Magic: The Gathering

Magic: The Gathering | Ενημέρωση για τις Διοργανώσεις & τα Τουρνουά ενώ #MenoumeSpiti | Panasavv

Γειά σε όλους/όλες!

Στην χώρα μας, όπως και στο μεγαλύτερο κομμάτι της Ευρώπης, ζούμε δύσκολες στιγμές, με την πανδημία που έχει ξεσπάσει, λόγω του κορωνοϊού (Covid-19)!

Για εμάς, τους Gamers, ο εγκλεισμός στο σπίτι είναι πιο ¨εύκολος¨ από ότι σε άλλες κοινωνικές ομάδες. Εν μέσω κακού, μας δίνεται η ευκαιρία να παίξουμε περισσότερες ώρες τα παιχνίδια που μας αρέσουν, αλλά δεν προλαβαίνουμε στην καθημερινότητα μας.

TABLETOP:

Όπως ίσως γνωρίζετε από προηγούμενο άρθρο μου, είχα πάρει πρόκριση για το Players Tour Copenhagen το οποίο θα διοργανωνόταν στις 29 Απριλίου. Προφανώς αυτό ακυρώθηκε και αρχικά είχε μεταφερθεί για τέλος Μαΐου στην Πράγα. Στη συνέχεια η Wizard ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται όλα τα event μέχρι νεοτέρας και όσα Invite έχουν χαθεί θα αναπληρωθούν στο μέλλον!

Το επίσημο δελτίο τύπου αναφέρει, ότι δεν θα πραγματοποιηθούν όλες οι διοργανώσεις και τα τουρνουά σε τοπικό επίπεδο μέχρι τουλάχιστον τις 10 Μαΐου. Το prerelease του επόμενου set, Ikoria Lair of Behemoths, για την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία θα καθυστερήσει 1 μήνα με προγραμματισμένη ημερομηνία τις 15 Μαΐου, αντί για 17 Απριλίου.

Post image

Παρολ’ αυτά, τα previews ξεκίνησαν στις 2 Απριλίου και το Prerelease στο Arena θα γίνει κανονικά στις 14 Απριλίου. Το σετ φαίνεται λίγο ύποπτο με πολλές κάρτες να μοιάζουν περισσότερο για Commander staples παρά Standard playables.

ONLINE:

Εκτός από ακυρώσεις, η WotC αποφάσισε να διοργανώσει πολλά καινούργια τουρνουά στο MTG Arena και στο Magic Online, τις δυο πλατφόρμες του online Magic.

Καταρχάς όλα τα προγραμματισμένα MTG Arena Tournaments θα γίνουν όπως ακριβώς ήταν προγραμματισμένα εκτός του Mythic Championship.

MTGArena:

Επιπλέον, εφόσον όλα τα Tabletop Grand Prix ακυρώνονται, η Wotc σε συνεργασία με το Channel Fireball διοργανώνουν καθημερινά τουρνουά που θυμίζουν αρκετά τα Grand Prix. Κάθε μέρα υπάρχουν 4 τουρνουά: 1 το μεσημέρι, 7 το απόγευμα, 1 το βράδυ και 7 το πρωί. Η συμμετοχή είναι 25$ και όσοι κάνουν 5-1 ή καλύτερα, πέρνουν την πρόκριση για το Weekly Championship. Με την συμμετοχή δίνεται και ένα δωρεάν Tabletop Draft σε κάποιο από τα επόμενα Magicfest.

Τα Weekly Championship είναι τουρνουά που γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο και αποτελούν τουρνουά δύο ημερών. Έχουν συνολικό έπαθλο 25.000$, το Top8 παίρνει invite για το Players Tour και το Top32 παίρνει invite για το Seasons Finals.

Το Seasons Finals θα διοργανώνεται μια φορά σε κάθε Season και θα είναι επίσης τουρνουά δύο ημερών. Το συνολικό prize pool ανέρχεται στα 50.000$ και μοιράζονται 32 Invites για το Players Tour και 2 invites για το Players Tour Finals.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτά τα τουρνουά, δεν αξίζουν.

Το daily τουρνουά, δεν έχει κάποιο prize pool και τα χρηματικά έπαθλα των τουρνουά του Σαββατοκύριακου δεν είναι επαρκές. Η πρόκριση στο Players Tour είναι το μεγαλύτερο κίνητρο, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι σωστός ο τρόπος επίτευξης του στόχου αυτού. Θεωρώ ότι τα 25 ευρώ συμμετοχή είναι πολλά και υπάρχει και αυτή η ανάλυση, που τα περιγράφει με περισσότερα στοιχεία.

