Hearthstone

Hearthstone | Οδηγίες Εγγραφής & Γενικές Πληροφορίες για Masters Qualifiers | Athanas

Καλησπέρα σε όλους/όλες,

Από την Παρασκευή 07/02/20 ξεκίνησαν ξανά τα Masters Tour Qualifiers και αυτή τη φορά προορισμός είναι το Jönköping της Σουηδίας (12-14 Ιουνίου 2020)! Είναι ένας ευρωπαϊκός προορισμός και οικονομικά προσιτός συγκριτικά με εκείνους της Ασίας ή της Αμερικής.

Έχοντας περάσει και στα 5 προηγούμενα Masters Tour μέσα από την διαδικασία των qualifiers και έχοντας μία εμπειρία, θα ήθελα να μιλήσω για αυτά.

Στο μέλλον θα υπάρξουν και άρθρα τακτικής προσέγγισης των προκριματικών τουρνουά, πιο αναλυτικά.

Post image

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η εγγραφή στα qualifiers είναι πολύ απλή, απλά πατώντας το link (https://battlefy.com/hsesports ) και επιλέγοντας το τουρνουά που βολεύει στο πρόγραμμα του καθενός συμπληρώνει την φόρμα και είναι έτοιμος να παίξει.

Σε κάθε qualifier μπορούν να πάρουν μέρος μέχρι 512 άτομα και οι εγγραφές για το κάθε ένα ξεκινάνε 14 μέρες πριν από την έναρξη του και κλείνουν 5 λεπτά πριν (καλό είναι να μην γίνεται η εγγραφή τελευταία στιγμή, διότι υπάρχει πιθανότητα να έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις), επίσης το check-in είναι 30 λεπτά πριν το τουρνουά.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!

Όλα τα qualifiers γίνονται Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή με την κάθε μέρα να έχει από 6 (2 σε κάθε sever).

Για τον Ευρωπαϊκό server, που παίζουμε εμείς κυρίως, οι ώρες διεξαγωγής είναι 11:00 & 15:00, για τον Αμερικάνικο 19:00 & 23:00 και για τον Ασιατικό 04:00 & 07:00, όλες οι ώρες είναι Ελλάδος με μέγιστο χρόνο διάρκειας στις 6-7 ώρες.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Πλέον, μετά από αμέτρητα τουρνουά στην πλατφόρμα του battlefy, όλα μου φαίνονται απλά, όμως θυμάμαι στην αρχή μου έτρωγε αρκετό χρόνο μέχρι να τα καταλάβω, οπότε για όσα άτομα δεν γνωρίζουν από το battlefy μέσα από μερικές βήματα θα σας βοηθήσω να σώσετε αρκετό χρόνο!

  1. Επιλέγετε το τουρνουά που θέλετε να παίξετε από αυτό το link (https://battlefy.com/hsesports ).
  2. Αυτόματα σας πηγαίνει στην πλατφόρμα του battlefy και κάνετε log in.
  3. Εάν δεν έχετε ήδη account πατάτε “Create Account” στο οποίο μπορείτε να συνδεθείτε μέσω Facebook/Twitter ή όπως γίνονται στα περισσότερα site βάζοντας το mail σας και ένα password.
  4. Αφού κάνετε το login/sign up πατάτε το join button στο τουρνουά, εκεί πρέπει να γίνουν 5 απλά πράγματα:

α) Να δεχτείτε του κανόνες του τουρνουά (τσεκάροντας απλά ένα box)

β) Να κάνετε connect to battle.net ID σας με to battlefy (αυτό γίνεται αυτόματα εάν είστε ταυτόχρονα συνδεδεμένοι και στα 2).

γ) Στην συνέχεια βάζετε τα Discord Name σας (το βλέπετε στα setting του discord σας) επίσης να μπείτε και στο discord την διοργάνωσης το οποίο είναι: https://discord.gg/J9kzUyD.

δ) Βάζετε τα 3 deck που θα παίξετε.

