Hearthstone

Hearthstone | Παρουσίαση & Ανάλυση του Demon Hunter Class | Athanas

Καλησπέρα σε όλους/όλες!

Το Hearthstone μετά από 7 χρόνια ζωής απέκτησε επιτέλους και δέκατο Hero Class!

Στο νέο expansion, με την ονομασία Ashes of Outland, εισήχθηκε στο παιχνίδι και το Class του Demon Hunter! Προφανώς, ως πρώτο πορτραίτο που αντιπροσωπεύει την κλάση, είναι αυτό του Illidan Stormrage, ενός εμβληματικού και πολύ σημαντικού χαρακτήρα από το lore του World of Warcraft.

Post image

Hero Power & Outcast Mechanic

Το Hero Power που διαθέτει ο Demon Hunter, ονομάζεται Demon Claws και προσφέρει +1 attack στον ήρωα μας για τον γύρο που ενεργοποιήθηκε. Αρχικά μπορεί να ακούγεται αρκετά αδύναμο σαν Power, αλλά το γεγονός ότι το κόστος του είναι μόλις 1 mana, το καθιστά ενδιαφέρον.

Είναι η πρώτη φορά που ένα Basic Hero Power έχει τέτοιο κόστος και αυτό σημαίνει ότι ο ιδεατός τρόπος χρήσης του θα είναι διαφορετικός από το σύνηθες. Μπορεί να βρει σίγουρα χρήση στα αρχικά στάδια μιας αναμέτρησης (early-mid game), βοηθώντας σε κάποιο trade και την απομάκρυνση κάποιου εχθρικού minion.

Επίσης, λόγω του χαμηλότερου κόστους, δεν χάνεται απαραίτητα το tempo χρησιμοποιώντας το, διότι σου δίνεται η δυνατότητα να παίξεις και κάποια άλλη κάρτα στο ίδιο turn, πιο εύκολα σε σύγκριση με τα άλλα Hero Power του παιχνιδιού.

Στο νέο expansion θα συναντήσουμε και μια νέα κατηγορία καρτών που αναγράφουν πάνω τους την λέξη Outcast. Το συγκεκριμένο νέο mechanic του παιχνιδιού, που προς το παρόν τουλάχιστον θα το συναντήσουμε μόνο σε κάρτες του Demon Hunter, ουσιαστικά ενεργοποιείται όταν η κάρτα που το αναγράφει, βρίσκεται τέρμα αριστερά ή δεξιά στο χέρι μας.

Πρακτικά, όσο ωφέλιμα και αν είναι αυτά που αναγράφονται σε μια κάρτα με Outcast, περιπλέκει αρκετά την γενική στρατηγική (gameplan) ενός deck. Πολλές φορές θα “αναγκαζόμαστε” να παίζουμε συγκεκριμένες κάρτες σε κάποια turns, ώστε η κάρτα με το Outcast να διατηρηθεί να βρίσκεται – ή να τοποθετηθεί, στα άκρα του χεριού μας για να μπορούμε στην συνέχεια να την ενεργοποιήσουμε.

Επίσης να τονίσουμε, ότι το outcast δουλεύει στο topdeck card, οπότε πάλι σε κάποιες καταστάσεις μπορεί να αναθεωρήσουμε το αρχικό μας πλάνο, για να μην χάσουμε το μέγιστο όφελος που μπορεί να έχουμε από την κάρτα με το outcast π.χ Skull of Gul’dan .

Demon Hunter Cards

Η εταιρία της Blizzard για να ισοσταθμίσει την ανισότητα που μπορεί να υπήρχε αριθμητικά στις κάρτες του Demon Hunter, συγκριτικά με τις άλλες κλάσεις του παιχνιδιού που υπάρχουν χρόνια, πρόσθεσε ένα initiate card set μόνο για τον Demon Hunter, το οποίο κάποιος μπορεί να το αποκτήσει δωρεάν παίζοντας το Solo Adventure του Ashes of Outland.

Αναλυτικά οι κάρτες που διαθέτει στο ρεπερτόριο του η νέα κλάση είναι οι εξής:

Basic Set

Post image

Initiate Set

Post image

Outland Set

Post image

Άξιο αναφοράς είναι, ότι πραγματοποιήθηκε nerf σε 4 από αυτές τις κάρτες άμεσα μετά την κυκλοφορία του expansion, μιας και είναι αρκετά ισχυρές. Ακόμα και μετά το balance change, παραμένουν από τις απαραίτητες κάρτες για να έχουμε μέσα στις λίστες μας.

