Magic: The Gathering

Magic: The Gathering | Η εμπειρία μου από το MagicFest: Brussels! | Titan

Καλησπέρα σε όλες/όλους,

Επέστρεψα από το ταξίδι μου στις Βρυξέλλες όπου συμμετείχα σε 4 τουρνουά, εξίσου ίδιας σημασίας, για τα οποία θα σας μιλήσω παρακάτω κάνοντας και μια ανασκόπηση και της πορείας των διάφορων Ελλήνων παικτών που συμμετείχαν σε αυτά τα τουρνουά.

Καταρχάς να τα πάρουμε όλα από την αρχή.

Η ελληνική αποστολή για το MagicFest Brussels αποτελούνταν από 16 άτομα! Πραγματικά ισχυρό παρόν και ενδιαφέρον από το ελληνικό community του Magic: The Gathering!

Την Πέμπτη 30/01/2020 πετάξαμε μαζί με τους Παύλο Κανέλη, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, Γιώργο Στεργιόπουλο, Παναγιώτη Κελαδίτη, Κρέωντα Τσερούλη, Νικόλα Μπενία, Ματθαίο Τσιρίδη, Μάριο Τσόπελα, Αντρέα Κιουρί, Χρόνη Τζαμουράνη, Μάριο Πύρρο, Αλέξανδρο Σπανό για τις Βρυξέλλες όπου εκεί θα συναντούσαμε αρκετούς ακόμη, σε ένα ταξίδι που είχαμε αρκετά μεγάλη εκπροσώπηση σαν χώρα.

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο Σαρλερουά πήραμε uber (φυσικά με Έλληνα οδηγό) και κάποια ώρα μετά ήμασταν έτοιμοι να χωθούμε στη πρώτη μάχη.

Την ίδια μέρα έτρεχαν Last Chance Qualifiers (LCQ) για το Players Tour που ξεκινούσε την Παρασκευή, εκεί όπου ήδη συμμετείχαν 4 Έλληνες – Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Λευτέρης Κοτσιαλής, Σταύρος Πετυχάκης και Νικόλας Μπενίας – όπου εάν έκανες 6-0 σε single elimination rounds περνούσες.

Παρακάτω η λίστα που χρησιμοποίησα σε όλα τα τουρνουά:

Τον πρώτο γύρο του LCQ αντιμετώπισα ένα UW Control, όπου στο πρώτο μας παιχνίδι μετά από μια αιωνιότητα σχεδόν κατάφερα να το κερδίσω. Να πω εδώ πως είχαμε πρόσβαση ο καθένας στη λίστα του άλλου (όπως γίνεται και στο Players Tour, απλά όσων αφορά το sideboard δεν βλέπεις πόσες φορές πάνω από μια υπάρχει κάποια κάρτα) και αυτό ήταν πολύ σημαντικό όταν χρειάστηκε να κάνω Unmoored Ego.

Έχοντας λίγους τρόπους να με νικήσει και εφόσον πέρασε και ένας Teferi Time Raveler, αργά αλλά σταθερά, κατάφερα να πάρω αυτό το παιχνίδι. Επειδή καταναλώσαμε μεγάλο μέρος του χρόνου δεν προλάβαμε να τελειώσουμε άλλη παρτίδα και έτσι πέρασα στον επόμενο γύρο 🙂

Εκεί πέτυχα δυστυχώς ένα από τα χειρότερα μου Match-Up, το UR Ensoul!

Ο αντίπαλος έπαιζε 4 χρώματα, έχοντας επίσης All That Glitters και μαύρες κάρτες στο sideboard. Ήταν αρκετά greedy build και λίγο έλειψε να τιμωρηθεί, αλλά τελικά έχασα 2-1 και η μόνη παρηγοριά ήταν τα λίγα boosters που έλαβα ως έπαθλο.

Ευχάριστο γεγονός ήταν ότι καταφέραμε να κερδίσουμε μια έξτρα εκπροσώπηση για το Players Tour της Παρασκευής, αφού ο Κυριάκος Αυγουστής κατάφερε με τα UW Spirits του να κάνει το πολυπόθητο 6-0 και μάλιστα να εμφανιστεί στο feature table του 1ου draft!

