Magic: The Gathering

Magic: The Gathering | [Historic + Limited] | Arena Open & Οδηγός Draft M21 | Panasavv

Με το Rotation του Σεπτεμβρίου να πλησιάζει, το Standard format όπως κάθε χρόνο, βρίσκεται στην χειρότερη του περίοδο και έχουν μειωθεί δραματικά οι παίκτες στο Arena. Αυτό όμως δίνει την ευκαιρία σε άλλα Format να ανέβουν σε δημοτικότητα.

Το Historic, συγκεκριμένα, είχε την τιμητική του, με 2 μεγάλα “Events”.

Αρχικά με το Jumpstart, το οποίο είναι ένα πιο Casual format , όμως δίνει την ευκαιρία στου παίκτες να μαζέψουν κάρτες για το historic. Επιπλέον, το 2ο Cash event (1-3 August) στο MTG Arena είναι γεγονός, αλλά αυτή τη φορά το format είναι Historic.

Στο Day 1 του τουρνουά έκανα 7-2 με monored Burn και αντιμετώπισα πολλά διαφορετικά Deck!


Δυστυχώς στο Day 2 του τουρνουά, το αποτέλεσμα δεν ήταν ανάλογο.

Αν και ξεκίνησα 3-0 , δύο συνεχόμενες ήττες με πέταξαν από το τουρνουά. Απολογισμός, 8k gems και μια πάρα πολύ θετική πρώτη εντύπωση από το historic. Επιπλέον, μετά από τα bans που έγιναν την Δευτέρα 3/7, μεταξύ άλλων, το wilderness reclamation και ο teferi, time raveler έγιναν suspend στο historic!

Η WotC φαίνεται να θέλει να στηρίξει το Historic, καθώς στις 13 Αυγούστου θα γίνει διαθέσιμο το Amonkhet Remastered που είναι μια επανέκδοση του Amonkhet Block με μερικές καινούργιες κάρτες. Επίσης, στις 10-13 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί το Mythic Invitational το οποίο και αυτό θα είναι Historic.

Η εντύπωση που μου άφησε το Historic ήταν αρκετά θετική και ανυπομονώ να παίξω περισσότερο!

Το format που με απασχόλησε περισσότερο όμως, αυτή την περίοδο, ήταν το Core21 Draft.

Όπως έχω πει και στο παρελθόν, θεωρώ πολύ πιο εύκολο το Laddering στο Limited και συνήθως όταν φτάσει κάποιος στο Mythic, δεν χρειάζεται καν να παίξει για το top1200, αφού συνήθως δεν υπάρχουν καν 1200 άτομα σε αυτή την βαθμίδα. Αυτό έκανα και τον Ιούλιο, με την εξαίρεση ότι όταν ανέβαινα στο ladder, έβλεπα ότι υπάρχουν άτομα πάνω από το 1200.

Ευτυχώς με σχετικά λίγο Grinding κατάφερα και έφτασα στο top1200 του Mythic και ήταν αρκετό για να μου εξασφαλίσει το qualification για το Mythic Invitational Qualifier.

Το Core21 Draft , μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι αρκετά καλύτερο από τα κλασσικά Core Drafts, αλλά μοιάζει με αυτά στο ότι δεν υπάρχουν καινούργια mechanics και οι κάρτες είναι αρκετά κλασσικές! Επίσης υπάρχουν πολλά reprints που το κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρον.


Τα αρχέτυπα σε αυτή την έκδοση, είναι πολύ εύκολο να γίνουν κατανοητά, αρκεί κανείς να κοιτάξει τα δίχρωμα uncommon από κάθε χρωματικό συνδυασμό.

Για παράδειγμα το UW είναι κατά βάση Flyers, το RB sacrifice, το BW είναι life gain κτλπ. Το αρχέτυπο που είχα περισσότερη επιτυχία ήταν το UW και το GR (με splash 3ο χρώμα άμα υπάρχει κάτι για splash).

Αυτό που πρόσεξα κυρίως στο Core 21 Draft είναι ότι επηρεάζεται πολύ από το curve.

Υπάρχουν αρκετά 1 drop που είναι τουλάχιστον playable και αν αυτός που παίζει πρώτος ξεκινήσει να Curvarei τις κάρτες του από τον πρώτο γύρο, τότε είναι δύσκολο στον αντίπαλο να ισορροπήσει το παιχνίδι. Επίσης δεν υπάρχουν πολλά hard removal (destroy creature), κάτι το οποίο κάνει τα μεγάλα τέρατα ακόμα πιο ελκυστικά.

