Magic: The Gathering

Magic: The Gathering Arena | MCQ Μαρτίου – Το Tουρνουά από Tρεις Διαφορετικές Σκοπιές

Γειά σε όλους/όλες!

Το Σαββατοκύριακο (14-15 Μαρτίου) ήταν πολυάσχολο για την Team Phantasma, με το Mythic Championship Qualifier στο Magic και το Shadowverse Monthly Cup με τους Athanas και Pain να φτάνουν στο top4 και top8 αντίστοιχα!

Ένα μεγάλο μπράβο και στους δύο για την συνέπεια στα τουρνουά και τις καλές τους εμφανίσεις!

Post image

Το Σάββατο 14 Μαρτίου ήταν το MCQ , το Online τουρνουά στο MtG Arena που δίνει πρόκριση στο Mythic Championship σε όποιον κάνει 10 νίκες πριν τις 2 ήττες. Αυτή την στιγμή είναι το μοναδικό τουρνουά στο MtG Arena που έχει Competitive χαρακτήρα.

Σε αυτό παίζουν όσοι έχουν κάνει Top1200 finish τον προηγούμενο μήνα! Προσοχή όμως, πλέον δεν δίνει κάθε μήνας πρόκριση στο MCQ όπως γινόταν παλιότερα! Ο Ιανουάριος δεν έδινε, ο Φεβρουάριος έδινε και ο Μάρτιος δεν δίνει. Αντί για τα MCQ, τους μήνες αυτούς, δίνει πρόκριση στα Mythic Point Challenge που είναι τουρνουά που δίνουν Mythic Points.

Στο Mythic Championship Qualifier του Μαρτίου καταφέραμε και προκριθήκαμε και οι 3 παίκτες που είναι στο ρόστερ της Team Phantasma στο MtG!

Στο άρθρο αυτό θα δούμε πως πήγε το τουρνουά για όλους μας.

Παναγιώτης “Panasavv” Σαββίδης:

Αρχικά να αναφέρω, πήρα την πρόκριση από το Limited Ladder του Φεβρουαρίου όπου τελείωσα #656.

Προτιμώ το Limited Ladder γιατί εφόσον φτάσεις Mythic δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το αν θα χάσεις το top1200 Finish, καθώς συνήθως δεν υπάρχουν αρκετοί παίκτες. Επίσης το Limited σου γεμίζει την συλλογή και προσωπικά το απολαμβάνω παραπάνω αυτή την στιγμή. Έφτασα mythic και αυτό τον μήνα και μπήκα στην θέση #46.

Στο τουρνουά επέλεξα να παίξω Temur Adventures, αφού σε ένα τόσο ανοιχτό Meta θεώρησα ότι θέλω να παίξω το καλύτερο Deck, που κατά την άποψη μου ήταν το συγκεκριμένο.

Δεν είχα παίξει αρκετά το Deck πριν το Τουρνουά, αφού ήταν επιλογή της τελευταίας στιγμής (ένα λάθος που κάνω πολύ συχνά δυστυχώς). Η μόνη αλλαγή που έκανα από την λίστα που κέρδισε το Dreamhack, ήταν ότι έβαλα έναν Embereath Shieldbreaker στο main αντί για το Incubation // Incongruity. Δεν κατάλαβα γιατί το Deck χρειαζόταν το Incubation και ο Embereth σε ένα Standard με πολλά Witch’s Oven και Lucky Clover μου φαίνεται πολύ χρήσιμος.

Το Deck που έπαιξα ήταν αυτό:

Post image

Το συγκεκριμένο Deck εκμεταλλεύεται το Sideboard σε όλα τα Games με την βοήθεια της Fae of Wishes // Granted και γι αυτό δεν έχει υπάρχει αναλυτικό Sideboard Plan. Μόνο σε 2 Matchups χρειάζονται τα 3 Aether Gust. Vs Monored +3 Aether Gust -3 Escape the Wilds και Vs Temur Reclamation +3 Aether Gust, -1 Embereth Shieldbreaker, -1 The Great Henge, -1 Escape the Wilds.

