code : AAECAaIHCLICrwSggAOSlwPBrgPjtAOftwPLwAMLtAHtAs0DiAePlwP1pwO5rgP+rgOqrwPOrwOCsQMA

Quest Galakrond Rogue Code : AAECAaIHDLICrwSXBqCAA5KXA6eoA8GuA6qvA+O0A5+3A/O3A8vAAwm0Ae0CiAePlwO7pQO5rgP+rgPOrwO4tgMA

Highlander Galakrond Rogue Code : AAECAaIHHrQBsgLtAs0DrwSIB8f4AqCAA4+XA5CXA5KXA/uaA/6aA/yjA/KlA4SnA/WnA7euA7muA8GuA/6uA6qvA86vA/2wA4KxA5GxA+O0A8O2A5+3A8vAAwAA

Warrior

Ο Warrior ήταν και αυτός ένα από τα επικρατέστερα classes, πριν από το νέο adventure, και διατηρεί ακόμα την δημοτικότητα και το υψηλό επίπεδο ισχύς του.

Καταρχάς, θα πρέπει να αναφερθούμε στον Galakrond Warrior. Τις πρώτες μέρες μετά το adventure το deck δεν είχε πολλές διαφορές με παλιές λίστες, πέρα από την αντικατάσταση των Eternium Rovers με τα Risky Skippers. Πρόσφατα, όμως, πολλοί ισχυροί παίκτες προτιμούν μία πιο αμυντική προσέγγιση. Η ιδέα είναι να διώξουμε τα επιθετικά minions μας, όπως Kor kron Elites και Leeroy, για να χωρέσουμε όχι μονο τα Eternium Rovers, αλλά και Armorsmiths. Τα φθηνά αυτά αμυντικά εργαλεία, συνεργάζονται αρμονικά με το Risky Skipper και επιτρέπουν την συχνότερη και ευκολότερη αξιοποίηση του Battle Rage.

Πέρα από το Galakrond αρχέτυπο, αρκετή επιτυχία απολαμβάνει και ο Highlander Warrior, ειδικά στα τουρνουά. Η λίστα αυτή μπορεί να συνδυαστεί με Resurrect Priest και Mech Paladin για να δημιουργήσει ένα anti aggro Lineup που αντιμετωπίζει decks όπως ο Galakrond Warrior και οι Hunters με τεράστια ποσοστά νίκης.

Post image

Galakrond Warrior : AAECAQcErwTjtAOftwPFwAMNFhyQA53wAvSnA9ypA9itA9qtA/6uA6qvA9KvA6S2A6u2AwA=

Galakrond Warrior 2.0 : AAECAQcE3KkD47QDn7cDxcADDRaQA9QE+wyd8AKz/ALYrQParQP+rgOqrwPSrwOktgOrtgMA

Highlander Warrior :
AAECAQceS6IE/ASQB/8HnfACm/MC9PUCkvgCjvsCnvsCs/wCoIAD6IkD7IkDqosDkp8Dn6EDpaED/KMDhKcD8qgD9agD2a0D360DgbEDkbED/7QDq7YDn7cDAAA=

Hunter

Ο Hunter είναι, πιθανότατα, το class που πήρε τα περισσότερα εργαλεία από το Galakrond’s Awakening.

Ο Quest Hunter απέκτησε τρεις καινούργιες κάρτες που συνεργάζονται φανταστικά τόσο με το Quest του, όσο και με το γενικότερο στυλ παιχνιδιού του. Ο Rotnest drake, από την άλλη, ήταν ακριβώς η κάρτα που χρειάζονταν τα Dragon decks, ενώ ο Frendied Felwing δουλεύει αρμονικά με το Hero Power του Hunter και το επιθετικό του παιχνίδι. Επιπροσθέτως, ο Boompistol Bully, βοηθάει τα Hunter decks να αντιμετωπίσουν με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία τα δημοφιλή Galakrond decks.

Γίνεται προφανές πως οι λάτρεις του Hunter είναι πανευτυχείς αυτήν την περίοδο, καθώς ο Highlander Dragon Hunter και ο Quest Hunter είναι δύο από τα ισχυρότερα decks του παιχνιδιού, ενώ ο Aggro Dragon Hunter και ο Face Hunter παραμένουν άκρως αποτελεσματικοί.

Post image

Quest Hunter Code : AAECAR8KrwTh9QKggAPjiwPHnQOkpQPypQPYsgOftwPztwMKlwjbCaCFA+SkA7ulA5ipA46tA/ivA4KxA7i2AwA=

Dragon Highlander Hunter Code : AAECAR8eqAK1A68E4QSXCNsJoIADoIUDtpwD/KMD5KQDpqUD0qUDhKcDiq0Di60Djq0D+a4D/K8D/q8Dh7AD/7ADgrEDkbED2LIDhLYDurYDw7YDn7cDr7cDAAA=

Face Hunter Code : AAECAR8CxwOvBA6hAqgCyQTeBJIF7QaXCNsJ/gzv8QLzpwP7rwP8rwOFsAMA

Dragon Hunter Code : AAECAR8ExwOvBJjwAoewAw3hBJcIiq0Di60D+a4D+68D/K8D/q8D57AD/7ADh7EDurYDr7cDAA==

Druid

Ο Druid είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για τις γρήγορες μεταβολές του meta.

