Magic: The Gathering

Magic: The Gathering | Historic Format : Ήρθε για να μείνει! | Titan

Καλησπέρα σε όλες/όλους,

Μετά την εισαγωγή που είχαμε κάνει για το νέο αυτό Format της MTG Arena ανακοινώθηκε στις 9 Μαρτίου η νέα ban list. Υπήρχαν κάποιες κάρτες ως suspended εκ των οποίων τρεις από αυτές, ο Oko, Thief of Crowns, το Veil of Summer και το Once Upon a Time πέρασαν σε μόνιμο ban ενώ η Field of the Dead επανήλθε ξανά στη δράση!

Πέρα από αυτό ανακοινώθηκε και η ανθολογία από 25 νέες κάρτες που είναι διαθέσιμες είτε μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα με 4000 gems ή 25.000 gold είτε να κάνετε craft οτιδήποτε έχετε ανάγκη μέσω wildcards.

Πάμε να δούμε αρχικά την νέα ανθολογία από κάρτες που προστέθηκαν στην πλατφόρμα :

Historic Anthology II

Post image

Από τις 12 Μαρτίου μέχρι τις 16 Απριλίου υπάρχει η δυνατότητα για να παίξεις και στο ladder το οποίο λόγο του ότι είναι σε ανεξερεύνητο meta μπορεί να έχει ανέλπιστα καλά αποτελέσματα και να φτάσετε Mythic χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Αυτό συμβαίνει διότι πολύς κόσμος σε κάτι τόσο νέο συνηθίζει να δοκιμάζει πράγματα και το format αυτό δεν έχει πολύ μεγάλη επίδραση διαδικτυακά. Έτσι αν βρούμε κάποια “άδικη’ στρατηγική υπάρχει δυνατότητα να το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο και να πετύχουμε το σκοπό μας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τρεις κάρτες από την προηγούμενη ανθολογία, την Soul Warden, τον Burning-Tree Emissary και τον Cryptbreaker. Μπορούν πολύ εύκολα να τοποθετηθούν σε στρατηγικές που αρκετός κόσμος που έπαιζε το παιχνίδι προ Arena εποχής έχει δει ή παίξει και να είναι αρκετά competitive με το καλημέρα.

Οι κατάλληλες στρατηγικές για να προσεγγίσεις ένα τόσο νέο και χαοτικό format είναι συνήθως κάτι aggressive αρχικά. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα κάποια ήδη δυνατή στρατηγική από το Standard με αυτές τις προσθήκες να είναι πάλι καλή επιλογή. Γενικά σαν κανόνας, θα χρειαστεί να αποφύγουμε τις control στρατηγικές γιατί θα είναι δύσκολο να στήσουμε την τράπουλα μας αναφορικά με τις απαντήσεις που πρέπει να έχουμε γιατί δεν υπάρχει meta. Όσο περνά ο καιρός μπορούμε να αποκτήσουμε πιο σφαιρική άποψη ώστε κάτι τέτοιο να αποτελεί καλή επιλογή.

Από τις κάρτες που βγήκαν τώρα ξεχωρίζω την Thalia και τον Ranger of Εos, που ταιριάζουν γάντι με τις Soul Warden και Serra Ascendant από την προηγούμενη ανθολογία, τον Merrow Reejerey που μαζί με κάρτες από Ixalan και Rivals of Ixalan θα φτιάξουν μια ωραία παρέα και διάφορες αντί – Field of the Dead κάρτες όπως το Virulent Plague, η Ghost quarter και ο Ruinblaster.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές λίστες τις οποίες θα σας πρότεινα να τις δοκιμάσετε :

Gruul aggro

Post image

Arena Import

Πολύ απλή στρατηγική, αυξάνουμε τις πιθανότητες να μπορούμε να παίξουμε έξτρα spell με τον Emissary, είτε removal είτε creature και έχουμε εμπιστοσύνη στο σπαθί!

Life gain

Post image

Arena Import

Το deck είναι αρκετά aggressive και παράλληλα χαίρεσαι να παίζεις με άλλα παρόμοια γρήγορα decks. Με τα combo μπορείτε να είστε αρκετά πιο γρήγοροι και τα τελευταία damage να τα γράψετε είτε με κάποιον flyer είτε με Alseid σε έναν μεγάλο Pridemate. Τα control είναι σχετικά κακό match up γι’ αυτό και έχουμε αρκετές κάρτες στο side board.

Zombies

Post image

Arena Import

Εάν σας αρέσει το grind τότε είναι το deck για εσάς. Σιγά αλλά σταθερά φτιάχνουμε ταμπλό και κάποια στιγμή είτε θα κάνουμε επίθεση με αρκετά τέρατα είτε θα φέρουμε τον Gary!

Merfolks

Post image

Arena Import

Αυτό που έκαναν πάντα, μικρά στο μάτι μεγάλα στο ταμπλό! Από ένα σημείο και μετά η κατάσταση ξεφεύγει και είναι δύσκολο για όλα τα midrange decks να ανατρέψουν την κατάσταση. Μετά το side board μπορούμε να κερδίσουμε control και combo.

Αλλά επειδή όπως ανέφερα και παραπάνω, το format είναι χαοτικό, αυτό αφήνει πολύ χώρο και για την ανάπτυξη διάφορων “τρελών” στρατηγικών. Αυτές όπως είναι φυσικό είναι δύσκολο να αντέξουν εάν το format του Historic αποκτήσει συγκεκριμένο meta, αλλά σίγουρα είναι διασκεδαστικές!

Ας δούμε κάποιες από τις λίστες που τις δοκιμάζετε με δική σας ευθύνη :

Infinite Bolas

Post image

Arena Import

Nicol Bolas, Dragon God + Jace, Cunning Castaway + Oath of Teferi = ∞

Armageddon

Post image

Arena Import

Fall of the Thran + Bojuka Bog = Αν δεν έχω φίλους, δε θα έχω και εχθρούς.

Για το τέλος μια λίστα να δοκιμάσετε στο Best of one αρκετά καλοκαιρινή αφού παίζει 56 Island :

Thassa’s Hunt

Post image

Arena Import

Τα πράγματα είναι απλά, κάνουμε mulligan μέχρι να βρούμε Treasure Hunt. Τον δεύτερο και τρίτο γύρο κάνουμε Τreasure Ηunt και εν τέλει τον τέταρτο γύρο κάνουμε το τρίτο, δεν έχουμε library και ρίχνουμε τη Thassa. Τόσο απλό!

Αυτά από εμένα για την ώρα, ελπίζω να δώσετε μια ευκαιρία στο Historic, είτε ψάχνετε να πάτε Mythic είτε θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, πιστέψτε με θα διασκεδάσετε απίστευτα όπως εγώ!Αν θέλετε να με προσθέσετε σε κάποια από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες:
MtGO : tzio | MtGA : Titan #92737

Μπορείτε να δείτε επιπλέον πληροφορίες για μένα: FB | Twitter |