Hearthstone

Hearthstone | Ανάλυση του Meta μετά τα πρόσφατα Nerfs (Μέρος 2ο) | Cursed

Καλησπέρα και πάλι, είμαι ο Cursed, επαγγελματίας παίκτης του Hearthstone και εκπροσωπώ την Team Phantasma. Σήμερα θα δούμε το δεύτερο μέρος του άρθρου σχετικά με την ανάλυση του meta μετά τα nerfs και θα αναφερθούμε στα υπόλοιπα classes.

ROGUE

Το class του Rogue ήταν το τελευταίο που υπέστη nerf σε κάποια κάρτα. Η αλλαγή στο Mana Cost του Coldblood το οδήγησε στην αχρησία, προς το παρόν έστω. Την ίδια μοίρα με το Coldblood είχε και o Odd Rogue, ή τουλάχιστον η παλιά εκδοχή του!

Ένα καινοτόμο deck, ο Elemental Odd Rogue, αναδύθηκε στην επιφάνεια με αρκετά καλό ποσοστό επιτυχίας. Τα Tempo και Pirate decks του Rogue εκπροσωπούν και αυτά επιτυχώς το επιθετικό στυλ παιχνιδιού.

Τέλος, το αρκετά πιο αργό metaέχει δώσει την ευκαιρία στα Deathrattle και Malygos Rogue decks να διεκδικήσουν με αξιώσεις μία θέση στο meta. Παρόλα αυτά, και οι δύο δεν φαίνεται να αποτελούν απειλή για τα ισχυρότερα decks αυτής της περιόδου στο Ladder.

MAGE

Παρότι τα nerfs δεν επηρέασαν το class, οι συνολικές αλλαγές στο meta αναμφισβήτητα το έκαναν. Παρατηρείται μία σημαντική αύξηση στους παίκτες που χρησιμοποιούν το class του Mage στο Ladder, μολονότι οι επιλογές τους περιορίζονται ουσιαστικά σε μόλις δύο decks, το πιο αργό Odd Mage και το πιο επιθετικό Odd Secret Mage.

Η απουσία του παλιού Odd Rogue, καθώς και το σχετικά πιο αργό meta, έχουν βοηθήσει να ευδοκιμήσουν τα εν λόγω decks του Mage. Οι δύο προαναφερθείσες επιλογές έχουν πλεονέκτημα ενάντια σε Hunters, αφού μπορούν να “κλέψουν” την νίκη ακόμα και όταν βρίσκονται σε δύσκολη θέση, εκμεταλλευόμενες δυνατές κινήσεις που διαθέτουν, όπως είναι η επίκληση του Ragnaros!

WARRIOR

Οι Warriors δεν επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από τις διαφοροποιήσεις, ούτε άλλαξαν πολλά πράγματα στο στυλ παιχνιδιού τους. Τα πιο δημοφιλή decks τέτοιου τύπου αποτελούν οι Odd Warrior και Quest Odd Warrior. Αμφότεροι βρίσκονται σε καλύτερη θέση μετά τα nerfs.

Οι Odd Warriors έχουν την άνεση είτε να συμπεριλάβουν στις λίστες τους πολλαπλά Tech Cards για να αντιμετωπίσουν τους Priests και τους Warlocks, είτε να πειραματιστούν με διάφορες ενδιαφέρουσες λίστες όπως ο Egg-Cube Odd Warrior. Από την άλλη, ο Quest Odd Warrior επιμένει στην παραδοσιακή στρατηγική του, που δίνει έμφαση στην άμυνα και στην τάχιστη εκπλήρωση του Quest του.

WARLOCK

Οι Warlocks βρίσκονται σε μία ενδιαφέρουσα θέση αυτή την περίοδο.

Σίγουρα επωφελήθηκαν από τα nerfs που υπέστησαν κάποια από τα άλλα classes, ιδιαιτέρως από τις αλλαγές στο Equality και το Hunter’s Mark, καθώς και από την ελαφρώς μειωμένη παρουσία ενός από τους χειρότερους αντιπάλους τους, του Clone Priest. Εντούτοις, τα υπόλοιπα classes έχουν καταφέρει να χωρέσουν στις λίστες τους Tech Cards που τους δίνουν πολλές φορές δραστικό πλεονέκτημα ενάντια στους Warlocks.

Οι Cubelocks συναντούν συχνότερα Weapon Removals και Silence, ο Mechat’hun Warlock είναι εξαιρετικά αδύναμος εναντίον Wall και Divine Spirit Priest, που μπορούν να τον σκοτώσουν από Full Life, ενώ τόσο ο Evenlock όσο και το Zoo, φαίνονται συνολικώς λιγότερο ισχυρά decks. Επιπροσθέτως, η αύξηση του αριθμού των πολύ επιθετικών decks, όπως ειναι ο Face Hunter, δημιουργεί ακόμα περισσότερα προβλήματα σε όλο το class του Warlock.

Ανακεφαλαιώνοντας, οι Warlocks σίγουρα δεν βρίσκονται σε άσχημη θέση, αλλά μπορούν εύκολα να αντιμετωπιστούν από συγκεκριμένες κάρτες και στρατηγικές, τόσο στο ladder όσο και στα τουρνουά.

DRUID

Πρόκειται για μία περίπτωση ανάλογη αυτής του Shaman. Ακόμα και αν δεν δέχτηκε nerf σε κάποια από τις κάρτες του, το class έδειχνε να είναι αδύναμο και τελείως αδιάφορο σε ανταγωνιστικό περιβάλλον πριν τις αλλαγές και συνεχίζει ακόμα και μετά από αυτές να δίνει την ίδια εικόνα.

Αδιαμφισβήτητα, decks όπως ο Malygos, ο Mecha΄thun και ο Mill Druid, μπορούν να έχουν κάποιες επιτυχίες στα χέρια έμπειρων και ικανών παικτών. Ωστόσο, η ακρίβεια με την οποία πρέπει κανείς να τα χειριστεί σπάνια μετουσιώνεται σε αυξημένα ποσοστά επιτυχίας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Τα nerfs έχουν ταρακουνήσει το meta σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι κάποιος θα περίμενε αρχικά. Αρκετά καινούργια decks έχουν ξεπροβάλλει, αλλά και πολλά που προϋπήρχαν αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, δίνοντας μία απαραίτητη πνοή φρέσκου αέρα στο παιχνίδι, η οποία ευελπιστούμε να διατηρηθεί μέχρι το ερχόμενο expansion.

P.S. Αν κάποιος ενδιαφέρεται για ένα πολύ ενδιαφέρον, αλλά και δύσκολο deck, μπορεί να δοκιμάσει τον Regenerate Priest του Zananananan. Πρεπει όμως να είναι προετοιμασμένος να αποτύχει πολλές φορές στην εκτέλεση του νικητήριου combo πριν το συνηθίσει!Μπορείτε να δείτε επιπλέον πληροφορίες για εμένα: Twitter | FB| Twitch | Discord |