Magic: The Gathering

Magic: The Gathering | Deck Proposal: 3x Tribal Deck, για να δοκιμάσετε! | Ryo

Τα tribal decks είναι ένα μεγάλο κομμάτι του Magic The Gathering από την αρχή του παιχνιδιού, ειδικά επειδή είναι αρκετά εύκολα και ευχάριστα για τους αρχάριους παίκτες. Στην ουσία tribal deck θεωρείται ένα deck το οποίο αποτελείται από creatures τα οποία μοιράζονται το ίδιο creature type μεταξύ τους.

Παρακάτω θα δούμε 3 tribal decks τα οποία δημιουργήθηκαν η ενισχύθηκαν από το πιο πρόσφατο core set Μ20.

Post image
Jund Dinosaurs SCG Team Open Philadelphia, 1st Place

Το συγκεκριμένο tribal deck υπήρχε από εποχές Ixalan και Rivals of Ixalan αλλά φαινόταν ότι κάτι έλειπε ώστε να είναι ανταγωνιστικό.

Αυτό το κενό φαίνεται να έχει συμπληρωθεί με την προσθήκη του Marauding Raptor, που είναι ένα πολύ δυνατό 2drop που αποτελεί μεγάλη απειλή εάν μείνει χωρίς άμεση απάντηση. Το deck πλέον έχει στη διάθεση του 8 2drop creature τα οποία εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό, ραμπαροντας στα μεγαλύτερα threat μας και παράλληλα έχοντας επιπλέον ευελιξία δίνοντας Haste στη περίπτωση του Otepec Huntmaster ή όντας μια αξιοπρεπής απειλή η ίδια.

Το πλάνο του deck είναι αρκετά απλό, προσπαθούμε να έχουμε ένα curve από creatures, όσο περισσότερο mana efficient γίνεται και να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση ώστε να τελειώσουμε γρήγορα το παιχνίδι. Το deck διαθέτει κάποια από τα καλύτερα stated creatures του Standard και είναι ικανό στο να μας δώσει έως και τέταρτο γύρο νίκη.

Βέβαια υπάρχουν και σημαντικά μειονεκτήματα παίζοντας ένα τέτοιο heavy-creature based deck. Creature Removal κάρτες όπως το Cast Down, Prison Realm και άλλες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές ενάντια του και βεβαια sweeper κάρτες (Kaya’s Wrath ,Time Wipe , Cleansing Nova) ειναι καταστρεπτικές και αποτελούν τη μεγαλύτερη αδυναμία του deck.

Post image
Orzhov Vampires

Ακόμα ένα tribal deck το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στα Ixalan kai Rivals of Ixalan set.

Κατά τον ίδιο τρόπο με τους δεινόσαυρους υπήρξαν κάποιες προσπάθειες στη δημιουργία κάποιου deck, αλλά πάντα κατέληγαν σε κάτι που ήταν πιο αδύναμο σε σχέση με παρόμοιες στρατηγικές. Σίγουρα όμως η πρόσφατη προσθήκη 2 νέων καρτών από την Μ20 το έχουν βελτιώσει δραματικά και πλέον θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα decks του meta.

Τα vampires είναι κατά κύριο λόγο ένα aggressive deck το οποίο θέλει να curvarei με 1drops kai 2 drops, ενώ στα 3 mana βλέπουμε μια από τις καινούργιες κάρτες που προστέθηκαν στο deck τον Sorin, Imperious Bloodlord.

Ο Sorin, Imperious Bloodlord είναι σίγουρα η πιο δυνατή κάρτα του deck η οποία καλύπτει την άλλοτε κενή θέση του planeswalker. Με τρία πολύ χρήσιμα abilities η κάρτα προσφέρει τρομερή ευελιξία αφού, μπορεί να buffarei τα creature μας δίνοντας τα Deathtouch kai Lifelink ειδικά συνοδεύοντας την μετά από δεύτερο γύρο Adanto Vanguard ή να μας παρέχει με ένα Lightning Helix effect, εάν θυσιάσουμε οποιοδήποτε creature μας.

Τέλος το -3 δίνει μεγάλη εκρηκτικότητα στο deck, ιδανικά εάν καταφέρουμε να έχουμε ένα καλό ξεκίνημα από early creatures σε τρίτο γύρο Champion of Dusk όπου είναι σχεδόν αδύνατον για τα περισσότερα deck του standard να επιστρέψουν στο παιχνίδι.

Αξίζει να αναφέρουμε και την δεύτερη κάρτα που προστέθηκε από την Μ20 τον Knight of the Ebon Legion.

Ο Knight of the Ebon Legion είναι πλέον το καλύτερο 1drop του deck το οποίο αποτελεί μια αρκετά επικίνδυνη απειλή και μπορεί να τελειώσει το παιχνίδι σε λίγους μόνο γύρους. Επίσης έχει πολύ καλή συνέργεια με Adanto Vanguard αφού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ability του Adanto Vanguard πληρώνοντας 4 life ώστε να ενεργοποιηθεί το ability του Knight of the Ebon Legion.

Post image
Temur Elementals

Το τελευταίο tribal deck είναι ένα τελείως καινούργιο deck το οποίο δημιουργήθηκε με την M20.

To deck αποτελείται κυρίως απο καινούργιες κάρτες όπως Risen Reef, Omnath, Locus of the Roil, Cavalier of Thorns, Leafkin Druid οι οποιες ειναι ολες elementals. Το συγκεκριμένο αρχέτυπο είναι αρκετά υποσχόμενο αφού το επίπεδο του ήδη φαίνεται να είναι εξαιρετικά υψηλό ακόμα και με το μέγιστο αριθμό set στο standard format και οι περισσότερες κάρτες που περιέχει παραμένουν στο standard και μετά από το επόμενο rotation του Οκτωβρίου.

Το deck μπορούμε να το κατηγοριοποιήσουμε ως Midrange το οποίο παίζει mana accelaration creatures στους πρώτους γύρους, ώστε να ραμπαρει σε κάποιο από τα πολλά threat του. Βασική κάρτα κλειδί είναι το Risen Reef το οποίο έχει πολλαπλές χρήσεις για το deck, η κάρτα λειτουργεί ως card advantage engine και ramp creature ταυτόχρονα που ενεργοποιείται όχι μόνο από τον εαυτό του αλλά και από όλα τα υπόλοιπα elemental στο deck μας.

Άλλη μια βασική κάρτα θεωρείται και ο Omnath, Locus of the Roil, ο οποίος όπως και στη περίπτωση του Risen Reef έχει διάφορες χρήσεις.

Αρχικά λειτουργεί σαν removal spell (Ravenous Chupacabra, Flametongue Kavu) το οποίο όμως αφήνει μια εξαιρετικά επικίνδυνη απειλή για τον αντίπαλο αφού πρακτικά buffarei οποιοδήποτε elemental μας (συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου) κάθε φορά που κάποια land μπαίνει στο πεδίο μας, τέλος λειτουργεί και αυτό σαν μια card advantage engine αφού μας δίνει κάρτες κάθε φορά που βάζουμε μια land στο πεδίο μας μετά την έβδομη.Μπορείτε να δείτε επιπλέον πληροφορίες για εμένα: Twitter