Ένα σημαντικό λάθος που έκανα στην αρχή, ήταν να έχω πολλά 5drops στο Deck μου, γιατί είναι καλές κάρτες, με αποτέλεσμα να μένω πίσω στους πρώτους γύρους.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα Deck που draftara είναι αυτό:


Αυτό το Deck είναι μονόχρωμο (κάτι που δεν συνηθίζεται στα Drafts) και έχει πολύ δυνατό Curve, οπότε μπορεί να θεωρηθεί και “Aggro”.

Επέλεξα να παίξω 15 lands καθώς έχω χαμηλό (σχετικά) curve και το ότι είναι μονόχρωμο το deck επιτρέπει να κόψω μια ακόμα land αφού δεν υπάρχουν προβλήματα color-screw. Οι πιο σημαντικές κάρτες για όλα τα white based Aggro decks είναι οι Basri’s Acolyte, το Feat of Resistance και οι Gale Swooper.

Το Warded Battlements, αν και με την πρώτη ματιά δεν φαίνεται πολύ εντυπωσιακό, είναι αρκετά καλό ώστε να πάρει θέση σε Decks. Συγκεκριμένα το UW που έχει flyers, βοηθάει στο να περάσουν περισσότερα Damage,  αφού συνήθως τα τέρατα με Flying έχουν μικρότερο power, το Boros γεμίζει το board και τέλος στο BW, βοηθάει να γίνουν 3 lifelinked damage αφού έχει πολλές κάρτες που Triggaroun άμα ο παίκτης έχει πάρει 3 life στον γύρο του.


Αυτό το Deck «παραβαίνει» τον κανόνα του curve που έγραψα παραπάνω. Παρολαυτά, το συγκεκριμένο έχει πολλές «βόμβες» και καλά removal οπότε ήταν αρκετό για να κάνω 7-0. Τα Coatl γίνονται πολύ γρήγορα μεγάλα και με όταν παίρνουν trample (από τον Garruk, Garruk’s Uprising και Pridemalkin) τελειώνουν το παιχνίδι στη στιγμή.

Το Scorching dragonfire είναι από τα καλύτερα removal στο Set, σκοτώνει τα πιο σημαντικά τέρατα σε instant Speed και το Exile πολλές φορές παίζει ρόλο αφού υπάρχουν αρκετές κάρτες με graveyard ή when dies.


Αυτό το Deck είναι από τα πρώτα που δοκίμασα και έκανα 6 wins.

Παρόλο που δεν υπάρχουν πολλά life gain synergies , το Deck έχει την καλύτερη, κατά την γνώμη μου, rare του Set τον Vito! Τώρα π ξαναβλέπω το Deck, υπάρχουν πολλές κάρτες που πλέον δεν θεωρώ καλές, όπως ο Blood Glutton και το Warded Battlement στο συγκεκριμένο Deck δεν αξίζει την θέση!

 Ο vito είναι μια παρανοϊκά καλή κάρτα που πανεύκολα κερδίζει παιχνίδια.

Το BW αρχέτυπο, ειδικά όταν έχει Vito, είναι πολύ δυνατό. Οι περισσότερες ήττες που είχα ήταν απέναντι σε BW, που τις περισσότερες φορές ο Indulging Patrician έγραφε τα περισσότερα damage με το end of turn triggered ability! Αντιθέτως η Liliana μου φάνηκε σχετικά αδύναμη, ειδικά σε σχέση με τους υπόλοιπους Planeswalker.

Αφού πήρα την πρόκριση για το Mythic Invitational Qualifier και τον επόμενο μήνα θα παίξω Limited για να πάρω πρόκριση στο επόμενο! Νομίζω ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το πότε και τι format θα είναι το Qualifier αλλά ελπίζω να είναι Historic ή αν είναι Standard να έχει γίνει το Rotation, γιατί προσωπικά το έχω σιχαθεί το υπάρχων.Προς το παρών, θα αφοσιωθώ στις διακοπές μου στην πανέμορφη Σαμοθράκη, να ξαναγεμίσουν οι μπαταρίες και με καθαρό μυαλό θα επιστρέψω για να πάρω την πρόκριση στο Mythic Invitational. Καλή επιτυχία σε όσους grind-άρουν αυτόν το μήνα, όσους παίζουν σε τουρνουά και καλές διακοπές σε όλους!


Να περνάτε καλά! Peace and Love !Μπορείτε να δείτε επιπλέον πληροφορίες για μένα: FB | Twitter |