ε) Το σύστημα τσεκάρει αυτόματα εάν έχετε το δικαίωμα να παίξετε στο τουρνουά (αυτό υπάρχει για να μην μπορούν άτομα τα οποία έχουν ήδη προκριθεί να παίζουν και σε άλλα τουρνουά για περισσότερα packs).

Να προσθέσω στα παραπάνω ότι τα deck γίνονται edit αφού ολοκληρωθεί η εγγραφή και μπορούν να αλλαχθούν μέχρι και 30 λεπτά πριν από το τουρνουά.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Όταν έρθει η μέρα και η ώρα του τουρνουά, θα πρέπει να κάνετε login στο battlefy και 30 λεπτά πριν από την ώρα έναρξης να κάνετε check-in πατώντας ένα κουμπί στην σελίδα του τουρνουά.

Στην συνέχεια όταν βρεθεί ο αντίπαλος σας πάλι αυτόματα θα σας βγάλει στην οθόνη ένα κουμπί που θα λέει “go to match” εκεί θα κάνετε check-in στο match (μέσα σε 10 λεπτά αλλιώς θα χάσετε αυτομάτως).

Αμέσως μετά κάνετε copy-paste το battle-tag του αντιπάλου και ξεκινάτε το friendly challenge στο hearthstone. Πριν ξεκινήσετε το 1o παιχνίδι επιστρέφετε στο battlefy και κάνετε ban ένα deck του αντιπάλου και αφού γίνει και αυτό παίζετε το παιχνίδι.

Στο τέλος κάθε παιχνιδιού τραβάτε ένα screenshot που δείχνει τον νικητή έτσι ώστε όταν δηλώσετε το αποτέλεσμα από τα games σας στο battlefy να υπάρχει και η απόδειξη.

Εφόσον, κάποιος κερδίσει το series του ο επόμενος του αντίπαλος θα εμφανιστεί στην πλατφόρμα του battlefy.

Στους αρχικούς γύρους αυτό γίνεται κατευθείαν, αλλά όσο προχωράει το τουρνουά υπάρχει περίπτωση να καθυστερήσει η ανάρητηση έως και 1 ώρα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν χρειάζεται να βρίσκεται κάποιος συνδεδεμένος στο Hearthstone, ούτε στον υπολογιστή. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να τσεκάρει ανά τακτά χρονικά διαστήματα το battlefy ή να το ελέγχει από το κινητό του.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ (FORMAT)

Όλα τα qualifier είναι της μορφής single-elimination, δηλαδή ο ηττημένος από κάθε αναμέτρηση βρίσκετε εκτός τουρνουά.

Το Format είναι Best-of-3 Conquest with a ban, δηλαδή ο κάθε παίκτης έχει δηλώσει στην αρχή του τουρνουά 3 διαφορετικά deck, ο αντίπαλος κάνει ban το ένα από αυτά και απομένουν 2 και για να κερδίσει την αναμέτρηση θα πρέπει να πάρει μία νίκη με κάθε ένα από αυτά.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Έχοντας πει όλα τα παραπάνω και γνωρίζοντας πλέον το format που θα διαγωνιστεί κάποιος, θα πρέπει να βρει τα 3 decks που θέλει να παίξει.

Συνήθως τα decks που επιλέγονται έχουν μια αλληλουχία μεταξύ τους.

Δηλαδή κερδίζουν τα ίδια deck (αυτό είναι που λέμε το target του lineup) π.χ. έστω ότι ο παίκτης Α έχει επιλέξει 3 τυχαία deck, όπως Pirate Warrior, Control Priest & highlander Mage και ο παίκτης Β έχει 3 combo deck: Shyrvallah Paladin, Malygos Druid, Mechathun Warrior, τότε ο παίκτης Β έχει τρομερό πλεονέκτημα να κερδίσει την αναμέτρηση, αφού όλα του τα deck κερδίζουν το Control Priest.

Εκτός από αυτό, ο καθένας θα πρέπει να επιλέξει τα deck με τα οποία νιώθει οικεία και δεν θα κάνει πολλά λάθη.

Το σημαντικότερο σε αυτού του είδους τουρνουά είναι η συνέπεια!

