Magic: The Gathering

Magic: The Gathering | Νίκη στο WPQN, επιστροφή στο Player’s Tour Europe & UG Flash Sideboard Guide | Panasavv

Γειά σε όλους/όλες!

ΚΕΡΔΙΣΑ!

Επιτέλους, μετά από ένα τοπ8 και έναν χαμένο τελικό κατάφερα να φτάσω μέχρι το τέρμα!

Προφανώς, μιλάω για το WPN Qualifier που έγινε στην Αθήνα (Κυριακή 23/02/20) και το έπαθλο είναι η πρόκριση για το Regional Player’s Tour που θα γίνει στην Κοπεγχάγη 30 Απριλίου με 2 Μαΐου, όπου το συνολικό χρηματικό έπαθλο αγγίζει τα 200.000 δολάρια.

Post image

Καταρχάς, παρόλο που έπαιξα πολύ και τέσταρα αρκετά, δεν ένιωθα καθόλου σίγουρος για το τουρνουά. Ο βασικός λόγος είναι ότι το Meta ήταν αρκετά ανοιχτό και τα 4 δυνατότερα Deck έχουν καλό matchup με κάποιο από τα άλλα 4. Ουσιαστικά η σχέση των Decks με τα άλλα 4 περιγράφεται στον παρακάτω πίνακα όπου τα Deck της αριστερής στήλης, έχουν καλο matchup ( + ), είναι περίπου ίσα ( = ), έχουν κακό matchup ( – ) με τα deck της επάνω γραμμής.

DecksMonoredTemur ReclamJeskai FiresUW Control
Monored=+=
Temur Reclam==+
Jeskai Fires+==
UW Control=+=

Η πρώτη μου σκέψη ήταν να παίξω Monored που το θεωρώ το καλύτερο από τα 4. Όμως δεν βρέθηκε κάποια λύση για να έχω κάποιο πλεονέκτημα στο Monored Mirror και είχα την σκέψη ότι το Meta της Αθήνας θα αποτελείται κυρίως από Jeskai Fires και Monored, οπότε δεν το θεώρησα καλή επιλογή.

Αυτή η σκέψη μας οδήγησε να δοκιμάσουμε το Rakdos Sacrifice Deck που έχει πολύ καλό matchup με τα Monored και αρκετά καλό με τα UW Control, όμως χάνει αρκετά από τα άλλα δύο. Εν τέλη, και αφού έπαιξα το Deck, δεν μου φάνηκε αρκετά σταθερό για να αξίζει το ρίσκο.

Σε εκείνη την φάση, μίλησα με τον φίλο μου Μάκη Ματσούκα, ο οποίος μου πρότεινε να δοκιμάσω το UG Flash – ΕΥΤΥΧΩΣ! Θεωρητικά το Deck κερδίζει Temur, Jeskai και UW αλλά χάνει από το Monored. Όμως η λίστα που μου έστειλε ο Μάκης είχε 11 κάρτες στο Sideboard για το monored κάτι που βελτιώνει αρκετά το matchup.

Δοκίμασα το Deck και αφου κέρδιζα αρκετά και σταθερά, αποφάσισα να το παίξω. (Η αλήθεια είναι ότι έιχα κάποιους ενδιασμούς της τελευταίας στιγμής αλλά ο Μάκης με κράτησε πιστό στην επιλογή μου και τον δικαίωσα με την νίκη μου). Από την αρχική λίστα έγινε μια μόνο αλλαγή. Έκοψα 2 Paradise Druid για 2 Opt στο Main και η τελική λίστα την οποία έπαιξα στο τουρνουά είναι αυτή που ακολουθεί.

Post image

Deck
2 Mystical Dispute (ELD) 58
7 Forest (THB) 287
2 Opt (XLN) 65
2 Fabled Passage (ELD) 244
2 Negate (RIX) 44
3 Quench (RNA) 48
3 Sinister Sabotage (GRN) 54
4 Breeding Pool (RNA) 246
4 Temple of Mystery (M20) 255
4 Frilled Mystic (RNA) 174
7 Island (THB) 281
4 Nightpack Ambusher (M20) 185
4 Growth Spiral (RNA) 178
2 Aether Gust (M20) 42
4 Brazen Borrower (ELD) 39
3 Nissa, Who Shakes the World (WAR) 169
2 Castle Vantress (ELD) 242
1 Commence the Endgame (WAR) 45

Sideboard
1 Commence the Endgame (WAR) 45
2 Aether Gust (M20) 42
1 Negate (RIX) 44
1 Hydroid Krasis (RNA) 183
2 Mystical Dispute (ELD) 58
4 Lovestruck Beast (ELD) 165
4 Threnody Singer (THB) 75

Φτάνοντας στην μέρα του τουρνουά, η προφητεία μου βγήκε αληθινή!

Το μεγαλύτερο κομμάτι των παικτών έπαιζε Monored και Jeskai Fires, αλλά προς απογοήτευση μου, υπήρχαν πολύ περισσότερα Cat/Oven decks από όσα περίμενα, τα οποία είναι η Αχίλλειος πτέρνα του Deck μου και τα Monored ήταν ακόμα περισσότερα από όσα περίμενα, περίπου το 30% του συνόλου.

Ξεκίνησα με νίκη απέναντι σε Monored και μετά έχασα από Jund Sacrifice. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που έχασα εκείνη την μέρα 🙂 Στους επόμενους 5 γύρους, έπαιξα με 3 monored και ένα Rakdos Sacrifice (το οποίο προς έκπληξη μου κατάφερα να κερδίσω) και με score 5-1 έδωσα Intentional Draw (ID) και μπήκα στο Top8 του τουρνουά.