Εν τέλη, η καλύτερη παρηγοριά δεν ήταν τα boosters αλλά αυτό που συνέβη το βράδυ της Πέμπτης:

Εάν βρεθείτε ποτέ στις Βρυξέλλες περάστε να πείτε ένα “Γεια” στο Amadeus – The Place for Ribs, απεριόριστα ribs + μια πατάτα – εκτός αν είστε σαν και εμένα, οπότε μπορεί να έχει ΚΑΙ απεριόριστες πατάτες. Μεγάλος νικητής της βραδιάς στο εστιατόριο ανακηρύχθηκε ο Μάριος Τσόπελας ο οποίος έφαγε ένα τσουβάλι ribs!!

Την Παρασκευή 31/01/2020, μετά από ένα καλούτσικο πρωινό, ξεκινήσαμε για το επόμενο τουρνουά που ήταν το PTQ Copenhagen (και για μερικούς η πρώτη μέρα του Players Tour).

Στον 1ο γύρο αντιμετώπισα ακόμη ένα UW.

Κάνοντας mulligan στις 5 κατάφερα να περάσω έναν Teferi και στη συνέχεια έναν Niv , όπου και ανέκαμψα από το mulligan και κατάφερα να κερδίσω. Στο 2ο game έπαιξα γύρω από Censor και κατάφερα με τη βοήθεια του Ρινόκερου και του Niv να πάρω το απαραίτητο αβαντάζ.

1-0

Στον 2ο γύρο πέτυχα ένα αρκετά ενδιαφέρον build του combo HeliodBallista, αφού έπαιζε και μπλε για Teferi Time Raveler και αρκετούς Planeswalkers.

Στο 1ο παιχνίδι έφερα Teferi και δεν κατάφερε να βγει, αφού του έκανα και Unmoored Ego. Στο 2ο είχε κάτω HeliodBallista (όχι όμως αρκετά mana) Gideon of the Trials, Stasis Snare και 2 Thraben Inspector και πήγαινε να βγει τον επόμενο γύρο ενώ είχε και ένα μπλε mana μάλλον για Mystical Dispute. Εκεί έκανα ένα από τα καλύτερα Hour of Devastation που μπορούν να υπάρξουν και μετά από έναν Teferi μαζί με ένα Rakdos’s Return στο draw step για το χέρι του και να σκοτώσω έναν Gideon Ally of Zendikar τα μάζεψε.

2-0

Στον 3ο γύρο ήρθα αντιμέτωπος με το breakout deck του Σαββατοκύριακου το UB Inverter.Κατάφερα να περάσω νωρίς ένα Ego για τον Inverter έχοντας ξανά Teferi και μετά από λίγους γύρους έκανε concede αφού έφερα και ένα win condition. Στο 2ο έγινε το εξής σκηνικό:

Περνάει Inverter, αφού πρώτα έχει κάνει duress και μου έχει πάρει το Utter End, βλέποντας επίσης και έναν Hostage Taker, ενώ εγώ έχω κάτω έναν Teferi στα 3 loyalty και μου δίνει γύρο με μια κάρτα αυτός χέρι και 5 mana εκ των οποίων ένα μπλε ανοιχτό.Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η μια κάρτα που έχει χέρι είναι είτε Oracle, είτε Jace (στις κάρτες πλέον του library είναι counters, field of ruin, removals).

Στο γύρο μου έκανα Hostage Taker τον Inverter και μετά έκανα bounce (Teferi) το δικό μου τέρας, με αποτέλεσμα να γίνει trigger ξανά το ability του Inverter και το library του αντιπάλου μηδέν.

Πέταξε την κάρτα του (που ήταν Jace) και μου είπε ότι δεν είδε αυτό το play. Αυτό που θα μπορούσε να κάνει είναι πρώτα Inverter και μετά Duress (ήξερε για τον Hostage νωρίτερα από άλλο discard spell) ώστε να έχει μια κάρτα graveyard και έτσι να μπορέσει να με κερδίσει στο γύρο του.

3-0

Στον 4ο γύρο έπαιξα με ένα καλό υποθετικά Match-Up το Chonky Red.