Post image

Τα παραπάνω τουρνουά έχει Competitive χαρακτήρα, αλλά η εταιρία έχει μεριμνήσει και για τους πιο casual παίχτες.

Στο MTG Arena εκτός από τα Format που υπήρχαν ήδη, βάλαν επίσης Historic Pauper, Historic Ranked, Traditional Historic Event και ξαναπρόσθεσαν δύο είδη Ranked Drafts, το Theros Beyond Death – που είναι μόνιμο – και ένα που εναλλάσσεται ανάμεσα σε όλα τα Set του Standard.

Επίσης, υπάρχουν πολλά Formats τα οποία θα εναλλάσσονται, οπότε καλό θα ήταν για όποιον ενδιαφέρεται να ανοίγει το Arena καθημερινά να ελέγχει για οποιοδήποτε νέο. Τέλος, κάθε Παρασκευή υπάρχουν τα online FNM που είναι Free to play και υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να υποστηρίξει το αγαπημένο του κατάστημα.

Μια πιο νέα αλλαγή είναι η προσθήκη του Arena Cube Sealed, που είναι ένα phantom τουρνουά (δεν κρατάτε τις κάρτες που ανοίγετε) που περιέχει 1 φορά κάθε κάρτα και σου δίνουν 6 Packs με τις κάρτες αυτές και φτιάχνεις ένα Deck. Περιέχονται κάρτες που είναι διαθέσιμες ήδη στο Arena και είναι ένα Format τελείως fun to play.

Η πιο πρόσφατη και πολυπόθητη αλλαγή είναι η προσθήκη των Player Drafts. Στο MTG Arena μέχρι στιγμής τα Draft γινόντουσαν από Bots. Με το τελευταίο Update έγινε η προσθήκη “Τραπεζιών” (Draft Pods), όπου οι παίκτες θα κάνουν το Drafting όπως γίνεται και στο Tabletop. 8 άτομα θα παίρνουν μέρος σε κάθε τραπέζι και δεν υπάρχουν διαφορές από το Tablettop στην διαδικασία του Drafting. Μετά θα παίζονται τα παιχνίδια σε Leagues δηλαδή με άτομα από διαφορετικά Draft Pods

Επίσης προστέθηκαν νέου είδους Draft, όσο αναφορά τα Prizes.
Premier Draft: Bo1, Player Draft, Current Set, Ranked
Quick Draft (Προηγουμένως Ranked Draft): Bo1, Bot Draft, Set rotates, Ranked
Traditional Draft: Bo3, Player Draft, Current Set, Unranked

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται ότι υπάρχουν σκέψεις για έκδοση του παιχνιδιού για κινητά καθώς επίσης τουρνουά που θα έχουν Prizes πέρα από τα Gold και τα Gems (πιθανότατα χρηματικά έπαθλα)!

MODO:

Στην άλλη πλατφόρμα για online Magic, Magic The Gathering Online (Modo), δεν υπήρξαν πάρα πολλές αλλαγές. Η προσωπικά αγαπημένη μου αλλαγή, ήταν η επαναφορά του Vintage Cube Draft, ένα Draft Format που περιέχει όλες τις πιο δυνατές κάρτες της ιστορίας του Magic.

Το Vintage Cube είναι γεμάτο δυνατά Combo και power plays που αλλάζουν δραστικά την δυναμική ενός παιχνιδιού. Το Vintage Cube τελείωσε στις αρχές Απρίλη και έδωσε την θέση του στα Modern Horizons Draft τα οποία διήρκησαν μια βδομάδα μέχρι τις 7/4. Από της 8/4, είναι διαθέσιμο το Modern Cube Draft, το οποίο είναι παρόμοιο με το Vintage Cube απλά με πιο χαμηλό power level καρτών.

Τέλος, στο Modo έχει καθημερινά τα Super Qualifiers που είναι events σε διαφορετικά format, από Pauper μέχρι Legacy με μεγάλα έπαθλα σε in-game currency και οι δυο πρώτοι πάιρνουν Invite στο Players Tour. Αυτή την στιγμή, για όποιον παίζει Modo, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να πάρει πρόκριση στο Players Tour.

Όπως είπα και πιο πάνω, καθημερινά υπάρχουν αλλαγές και πληθώρα διαφορετικών τουρνουά για να παίξει κανείς. Από εκεί και πέρα είναι επιλογή του καθενός, ανάλογα με το ποιο Format απολαμβάνει περισσότερο.

Post image

Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς καλό είναι να μένουμε όλοι μέσα και να αντιμετωπίσουμε αυτή την μοναδική κατάσταση από την ασφάλεια του σπιτιού, κάνοντας πράγματα που μας αρέσουν!Μπορείτε να δείτε επιπλέον πληροφορίες για μένα: FB | Twitter |