Δυστυχώς για μένα, το τουρνουά τελείωσε νωρίς αφού έκανα 2-2. Στο 2-1 πέτυχα και τον littlebeep που είναι αυτός που κέρδισε το Dreamhack με το Temur Adventures Deck και με κέρδισε στο Mirror.

Σε όλη την διάρκεια του τουρνουά έκανα αρκετά λάθη τα οποία δεν τα πλήρωσα αρκετά. Δεν ήμουν αρκετά καλά προετοιμασμένος και το Deck που επέλεξα είναι αρκετά δύσκολο, καθώς σε κάθε γύρο υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές αφού όλες οι κάρτες έχουν δύο επιλογές και η Fae of Wishes// Granted έχει 13 παραπάνω (Οι κάρτες του Sideboard).

Το μόνο που κρατάω από το τουρνουά είναι η εμπειρία και η διαχείριση τέτοιων event. Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να είμαι καλύτερα προετοιμασμένος και να μην αλλάξω Deck τελευταία στιγμή.

Κοιτάμε μπροστά!Πέτρος “Titan” Τζιώτης :

Εγώ προτίμησα την δύσκολη οδό του ladder, το Traditional Standard και τα δυο decks με τα οποία έκανα τα καλύτερα αποτελέσματα ήταν το BR Sacrifice και το Jund Food.

Έχουν αρκετές ομοιότητες αλλά και σημαντικές διαφορές. Το πρώτο είναι πιο aggressive ενώ το δεύτερο θέλει το χρόνο του αλλά αργά και σταθερά παίρνει το απαραίτητο αβαντάζ και σε “πνίγει” σιγά-σιγά.

Το deck τελικά που αποφάσισα να κατεβάσω είναι το BR Sacrifice. Αυτό έγινε κυρίως γιατί είχα καλύτερα αποτελέσματα εναντίον αρκετών από τα decks που περίμενα να αντιμετωπίσω.

Παρακάτω η λίστα που έπαιξα, ένας σύντομος οδηγός αλλά και ποιές κάρτες θα άλλαζα από αυτήν :

Post image

vs Red

+1 claim the firstborn

+3 redcap melee

+2 embereth shieldbreaker

-1 rankle master of pranks

-2 midnight reaper

-2 slaughter priest of mogis

-1 gutterbones

vs Temur Adventures

+2 noxious grasp

+3 embereth shieldbreaker

+1 rankle master of pranks

+1 claim the firstborn

-3 gutterbones

-2 dreadhorde butcher

-1 slaughter priest of mogis

-1 judith the scourge diva

vs Nissa decks

+2 noxious grasp

+3 drill bit

+1 rankle master of pranks

-2 claim the firstborn

-1 judith the scourge diva

-1 priest of the forgotten gods

-1 slaughter priest of mogis

-1 dreadhorde butcher

vs Mirror/Food

+1 claim the firstborn

+3 redcap melee

+3 embereth shieldbreaker

-3 gutterbones

-2 slaughter priest of mogis

-1 judith the scourge diva

-1 rankle master of pranks

vs Temur Reclamation

+2 pharika’s liberation

+3 drill bit

+1 rankle master of pranks

-3 claim the firstborn

-1 judith the scourge diva

-2 priest of the forgotten gods

vs Fires

+2 pharika’s liberation

+3 drill bit

+2 redcap melee

-3 claim the firstborn

-2 slaughter priest of mogis

-2 priest of the forgotten gods

vs Control

+3 drill bit

+1 rankle master of pranks

+2 redcap melee

-2 priest of the forgotten gods

-3 claim the firstborn

-1 judith the scourge diva

Τα decks που δε χαίρομαι να αντιμετωπίζω είναι το Fires και το Reclamation. Εκεί προσπαθώ να είμαι όσο πιο aggressive γίνεται και να φέρω τις καλές κάρτες από το side board εκεί που πρέπει.