Στο τουρνουά υπήρχαν άλλα 3 UG Flash Decks (ο ένας ο Θοδωρής Λιαπάτης που με αυτόν έδωσα το ID στον τελευταίο γύρο και ο 3ος παίκτης έδωσε ID και έκανε τοπ8. Οπότε από τους 4 που παίζαμε UG Flash οι 3 κάναμε τοπ8 και ο 4ος έχασε στο Win and In για το τοπ8. Αρκετά καλά αποτελέσματα πιστεύω.

Στην 8άδα διασταυρώθηκα με ένα ακόμα monored και αφού έχασα το πρώτο game, ενώ ο αντίπαλος έκανε mulligan στις 5 (μου έκανε 3 one drop στους πρώτους 2 γύρους), κατάφερα να κερδίσω τα games μετά το Sideboard. Έτσι κλείνουμε το συνολικό αριθμό των matches vs monored σε 5-0 υπέρ μου.

Στην συνέχεια έπαιζα με κάποιο από τα 2 UG Flash που έπαιζαν μεταξύ τους. Εν τέλη, έπαιξα με τον ίδιο αντίπαλο που έδωσα ID νωρίτερα και μετά από 2 μεγάλα και βαρετά παιχνίδια κατάφερα να κερδίσω 2-0. Και πλέον βρισκόμουν στον τελικό.

Οι πιθανοί αντίπαλοι μου ήταν UW Control ή 5cc Niv, τα οποία είναι καλά matchup και τα 2. Οπότε ξεαγχώθηκα, πήγα στην τουαλέτα να πλυθώ, χαλάρωσα, είδα λίγο το ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ από το κινητό και περίμενα τον αντίπαλο μου.

Τελικά το 5cc Niv κέρδισε με πολύ εντυπωσιακό τρόπο (με fires κάτω, έφαγε counter ο Niv-Mizzet ο οποίος έγινε στον ίδιο γύρο reanimate από τον Kenrith και κάναν attack παρέα) και ήταν ο αντίπαλος μου. Μπορώ να πω ότι τα games του τελικού ήταν τα πιο εύκολα που είχα παίξει όλη μέρα. Είχα φέρει ένα meta deck για να αντιμετωπίσω UW Control, Temur Reclamation και Jeskai Fires και όλη μέρα δεν είχα παίξει ούτε με ένα. Ο αντίπαλος μου ήταν αήττητος και έπαιζε αρκετά καλά, αλλά με την βοήθεια και της τύχης (τράβηξα το negate πριν ο αντίπαλος παίξει Teferi) κατάφερα να κερδίσω!

Post image

Αυτή την φώτο μου την έστειλε ένας φίλος από την Αθήνα και δεν το είχα προσέξει όταν τραβήχτηκε! Αλλά ταιρίαζει γάντι!

Χάρηκα πάρα πολύ με την απόδοσή μου και που θα ξαναπαίξω επιτέλους σε Pro Tour, ακόμα και αν έχει άλλη ονομασία πλέον. Επίσης είναι σημαντικό και ευχάριστο, ότι θα συμμετάσχουν και οι 2 φίλοι και συνιδρυτές του PoJ (ένα group διαλογισμού και αυτοβελτίωσης) Μάκης Ματσούκας και Σωκράτης Ροζακέας.

Το Format είναι περίεργο, με Modern και Standard και θα είναι το πρώτο Pro Tour μετά από πολλά χρόνια που δεν θα έχει limited. Σίγουρα δεν είμαι ευχαριστημένος που θα πρέπει να παίξω Modern ξανά, αλλά θα το καταπιώ. Προς το παρών έχω πολύ όρεξη να τεστάρω για το τουρνουά και λογικά θα πάω μια εβδομάδα πριν το τουρνουά στην Αθήνα για να τεστάρω με τους προαναφερθέντες, αφού το Modern δεν υπάρχει καν στο MTG Arena.

Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου Team Phantasma για την συμπαράσταση και που πιστεύει σε μένα, όσους με βοήθησαν στο testing πριν το τουρνουά, μου δάνεισαν κάρτες και άλλη μια φορά τον Μάκη για την επιλογή του Deck που με οδήγησε στην νίκη.

Για το τέλος φύλαξα το sideboard guide του Deck.

Έχει πολλές επιλογές και με τα καινούργια deck που αναδεικνύονται (bant midrange, Temur Clover) δεν ξέρω πόσο καλό θα είναι το deck.

vs Monored
Out:
-1 Commence the Endgame
-1 Frilled Mystic
-3 Sinister Sabotage
-2 Mystical Dispute
-2 Negate
-1 Quench
-1 Opt
In:
+4 Threnody Singer
+1 Hydroid Krasis
+4 Lovestruck Beast
+2 Aether Gust

vs Temur Reclamation
Out:
-3 Quench
-2 Opt
-1 Nissa, who Shakes the World
In:
+1 Negate
+1 Commence the Endgame
+2 Mystical Dispute
+2 Aether Gust

vs UW Control
Out:
-3 Quench
-2 Aether Gust
In:
+2 Mystical Dispute
+1 Negate
+1 Commence the Endgame
+1 Hydroid Krasis

vs Jeskai Fires
Out:
-1 Nissa, who shakes the World
-2 Opt
-1 Growth Spiral
In:
+1 Commence the Endgame
+2 Mystical Dispute
+1 Negate

vs Mirror
Out:
-2 Nissa, who shakes the World
-3 Quench
-4 Frilled Mystic
In:
+2 Mystical Dispute
+1 Negate
+1 Aether Gust
+4 Lovestruck Beast
+1 Commence the EndgameΜπορείτε να δείτε επιπλέον πληροφορίες για μένα: FB | Twitter |