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΙΚΗΣ

Ένα τελευταίο πράγμα που εύχομαι να σας φανεί χρήσιμο, είναι το τι πρέπει να κάνετε εφόσον κερδίσετε ένα qualifier τουρνουά!

Πηγαίνετε στο discord της διοργάνωσης (το link έχει αναρτηθεί πιο πάνω) και ενημερώνετε τον admin ότι είστε ο νικητής του Χ qualifier και αυτός στην συνέχεια σας προσθέτει σε ένα κλειστό group με όλα τα άλλα άτομα που έχουν προκριθεί στο οποίο έχει χρήσιμες πληροφορίες.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΦΕΛΟΣ

Αρκετός κόσμος αποφεύγει να συμμετάσχει στα qualifiers διότι δεν έχει σκοπό να ταξιδέψει στους προορισμούς των Masters Tour.

Αυτό όμως δεν πρέπει να αποθαρρύνει κάποιον, γιατί για κάθε νίκη που παίρνει κερδίζει 1 card pack και έτσι ενισχύει την συλλογή των καρτών του (collection) γρηγορότερα και δεν χρειάζεται να αγοράζει πάντα το pre-order για να παίξει ένα νέο deck.

Στον παρακάτω πίνακα παραθέτω τα prizes ανά νίκη για τα qualifiers:

Post image

Εκτός από τα packs η συμμετοχή σε τέτοιου είδους τουρνουά βοηθάει έναν παίκτη να αποβάλλει το άγχος του σε σημαντικές αναμετρήσεις και με τον καιρό να μην υποκύπτει σε “rookie mistakes” σε διάφορες lan/online διοργανώσεις, εγχώριες και μη.

Να τονίσω ότι τα qualifier είναι δωρεάν και προσβάσιμα για όλους.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ (TIPS)

Γενικές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν στην αποτελεσματικότητα ενός παίκτη είναι οι παρακάτω:

  1. Τα παιχνίδια να παίζονται χωρίς απώλεια ύπνου. Ένας παίκτης που παίζει κουρασμένος τείνει να μην βλέπει βασικά plays κάνοντας αρκετά misplays.
  2. Πάνω στο παιχνίδι η έλλειψη προσοχής (alt+tab, κινητό, TV,κ.α.) μπορούν να έχουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με το από πάνω.
  3. Να μην παίζετε με άλλα άτομα μαζί ( discord, spectators,κ.α.), εκτός του ότι απαγορεύεται σε αυτά τα τουρνουά, πολλές φορές αναλύονται πολλά πιθανά σενάρια και χάνεται όλες ο χρόνος που μπορεί κάποιος να ενεργήσει στον γύρο του κάνοντας σπασμωδικά plays ή χάνοντας attacks.
  4. Πριν από το series παρατηρούμε τα decks του αντιπάλου για πιθανά tech-cards.
  5. Και τέλος, το πιο σημαντικό από όλα, να μην εκνευρίζεστε από high-roll ή low-roll! Αυτά πάντα θα υπάρχουν στο παιχνίδι και τα νεύρα ή η απογοήτευση το μόνο που καταφέρνουν είναι misplays.
Post image

Τέλος, θα ήθελα να πω έχοντας ταξιδέψει στα προηγούμενα Masters Tour ότι είναι μια αξέχαστη εμπειρία!

Αυτό οφείλεται και στο εξαιρετικό community που έχουμε, που ανεξάρτητα το αποτέλεσμα, όλοι εκεί είμαστε μια μεγάλη παρέα και δεν αφήνουμε κανέναν να πέσει ψυχολογικά παρά μόνο να απολαύσει το υπόλοιπο ταξίδι.

Ειδικά τα qualifiers που σε στέλνουν σε έναν Ευρωπαϊκό προορισμό (το ελάχιστο δυνατό prize από εκεί είναι $850 – που καλύπτει τα έξοδα), είναι μία εμπειρία που όλοι θα πρέπει να κυνηγήσουν/δοκιμάσουν.Μπορείτε να δείτε επιπλέον πληροφορίες για μένα: FB | Twitter | Twitch |