Από εκεί και πέρα οτιδήποτε άλλο είναι αρκετά καλό εάν λειτουργήσει το πλάνο σου, διότι ο mayhem μαζί με τον priest of the forgotten gods τελειώνουν αρκετά γρήγορα τη δουλειά και η γάτα με το oven κάνουν καλό grind. Αυτά που θα άλλαζα είναι η μια Judith και οι 2 slaughter priest of mogis καθώς και οι δυο evolving wilds (που ήταν εκεί για να βοηθούν τον slaughter priest).

Με τις υπόλοιπες κάρτες έμεινα αρκετά ικανοποιημένος και δεν θα άλλαζα κάτι άλλο.

Κατάφερα να φτάσω κοντά στη πηγή (8-2) χάνοντας από temur reclamation και ένα mirror, κερδίζοντας δυο temur adventures, τρία bant ramp, ένα br sacrifice, ένα red και ένα white life gain deck.

Ελπίζω την επόμενη φορά να φτάσω τις πολυπόθητες 10 νίκες!Δημήτρης “Ryo” Κορώσης :

Παίρνοντας πρόκριση μέσω του Standard Ladder, το deck που αποφάσισα να παίξω ήταν το Temur Reclamation. Ακόμα θεωρώ ότι είναι ένα από τα καλύτερα εάν όχι το καλύτερο deck αυτή τη στιγμή στο meta.

Παρά το καλό ξεκίνημα, δεν ήταν μια καλή μέρα για εμένα αφού όχι μόνο στάθηκα άτυχος έχοντας πολλά mulligan, αλλά αντιμετώπισα και προβλήματα με τη σύνδεση του internet μου κατά τη διάρκεια του qualifier.

Post image

Αναλυτικά :

Πρώτο παιχνίδι ενάντια σε rakdos sacrifice, ένα πολύ καλό matchup για το temur reclamation, γιατί δεν διαθέτει κάποιο disruption (όπως teferi, counterspells, bounce spells, discard spells) στο main deck του και βασίζεται μόνο στο γρήγορο clock του όπου τις περισσότερες φορές δεν είναι αρκετό πριν το temur deck σταθεροποιήσει και πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Post image

Μετά από ένα γρήγορο 2-0 βρίσκομαι απέναντι σε bant ramp. Ένα αρκετά close matchup όπου πιστεύω ότι το temur reclamation είναι ελάχιστα μπροστά.

Στο πρώτο παιχνίδι έχοντας ένα πολύ καλό χέρι με growth spiral σε wilderness reclamation και expansion/explosion και τον αντίπαλο να μην βρίσκει teferi time raveler κάνω μια γρήγορη νίκη.

Δεύτερο παιχνίδι, με τον αντίπαλο στο play – το matchup αλλάζει αρκετά, όπου και τα 2 deck είναι γεμάτα με counterspells και προσπαθούν να περάσουν κάποιο σημαντικό permanent (teferi time raveler, nissa who shakes the world, wilderness reclamation, legion war boss, nightpack ambusher).

Τελικά ο αντίπαλος καταφέρνει να περάσει teferi time raveler, έχοντας mystical dispute για το δικό μου thassa’ s intervention και έτσι κατάφερε να κάνει το δικό του παιχνίδι αφού ακολούθησε η nissa who shakes the world όπου κλείδωσε τη νίκη για τον αντίπαλο.

Post image

Στο καθοριστικό τρίτο παιχνίδι βρέθηκα στις 5 κάρτες, αλλά κατάφερα να κερδίζω οριακά, με σχεδόν καθόλου resources στο χέρι χάρις στο legion war boss, κάνοντας counter το aether gust και τον teferi του αντιπάλου.

Τρίτο παιχνίδι απέναντι σε mono red.

Ένα σχετικά όχι καλό matchup για εμένα οπού χρειάζονται κάποιες κάρτες κλειδιά για το matchup, όπως το storm’s wrath, uro titan of nature’s wrath και το scorching dragonfire.

Post image

Ευτυχώς για εμένα, έχοντας το wrath στο αρχικό χέρι και τον αντίπαλο να μην έχει anax, καταφέρνω να κάνω stabilize και να πάρω το παιχνίδι με τον uro. Post sideboard τα πράγματα γίνονται αρκετά ευκολότερα αφού βάζουμε επιπλέον removal βγάζοντας τα πολύ clunky counterspells/draw spells, ενώ το mono red από την άλλη πλευρά δεν έχει πολύ μεγάλη βελτίωση.

