Magic: The Gathering

Magic: The Gathering | [Standard] RG Adventures Deck Guide | Panasavv

Γειά σε όλους/όλες,

Το MPL-Rivals gauntlet τελείωσε και μας πρόσφερε μια πιο καθαρή εικόνα για το Metagame του Standard.

Ευτυχώς το Deck, που είχα επιλέξει από πριν να δοκιμάσω, κρατήθηκε σχετικά υψηλά όσο αναφορά την αντιπροσώπευση και το ποσοστό νικών στο τουρνουά.

Ο λόγος φυσικά για το RG Adventures που είναι κατά την άποψη μου, το πιο ευθύ από όλα τα Deck. Το Deck αποτελεί μια κατηγορία Aggro, αλλά με πιο υψηλό curve απ’ ότι τα συνηθισμένα aggro deck.

Επίσης, το deck έχει περισσότερο card advantage από το μέσο aggro deck, καθώς εκμεταλλεύεται τον Edgewall Innkeeper και το Adventures mechanic και μετά το Sideboard κάρτες όπως The Great Henge και Vivien, Monster’s Advocate για να αντέξει στην πίεση των Control Deck.

Ας ρίξουμε μια ματιά στην λίστα!



Το Maindeck δεν έχει μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις λίστες.

Όπως παρατηρεί κανείς το curve του Deck αποτελείται κυρίως από 2drop και 3drop και η μέγιστη δυναμική του deck εμφανίζεται όταν ξεκινάμε με 1 drop, αφού σχεδόν σίγουρα θα βρούμε κάτι για τους γύρους δύο και τρία.

Το Curve μας τελειώνει στο τέσσερα με τα Questing beast και σε πιο σπάνιες περιπτώσεις τους Gemrazer. Ο finisher του Deck είναι προφανώς το Embercleave που όταν συνδυάζεται με τέρατα με υψηλό power, προσφέρει εύκολα wins.

Ο Edgewall Innkeeper είναι η κάρτα που κάνει το συγκεκριμένο deck τόσο δυνατό και γι’ αυτό πολλές φορές είναι πολύ πιο σημαντικό να τον κρατάμε στο χέρι, προφυλάσσοντας τον μέχρι την στιγμή που θα μας τραβήξει κάρτα, παρά το να γράψει κάποια damage στην αρχή του παιχνιδιού.

Παρ’ ότι είπαμε ότι το Deck έχει χαμηλό curve, αυτό που μου αρέσει στην συγκεκριμένη λίστα είναι οι late game επιλογές.

Το Deck έχει τρόπο να χρησιμοποιήσει τις έξτρα land και τα έξτρα mana στο late Game με πολλούς τρόπους. Μερικές από τις late game επιλογές είναι τα δύο spells με Χ (stonecoil Serpent και Shatterskull Smashing), scavenging ooze activation ability και το Equipping Embercleave.

Όσο αναφορά το Sideboard , υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές και επιλογές, ενώ υπάρχουν κάποιες “standard” κάρτες που βρίσκονται σχεδόν σε όλες τις λίστες.

Οι standard επιλογές είναι τα 4 Scorching Dragonfire, οι 3 Vivien, 1-2 Scavenging Ooze. Από τις υπόλοιπες κάρτες του Sideboard, τα Garruk’s Harbinger είναι κομβικά για όλα τα μαύρα Deck λόγω του Hexproof, ενώ οι Phoenix και το Ox είναι ιδιαίτερα καλά απέναντι στους Rogues.

Τέλος για το mirror, προσωπικά προτιμώ τους Garruk, Unleashed από τα Great Henge αφού τις περισσότερες φορές καταλήγει σε έναν αγώνα για το ποιος θα κατεβάσει πρώτος στο μηδέν το life του αντιπάλου. Η πιο σημαντική κάρτα στο Mirror είναι το Embercleave και φυσικά το σωστό curve. Το πρώτο ability του Garruk είναι πολύ σημαντικό αφού κάνει πολύ πιο δύσκολα τα μαθηματικά στο Blocking.