Εδώ η τύχη δεν ήταν με το μέρος μου, αφού σε 2 games είχα θέματα με τα mana μου και ο αντίπαλος είχε κάποιους από τους καλύτερους εν δυνάμει συνδυασμούς καρτών στα χέρια του.

3-1

Με το όνειρο της 8άδας να έχει πλέον απομακρυνθεί στον 5ο γύρο συνάντησα μια γνωστή φάτσα:

Τον Αντρέα Κιουρί!! Καλός φίλος και μάλιστα παίζαμε και τις ίδιες 75 κάρτες.

Στο πρώτο παιχνίδι και ενώ είχα το πάνω χέρι, είχα πέσει χαμηλά στα life και δεν θυμόμουν ότι στο graveyard είχε Cut//Ribbons, το οποίο αν έφερνε land θα ήταν lethal. Καθόλου καλό παίξιμο από την πλευρά μου και θα μου άξιζε να έχανα αυτό το game.

Better lucky than good, δε λένε;

Στο επόμενο game και ενώ είχαμε συζητήσει τι sideboard θα κάναμε στο mirror, έκανα κάποιες αλλαγές για να μπορέσω να κάνω counter αυτό το πλάνο και όσο μπορώ να μη το αφήσω στη τύχη (όπως στο πρώτο).

4-1

Τελευταίο γύρο διεκδικούσα – εκτός από τα δώρα που έδινε, επιπλέον για ένα έξτρα bye για το Grand Prix (είχα ήδη ένα από τα planeswalker points και το event αυτό έδινε στο 5-1 και 6-0 από 2 byes στο GP).

Αντιμέτωπος για μια ακόμη φορά με mirror όπου και εδώ ο Teferi είναι μια κάρτα που κρίνει πολλά, αφού δεν αφήνει να χρησιμοποιηθεί η κάρτα από το Bring to Light, μαζί και με το Unmoored Ego για Niv που κάναμε και οι δυο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν δραματικά τα win condition μας.

Κατάφερα να βγω μπροστά με έναν Siege Rhino και να γράψω κάποια damage και μετά να τελειώσω το game με ένα μεγάλο Ribbons. Στο 2ο έκανα Teferi και Bring to Light για Ego και μετά είχα εγώ Niv ενώ ο αντίπαλος όχι. Μετά από ένα μεγάλο Rakdos’s Return ήταν αρκετό για να τα μαζέψει.

5-1

Να αναφέρω εδώ, πως ο Τσόπελας έφτασε μια ανάσα από την 8αδα του PTQ όπου τον τελευταίο γύρο έχασε.

Έγινε έλεγχος στη λίστα του και είχε γράψει αντί για Dread Wanderer (έπαιζε Mono Black aggro), Dread Presence (!!!), όπου και οι 2 κάρτες είναι Pioneer legal οπότε έφαγε game loss…Και αυτό είναι ένα σκληρό μάθημα για όλους μας όταν γράφουμε ή τυπώνουμε ή στέλνουμε ηλεκτρονικά λίστες, πάντα διπλό τσεκάρισμα όσο βαρετό και αν ακούγεται.

Επίσης ο Χρόνης “Showman” Τζαμουράνης έφτασε και αυτός μια ανάσα πριν από την 8αδα του Modern PTQ, όπου και έχασε από τον Sodek τον Dredge master ο οποίος στη συνέχεια κέρδισε και το event (όσοι ακολουθείτε τις λίστες από Magic Online θα τον ξέρετε)!

Κάπως έτσι με γλυκόπικρη γεύση τελείωσε η Παρασκευή, φυσικά μετά από ένα ακόμη καλό γεύμα στο Green Mango, μια αλυσίδα με burgers – props στον Αναστάση Κοπανά που μας το επισήμανε – και κάπως έτσι τελείωσε και η τύχη μου για το ταξίδι.

(Εάν τρίψεις το βάτραχο κάτω αριστερά, τον σκύλο δεξιά και την κοπέλα στο χέρι ή στο πόδι θα έχεις καλή τύχη. Το έκανα τη Δευτέρα….)

Το Σάββατο πήγαμε από νωρίς το πρωί εκεί αφού έπρεπε να παίξει για το Day 2 του Players Tour ο Πάνος “Yugi” Παπαδόπουλος (μαζί με τους Πετυχάκη και Κοτσιαλή – οι Μπενίας και Αυγουστής δε τα κατάφεραν).

