Hearthstone

Hearthstone | (Saviors Of Uldum) 7 Αποτελεσματικά Decks μετά τα πρόσφατα Nerf | Cursed

Καλησπέρα, είμαι ο Cursed, επαγγελματίας παίκτης Hearthstone για την Team Phantasma, και σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στα decks που έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μετά την εφαρμογή των πρόσφατων nerfs.

Παρότι τα nerfs επηρέασαν έναν σχετικά μικρό αριθμό καρτών, αυτό ήταν αρκετό ώστε η μειωμένη ισχύς συγκεκριμένων decks να οδηγήσει στην εξαφάνιση τους από την ανταγωνιστική σκηνή. Ιδιαίτερα η απουσία των Mage decks έχει φέρει μεγάλες αλλαγές στο meta, καθώς πολλά decks που βρίσκονταν σε μειονεκτική θέση απέναντι στον Cyclone, τον Freeze ή τον Reno Mage, πλέον έχουν αναρριχηθεί στον βαθμό του top tier deck.

Θέση – Aggro Warrior

Ο Aggro Warrior ήταν δημοφιλής και πριν τα nerfs, οι αλλαγές στο meta όμως έχουν επιτρέψει στο deck αυτό να φτάσει σε νέα ύψη δημοτικότητας και επιτυχίας. Ο Aggro Warrior επωφελείται τόσο από την απουσία των Mages που έπαιζαν Doomsayers ,τον χειρότερο εχθρό των επιθετικών decks, αλλά και από το αποδυναμωμένο early game του Priest, ενός εκ των λίγων classes που μπορούσαν να κερδίσουν την μάχη για το board από τους πρώτους γύρους.

Ο σημαντικότερος όμως λόγος που ο Aggro Warrior λειτουργεί αποτελεσματικά είναι το μεγάλο πλεονέκτημα που απολαμβάνει απέναντι στα decks που χρησιμοποιούν Quests.

Post image

Θέση – Highlander Hunter

Ο Highlander Hunter ήταν αδιαμφισβήτητα ένα από τα ισχυρότερα decks πριν από τα nerfs, όμως, παρότι τα nerfs δεν επηρέασαν καμία από τις κάρτες που χρησιμοποιεί, η απουσία των Mages, ενός ιδιαίτερα ευνοϊκού matchup, έχει πλήξει το ποσοστό επιτυχίας του. Παραμένει βέβαια πάραυτα ένα ισχυρότατο deck.

Post image

5η Θέση – Control Warrior

Η κοινότητα του Hearthstone επιθυμούσε και απαιτούσε αρκετό καιρό κάποιο nerf στην κάρτα του Dr. Boom. Δυστυχώς, η αύξηση του manacost της κάρτας αποτέλεσε μονάχα μια μικρή ενόχληση στους Control Warriors. Ακόμα και σε συνδυασμό με το έμμεσο nerf στις πολύ ισχυρές δυνατότητες discover του Class, δεν ήταν αρκετά για να κρατήσουν τους λάτρεις του αρχέτυπου μακρυά ή έστω σε χαμηλά ποσοστά επιτυχίας.

Συνδυάζοντας αφθονία αμυντικών επιλογών με πανίσχυρο late game, ο Control Warrior μπορεί να σταματήσει οποιεσδήποτε απόπειρες επίθεσης στους πρώτους γύρους, ενώ διατηρεί την ικανότητα να κοντράρει ακόμα και τα πιο άπληστα decks.

Post image

4η Θέση – Holy Wrath Paladin

Ο Holy Wrath Paladin είναι ένα από τα πιο σύνθετα, αλλά ταυτόχρονα και πιο ικανοποιητικά decks που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει. Μολονότι και αυτό το deck είχε πλεονέκτημα απέναντι στα Mage decks, που πλέον αποτελούν είδος προς εξαφάνιση, παραμένει πιο δυνατό από ποτέ. Ο κυριότερος λόγος είναι πως, όπως και ο Aggro Warrior, διατηρεί αντίστοιχο πλεονέκτημα απέναντι στα Quest decks.

Επιπροσθέτως, οι λίστες του αρχέτυπου έχουν βελτιστοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, ισορροπώντας τις αμυντικές δυνατότητες με το συνεχές τράβηγμα καρτών, ενώ η προσθήκη του Zephrys The Great, δίνει στο deck επιπλέον τρόπους νίκης.