Για λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του Galakrond’s Awakening, ο Embiggen Druid ήταν με διαφορά το πιο δημοφιλές και ισχυρό deck, ενώ και ο Token Druid ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Παρόλα αυτά, πρόσφατα, το ενδιαφέρον των παικτών έχει αρχίσει να στρέφεται προς άλλη κατεύθυνση. Οι περισσότεροι παίκτες, ιδιαίτερα στα υψηλά Legend ranks, έχουν αρχίσει να προτιμούν τον Quest Druid.

Αυτή η αλλαγή προτίμησης είναι εύκολο να γίνει κατανοητή. Το Embiggen Druid είναι ένα πολύ ασταθές deck, σε αντίθεση με το Quest Druid, που με τις καινούργιες κάρτες βελτίωσε αισθητά τους αδύναμους πρώτους γύρους του, διατηρώντας το τρομακτικό του late game.

Post image

Quest Druid Code :
AAECAZICCCRArtICv/IC9fwC+KED9q0D87cDC1Zf/gH3A8QGqaIDyKID76ID2akD+bUDxrcDAA==

Embiggen Druid Code :
AAECAZICBK8EjfACoIADn7cDDUDhBNKlA9mpA/utA/2tA4yuA96vA+ewA/+wA4WxA4exA/+1AwA

Token Druid Code :
AAECAZICAv0C960DDu0D9wPmBd/7Ar/9AtWDA8OUA86UA9OcA+2iA++iA/ytA/6tA/+tAwA=

Paladin

Ήδη πριν από το adventure, ο Mech Paladin είχε αρχίσει να κερδίζει έδαφος έναντι του Holy Wrath Paladin, κυρίως εξαιτίας των πολύ κακών matchups του δεύτερου στο meta.

Μετά την απόκτηση και του Shotbot, την ιδανική κάρτα για την στρατηγική του Mech Paladin, έχει γίνει ξεκάθαρο ποιο Paladin deck έχει κυριαρχήσει. Το Mech Paladin έχει γίνει αρκετά ισχυρό και απολαμβάνει κάποια πολύ καλά matchups στο meta, όπως o Galakrond Warrior και οι Hunters.

Post image

Mech Paladin Code :
AAECAaToAgavBM8G3Qr2/QKggAOftwMMrweY+wLW/gLX/gLZ/gLh/gLMgQPFoQOHrgPqsAPssAONtgMA

Holy Wrath Paladin : AAECAaToAgz6AYUD7QX0Bc8G+wz9+wKE/AK9hgP8owOWrAP9tgMJnAKzA9w

Priest

Το Priest Class δεν απέκτησε κάποια ιδιαίτερα χρήσιμη κάρτα, επομένως δεν έχουν, μέχρι στιγμής, εμφανιστεί καινοτόμες ιδέες ή κάποιο καινούργιο deck.

Οι επιλογές ενός παίκτη που θα θελήσει να παίξει ένα ισχυρό Priest deck περιορίζονται στον Resurrect Priest, με ή χωρίς Quest, και στον παλιό, καλό Combo Priest. To μοναδικό σημείο άξιο σχολιασμού είναι η προτίμηση του Bad Luck Albatross σαν εργαλείο απέναντι στα Highlander και τα Control decks, έναντι του Hakkar που χρησιμοποιούνταν μέχρι πρότινος. Μολονότι, οι Priests τα βρίσκουν σκούρα στο ladder, αποτελώντας εύκολα θύματα για τις πολυάριθμες Rogues, παραμένουν ισχυροί στα ban formats.

Τα matchups ενάντια σε Hunters και Galakrond Warriors, στα οποία ο Priest έχει μεγάλο πλεονέκτημα, είτε είναι Combo είτε Resurrect, δικαιολογούν την συχνή εμφάνιση του class σε τουρνουά.

Post image

Quest Resurrect Priest Code : AAECAZ/HAgbTCqCAA42CA9aZA5ObA92rAwzWCpeHA4KUA5ibA5mbA4OgA6GhA6+lA9GlA5mpA5+pA/KsAwA=

Resurrect Priest Code : AAECAZ/HAgjWCqCAA42CA9aZA5ObA5ibA9msA8jAAwuXhwOClAOZmwOhoQOvpQPRpQOZqQOfqQPyrAPNrwP9sAMA

Combo Priest Code : AAECAZ/HAgalCfsM5fcC0P4Cp4cDqaUDDPgC5QT2B9UI0QrSCvIM9wyvpQPSpQP9pwOEqAMA

Warlock

Ο Warlock ήταν το class που δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από τις μεταβολές στο meta που ακολούθησαν την κυκλοφορία του Galakrond’s Awakening.

Η κατακόρυφη αύξηση των Hunters, τον φυσικό θηρευτή των Control Warlocks, μείωσε αισθητά το winrate του Galakrond Warlock. Επιπροσθέτως, δεν υπήρξε κάποια καινούργια κάρτα που να ταιριάζει στην στρατηγική του deck. Σαν αποτέλεσμα, ο Galakrond Warlock έχει πέσει σε αρκετά χαμηλά ποσοστά νίκης και δημοτικότητας, τόσο στο ladder όσο και στα τουρνουά.