Εγώ μετά τα 2 byes κατάφερα και έκανα ένα σκορ που έλλειπε από τις συμμετοχές μου σε GP (0-3) και μπορώ να πω πως η κακή μέρα φάνηκε από τον πρώτο μου γύρο, όπου και αντιμετώπισα ένα Bg Midrange, το οποίο θα έπρεπε να είναι “φαγητό” για εμένα αλλά με τον τρόπο που τραβούσα (και τα mulligans που πήρα) δεν μπορούσα να κάνω πολλά.

Στους άλλους 2 γύρους που έπαιξα συνάντησα κακά Match-Ups (UR Ensoul και UG Ramp) και ενώ προσπάθησα αρκετά, δυστυχώς δεν μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα.

Miss play κάναμε ΚΑΙ στο φαγητό του Σαββάτου αφού το βραζιλιάνικο all you can eat δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στα ευχάριστα βέβαια είχαμε την παρουσία στο Day 2 του GP από 6 Έλληνες. Μάλιστα ένας από αυτούς κατάφερε να κάνει 4αδα!

Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Αυγουστή που ήταν σχεδόν ασταμάτητος!

Επίσης οι Παύλος Κανέλης (54ος) και Μάριος Τσόπελας (84ος) κατάφεραν να κάνουν cash, well done!!

Στο PT δεν καταφέραμε να κάνουμε κάτι αξιοσημείωτο τη 2η μέρα, έτσι την Κυριακή πέρα από τους συμμετέχοντες στο day 2 του GP οι υπόλοιποι είτε έλαβαν μέρος στα τελευταία PTQ (Pioneer και Modern) είτε στα σούπερ ευχάριστα Mystery booster drafts!

Στο τελευταίο Pioneer PTQ έκανα ένα μίζερο 2-3-1 χάνοντας από UB Inverter, UG Ramp, UR Ensoul, νίκες εναντίον 5 Color Niv και Mono white Devotion και έδωσα ισοπαλία τελευταίο γύρο για να πάρουμε και οι 2 κάτι από αυτό το τουρνουά. Να αναφέρω πως εδώ είχαμε συμμετοχή στην 8αδα όπου ο Σταύρος Πετυχάκης έχασε δυστυχώς στον τελικό, tough luck!

Τελειώνοντας την ημέρα με ένα ακόμη burger στο Green Mango έμοιαζαν όλα λίγο καλύτερα. Δευτέρα πρωί λίγο sight-seeing και επιστροφή στη βάση.

Μιλώντας εκ των υστέρων δεν έκανα την κατάλληλη επιλογή deck. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που μπορείς να στήσεις το deck, αλλά στην πραγματικότητα χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια.

Για παράδειγμα το mana base το οποίο ήθελε περισσότερη δουλειά και τα κακά Match-Ups του deck ήταν αρκετά. Θα μπορούσα να έχω επιλέξει κάτι διαφορετικό αν και αυτού του είδους τα decks είναι πολύ του play style μου οπότε θα του έδινα μια ευκαιρία ακόμα, ειδικά τώρα που υπάρχει ξεκάθαρο (σχεδόν) metagame.

Η λίστα των Τσέχων με την οποία ο PV (Paolo Vitor Damo Da Rosa) έκανε 4αδα θα είναι το starting point μου:

Ελπίζω να πήρατε μια γεύση από το πως έζησα τα πράγματα εκεί, ήταν πολύ καλή εμπειρία με ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές και αν μπορείτε να κάνετε κάποιο τέτοιο ταξίδι αξίζει πραγματικά, όχι μόνο για το Magic – κομμάτι αλλά γενικότερα!

Επόμενη στάση 15 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη και το WPNQ Copenhagen.

Ευχηθείτε μου να ανοίξω κανά δυό Dream Trawler!!

Αν θέλετε να με προσθέσετε σε κάποια από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες:

Mtgo : tzio | Mtg Arena : Titan #92737

Μπορείτε να δείτε επιπλέον πληροφορίες για μένα: FB| Twitter |