Έτσι κάνοντας ένα 2-0 και συνολικά 3-0 παίζω απέναντι στον 4ο αντίπαλο ο οποίος είναι και αυτός στο temur reclamation deck.

Από εδώ τα πράγματα αρχίζουν και δεν πάνε καλά για εμένα, αφού παρατηρώ ότι έχω προβλήματα με το latency κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να μην έχω πολύ χρόνο για να παίξω τους γύρους μου, ενώ παράλληλα το deck του αντιπάλου μου είναι να είναι καλύτερα προετοιμασμένο για το mirror match έχοντας 3 mystical dispute και negate στο main deck.

Post image

Δυστυχώς, χάνοντας έναν καθοριστικό γύρο λόγο του lag, χάνω το πρώτο παιχνίδι. Στο δεύτερο παιχνίδι τα deck λειτουργούν περισσότερο ως flash decks με βάση κάποια creatures (legion war boss, nightpack ambusher, brazen borrower) και βασίζονται λιγότερο ή και καθόλου στο wilderness reclamation.Ο αντίπαλος έχοντας κάνει resolve ένα brazen borrower και με εμένα να μην βρίσκω αρκετές lands, καταφέρνει να πάρει το tempo και να κάνει counter όλες τις ουσιαστικές κάρτες που έπαιξα και να κερδίσει το παιχνίδι.

Πέμπτος αντίπαλος με sultai ramp. Πολύ καλύτερο matchup για το temur reclamation από το bant αφού δεν διαθέτει teferi time raveler έχοντας κάποια low impact removal spells και clunky spells όπως το casualties of war.

Post image

Πρώτο παιχνίδι και οι δυο έχουμε ένα γρήγορο ξεκίνημα με growth spiral, αλλά έχοντας συνδυασμό wilderness reclamation και thassa’ s intervention, κάνω counter την αντίπαλη nissa ακολουθώντας με explosion και ουσιαστικά να κλειδώνω το παιχνίδι.

Τα επόμενα 2 παιχνίδια του match τελείωσαν με παρόμοιο τρόπο, με εμένα να παίρνω mulligan στις 6 και 5 κάρτες και τον αντίπαλο να παίζει 2 discard spells παίρνοντας μου όλα τα resources και nissa για το γρήγορο clock χωρίς κάποια απάντηση από την πλευρά μου. Και κάπως έτσι τελείωσε το qualifier για μένα.

Εν τέλη κανένας μας δεν κατάφερε να περάσει στο Mythic Championship, αλλά αυτό δεν μας πτοεί! Τέτοιου είδους event είναι αρκετά δύσκολα με υψηλό ανταγωνισμό, καθώς παίρνει μέρος όλη η ελίτ του παιχνιδιού.

Με την εξάπλωση του COVID-19 ακυρώθηκαν τα περισσότερα MtG events των επόμενων μηνών, μαζί και το Player’s Tour στην Κοπεγχάγη όπου θα έπαιρνε μέρος ο Panasavv. Το τουρνουά μετατέθηκε για τέλη Μαΐου στην Πράγα και ελπίζουμε τα πράγματα να έχουν ηρεμήσει μέχρι τότε!

Συνιστούμε προσοχή τις επόμενες βδομάδες και όσο είναι δυνατόν, να μένουμε σπίτια μας όλοι! Ευτυχώς το MtG Arena πλέον δίνει την δυνατότητα να παίζουμε το αγαπημένο μας παιχνίδι από το σπίτι και να περνάει ο χρόνος πιο ευχάριστα!Μπορείτε να δείτε επιπλέον πληροφορίες για τον Panasavv: FB | Twitter |

Μπορείτε να δείτε επιπλέον πληροφορίες για τον Titan: FB | Twitter |

Μπορείτε να δείτε επιπλέον πληροφορίες για τον Ryo: Twitter