Demon Hunter Decks & Archetypes

Η κλάση του Demon Hunter, με τις κάρτες και το Hero Power που διαθέτει, ευνοεί την Aggro – Midrange προσέγγιση στον τρόπο παιχνιδιού. Επίσης, υποστηρίζει αρκετά combo deck, τα οποία μπορούν ξεπεράσουν τα 15+ damage σε ένα γύρο.

Ορισμένα επιλεγμένα deck για να δοκιμάσετε αυτή την περίοδο είναι τα εξής:

– Tempo Demon Hunter

Post image

AAECAea5AwTMugPDvAPaxgP5yAMN+a4DurYDi7oDxLwD4LwDjb0DusYDx8YD2cYD1cgD98gD/sgD8skDAA==

Η συγκεκριμένη λίστα καρτών διαθέτει αρκετά μικρά minion και ως γενικό πλάνο στρατηγικής έχει να εξασφαλίζει το πλεονέκτημα στο board και να παίρνει όσο το δυνατόν περισσότερα value trades μέχρι το midgame. Σε εκείνη την φάση, χρησιμοποιώντας κάρτες όπως: Skull of Gul’danMetamorfosis , είναι ικανή να ολοκληρώσει το game υπέρ μας.

– Highlander Demon Hunter

Post image

AAECAea5Ax78owORsQOHugOLugPJugPMugPXuwPmuwOcvAPDvAPJvAOZvQPmvgPtvgOEwwP3wwO6xgPHxgPZxgPaxgPVyAPXyAP3yAP+yAP/yAOcyQPZ0wPb0wPd0wP41gMAAA==

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετές ισχυρές κάρτες στο παιχνίδι. Κάποιος μπορεί εύκολα να φτιάξει μια λίστα 30 καρτών, χρησιμοποιώντας ένα copy από κάθε μια, ώστε να μπορούν να ενεργοποιούνται κάποιες από τις παντοδύναμες ( ZephyrsDragonqueen Alexstrasza) .

– Big Demon Hunter

Post image

AAECAea5AwTDvAPJvAPtvgPUyAMNh7oDvbsDnLwDmb0D5r4D98MDx8YDg8cDhMcD18gD2NMD3dMD+NYDAA==

Το συγκεκριμένο αρχέτυπο έχει επισκιαστεί από τα tempo decks αυτές τις πρώτες μέρες και δεν έχει τόσο δημοφιλία στο ladder. Κάρτες κλειδιά όπως: Raging Felscreamer , Skull of Gul’dan , μπορούν να κάνουν “mana cheat” και έτσι μας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουμε πιο νωρίς κάρτες όπως: Pit Commander , Coilfang Warlord , που θα μας εξασφαλίσουν το tempo του board.

– OTK Demon Hunter

Post image

AAECAea5AwbtBfyjA666A8y6A8O8A9rGAwycAoe6A9e7A+C8A7rGA8fGA9nGA9TIA9XIA/LJA9vTA93TAwA=

Προσωπικά το θεωρώ το fun Demon Hunter decklist αυτή την στιγμή! Έχοντας ένα combo με τον Kael’thas και τα Inner Demon, μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι και 20 damage σε έναν γύρο!

Demon Hunter στα Tournaments

Η προσθήκη ενός extra class στο competitive Hearthstone και στα τουρνουά είναι θετική.

Οι επιλογές που έχουμε για να διαμορφώσουμε το lineup μας αυξάνονται και τα διάφορα αρχέτυπα του Demon Hunter, θα βοηθήσουν στο να υπάρξει περισσότερη ποικιλία στο tournament meta, ειδικά όταν το τουρνουά είναι της μορφής 3-deck format ή 4-deck format.

Τέλος θα ήθελα να πω ότι αυτή την στιγμή υπάρχει μεγάλο hype γύρω από το Demon Hunter και δυστυχώς στο ladder βλέπουμε μόνο αυτόν.

Πέραν του ότι ο περισσότερος κόσμος θέλει να τον δοκιμάσει επειδή είναι κάτι το νέο, την πρώτη μέρα υπήρχε επιπλέον και διαφορά δυναμικότητας στην κλάση συγκριτικά με τις υπόλοιπες. Σταδιακά θα δούμε αρκετά νέα decks από όλες τις κλάσεις να χρησιμοποιούνται.

Είναι νωρίς ακόμα για να κρίνουμε ποιες λίστες καρτών και ποιες κλάσεις ηρώων είναι οι πιο ισχυρές στο νέο expansion.Μπορείτε να δείτε επιπλέον πληροφορίες για μένα: FB | Twitter | Twitch |