Συνεχίζοντας, έχουν γίνει κάποιες απόπειρες να βελτιστοποιηθεί ο Galakrond Zoo Warlock, κόβοντας τον αργό Kronx και προσθέτοντας τα φρέσκα Fiendish Servant και Frenzied Felwing, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι ιδιαίτερα θετικά. Δυστυχώς, το class του warlock βρίσκεται συνολικά σε πρωτόγνωρα δυσμενή θέση.

Post image

Galakrond Warlock Code : AAECAf0GCMUEnPgCoIAD/KMDkbED47QDn7cD8b8DC6MBxAidqQPlrAPorAPqrAPrrAPsrAP+rgOqrwPTrwMA

Zoo Galakrond Code : AAECAf0GAvb9AvG/Aw4wsQjCCNyGA4idA/2nA+isA+qsA/muA/6uA6qvA9OvA7C2A7q2AwA=

Mage

Το Mage class αντιπροσωπεύεται αυτήν την στιγμή από ένα μόνο είδος deck, τον Highlander Mage, φαίνεται, όμως, να είναι υπεραρκετό!

Ο Highlander Mage απέκτησε μπόλικα εργαλεία, με αξιοσημείωτο φυσικά το ολοκαίνουργιο Hero Portrait του, The Amazing Reno. Το deck βρίσκεται σε έναν μοναδικό σημείο στο meta, καθώς δεν έχει ξεκάθαρα counters, αλλά ούτε και απολαμβάνει τεράστιο πλεονέκτημα σε καποια matchups. Ήδη το deck έχει πολύ καλό winrate στα χέρια έμπειρων παικτών, ενώ η δυνατότητα βελτιστοποίησης της λίστα αφήνει ανοιχτή την πιθανότητα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον.

Post image

Highlander Mage Code : AAECAf0EHooByQOrBMUEywThB+wHjQi+7ALO7wLu9gLG+AKggAPoiQODlgOfmwOgmwOKngP8owOLpAOSpAPypQOEpwP6rAPwrwORsQOEtgOMtgPhtgOftwMAAA==

Shaman

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, αφήσαμε τον Shaman. Παρότι το class δυσκολευόταν να βρει θέση στο meta από το δεύτερο nerf του Galakrond Shaman και μετά, φαίνεται να υπάρχει ελπίδα για τους λάτρεις του. Πέρα από τα ήδη υπάρχοντα Galakrond και Overload Shaman, που ομολογουμένως δεν επιδεικνύουν εντυπωσιακά αποτελέσματα αυτήν την στιγμή, υπάρχει ένα καινούργιο πολλά υποσχόμενο deck.

Ο Galakrond Quest Shaman έκανε την εμφάνισή του ξαφνικά στα υψηλά Legend ranks με πολύ πειστικά στατιστικά.

Η βασική στρατηγική του είναι να αξιοποιήσει τις καινούργιες κάρτες που συνεργάζονται με τα Quests ώστε να μεταβεί ομαλά στο late game, ολοκληρώνοντας ταυτόχρονα το Quest. Από εκεί και πέρα, έχει στην διάθεσή του πανίσχυρους συνδυασμούς, όπως τον διπλασιασμό στο battle cry του Galakrond και το κλασσικό Galakrond σε Shudderwock.

Αναμφισβήτητα, ο Galakrond Quest Shaman είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά decks του τωρινού meta.

Post image

Galakrond Quest Shaman Code :
AAECAfWfAwiKB+/3Ar2ZA+GoA/CwA+O0A/O3A9PAAwucAu/xArSRA8aZA7ulA8+lA7mtA/6uA6qvA4KxA7i2AwA=

Galakrond Shaman Code : AAECAfWfAwTv9wK9mQPjtAPTwAMNgQSyBu/xArSXA8aZA9SlA/mlA7etA7mtA/6uA6qvA9CvA4KxAwA=

Overload Shaman Code :AAECAfWfAwKZ+wLmpQMO7wHgAvkD4Aaw8AL28AKP+wKc/wKMhQP2igPGmQO1rQO2rQP5rgMA

Συμπεράσματα

Μολονότι είναι εύκολο να το λησμονήσουμε την στιγμή που ο αντίπαλος μας παίζει έναν πλήρως invoked Galakrond, κατά την γνώμη μου έχουμε ένα από τα καλύτερα και πιο ισορροπημένα meta εδώ και πολύ καιρό.

Όλα τα classes έχουν έναν τουλάχιστον άξιο αντιπρόσωπο. Τα περισσότερα μάλιστα έχουν πολλούς οι οποίοι χρησιμοποιούν και ριζικά διαφορετικές στρατηγικές. Ας ελπίσουμε οι επόμενες αλλαγές να μην διασπάσουν αυτήν την εύθραυστη ισορροπία.Μπορείτε να δείτε επιπλέον πληροφορίες για τον Cursed: Twitter | FB| Twitch | Discord