Post image

3η Θέση – Quest Shaman

Το ένα από τα δύο Quest decks που έχουν γίνει πολύ δημοφιλή μετά τα nerfs. Χωρίς Giants να εκτροχιάζουν το παιχνίδι εκτός ελέγχου από τα πρώτα κιόλας turns, φαίνεται να μην υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση απέναντι στον Quest Shaman.

Το deck βρίσκεται στα καλύτερα του όταν αντιμετωπίζει αργά decks, που του επιτρέπουν να μεγιστοποιεί την αξία των καρτών του και να πιέζει ασταμάτητα σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Ακόμα όμως και ενάντια σε επιθετικά decks, όπως ο Priest, η ικανότητα του να πληροί τις προϋποθέσεις του Quest του ακόμα και από τον τέταρτο γύρο και να αξιοποιεί το αναβαθμισμένο Hero Power του για να σταθεροποιεί το παιχνίδι δεν θα πρέπει να υποτιμάται.

Post image

Θέση – Quest Druid

Ο Quest Druid είναι το δεύτερο μισό των Quest decks που απολαμβάνουν υψηλά ποσοστά επιτυχίας μετά τα nerfs. Αξιοποιώντας το Quest του, το οποίο ουσιαστικά ολοκληρώνεται μόνο του, ο Quest Druid πραγματοποιεί εκρηκτικούς γύρους στα μέσα του παιχνιδιού, παίζοντας κάρτες όπως το Oasis Surfer, ενώ ταυτόχρονα κάρτες σαν τον Zephrys The Great,τον Chef Nomi και το Flobbidinous Floop του παρέχουν απεριόριστα εργαλεία για να κερδίσει το παιχνίδι στα τελευταία του στάδια.

Ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος να βρεθείς σε πλεονεκτική θέση απέναντι στον Quest Druid είναι να προσπαθήσεις να επιτεθείς από τους πρώτους γύρους. Παρόλα αυτά, ακόμα και τα επιθετικά decks έχουν ένα πολύ μικρό περιθώριο χρόνου, καθώς μόλις εκπληρωθούν οι συνθήκες του Quest ο Druid έχει πάρα πολύ δυνατές αμυντικές δυνατότητες.

Post image

1η Θέση – Combo Priest

Παρά το πλήγμα που δέχτηκε εξαιτίας του nerf στο Extra Arms ο Combo Priest παραμένει αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο ισχυρά decks στο παιχνίδι. Ο Combo Priest διαθέτει στο οπλοστάσιο του το καλύτερο 1 drop του παιχνιδιού, εύκολους τρόπους να τραβήξει πολλές κάρτες, minions με υπερβολικά καλά stats, αλλά και την δυνατότητα να κερδίσει το παιχνίδι από πολύ νωρίς αξιοποιώντας κάποιο Divine Spirit combo.

Ακόμα και decks με πάρα πολλά removals και αμυντικές δυνατότητες, όπως ο Control Warrior, δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν ένα καλό άνοιγμα από Combo Priest. Το σπουδαιότερο προτέρημα όμως του deck είναι η πληθώρα των τρόπων με τους οποίους μπορεί να κερδίσει έναν αγώνα. Σίγουρα οι περισσότερες νίκες του θα ολοκληρωθούν με κάποιον συνδυασμό από Divine Spirit και Inner Fire ή Topsy, όμως το παιχνίδι μπορεί να οδηγηθεί σε αυτό το σημείο με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Κάποιες φορές οι Priests θα κερδίσουν προστατεύοντας ένα minion και δίνοντάς του συνεχώς buffs, άλλες μπορούν να δημιουργήσουν ένα board από minions με πολύ υψηλό health, αξιοποιώντας κάρτες όπως ο Highpriest Amet, ενώ άλλες φορές θα χρησιμοποιήσουν την Northshire Cleric για να τραβήξουν όσες κάρτες χρειάζονται ώστε να απειλούν lethal για πολλαπλούς γύρους συνεχόμενα, μέχρι να μην υπάρχει απάντηση. Μπορεί να αποτελέσει έναν πραγματικά τρομακτικό αντίπαλο.

Post image

Ποια είναι η γνώμη σας για την λίστα; Αν έχετε οποιαδήποτε διαφωνία με κάποιο από τα decks, ή θέλετε να προτείνετε κάτι που λειτουργεί επιτυχημένα για εσάς, αφήστε το σχόλιό σας.Μπορείτε να δείτε επιπλέον πληροφορίες για τον Cursed: Twitter | FB| Twitch | Discord