Ας δούμε τώρα λίγο πιο αναλυτικά το Sideboarding με αυτό το Deck:



vs Yorion



Ίσως το Deck που θα αντιμετωπίσουμε περισσότερο, καθώς κατέχει το μεγαλύτερο κομμάτι του metagame. Το matchup είναι αρκετά καλό για εμάς και αυτός είναι κ ο βασικός λόγος που επέλεξα να παίξω αυτό το Deck.

Ο μόνος λόγος που κάνουμε sideboarding είναι το πόσο κακά είναι τα Stonecoil Serpent.

vs Mirror



Οι κομβικές κάρτες του matchup είναι τα Embercleave και τα Questing Beast. Αν συνδυάσουμε τα δυνατά τέρατα με Garruk, αποκτάμε μεγάλο edge στο mirror.

Φυσικά το πιο σημαντικό είναι να μην μείνουμε πίσω στο early game.

vs Rogues



Όπως παρατηρεί κανείς, εδώ είναι μια από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις, όπου χρησιμοποιούμε όλο το sideboard μας. Δεκαπέντε κάρτες μπαίνουν κάτι που δείχνει το πόσο κακό είναι το matchup πριν το sideboard και το πόσο πολύ βελτιώνεται μετά.



vs BG:



Μια κλασσική μάχη Aggro vs Midrange όπου με τους Planeswalker έχουμε πολύ καλύτερες ευκαιρίες. Οι Harbringer είναι πάρα πολύ σημαντικοί καθώς ο αντίπαλος δεν έχει κάποιο τρόπο να τον σκοτώσει.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή η διαχείριση των Innkeeper, αφού ο αντίπαλος έχει πολλά removals.



vs Monored:



Το monored έχει χάσει πολύ δημοτικότητα και δεν θα το συναντήσουμε συχνά δυστυχώς. Είναι ένα από τα καλύτερα μας matchup και δεν πρέπει να το φοβόμαστε.



vs Rakdos:



Άλλο ένα σχετικά καλό matchup. Για άλλη μια φορά οι harbinger είναι MVP και πολύ σημαντικό ρόλο έχουν και οι Phoenix.

Σε αυτό το matchup, υπάρχουν πολλές κάρτες στο graveyard του αντιπάλου και θα πρότεινα τα scavenging ooze να πέσουν σε κάποιο γύρο που να μπορούμε να διώξουμε τουλάχιστον μια κομβική κάρτα του αντιπάλου.



vs Temur:



Άλλο ένα πολύ καλό matchup!

Τις περισσότερες φορές δεν κάνω κάποια αλλαγή στο deck ειδικά όταν είμαι on the play. Όταν παίζω δεύτερος βάζω δύο scorching dragonfire αλλά και αυτό δεν είναι απαραίτητο.




Έχω παίξει αρκετά το deck στο ladder με αρκετά καλό win rate (~72%) και σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω και στο Arena Open το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται.

Όπως ίσως γνωρίζετε το Arena Open , έχει αλλάξει και πλέον την πρώτη μέρα μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε Best of One και Best of Three. Φυσικά θα επιλέξω το Bo3 και ελπίζω να χτυπήσω χρηματικό έπαθλο!

Για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό, το Standard format βρίσκεται σε καλό σημείο. Υπάρχουν πολλά Deck, χωρίς να υπάρχει το ξεκάθαρα καλύτερο deck και υπάρχει αρκετό περιθώριο για Deckbuilding. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι το Standard έχει σταθεροποιηθεί και θα δούμε κάποια Deck να ανεβαίνουν σε δημοτικότητα, όσο περνάνε οι μέρες.

Όλα τα Deck που ανέφερα παραπάνω θεωρώ ότι είναι αρκετά καλά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στο Ladder όσο και στο Arena Open.


Καλή επιτυχία σε όσους παίξουν, περιμένω να ακούσω καλά αποτελέσματα από όλους!