Magic: The Gathering

Magic: The Gathering | #PTArena4 – Tournament Report

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (20-21 Ιουνίου), έλαβα μέρος στο Players Tour Arena #4, μαζί με άλλους τέσσερις Έλληνες.


Ήταν ίσως το πιο δύσκολο και το πιο μεγάλο από τα Players Tour Arena, καθώς οι ώρες ήταν βολικές τόσο για την Ευρώπη, όσο και για την Αμερική και η διοργάνωση ήταν γεμάτη δυνατούς παίκτες και με αρκετούς εκ αυτών να βρίσκονται στην λίστα του Hall of Fame, για το παιχνίδι του Magic: The Gathering.

Εξ’ αιτίας των πρόσφατων σχετικά αλλαγών στο Standard Format (Ban) και λόγω εξεταστικής, δεν κατάφερα να ασχοληθώ όσο θα ήθελα με το Playtesting στην προετοιμασία μου. Για το λόγο αυτό, επέλεξα να παίξω στο τελευταίο PT, ώστε να έχω μια πιο καθαρή εικόνα του Metagame.

Ήταν εμφανές ότι οι πιο καλοί παίκτες θα επέλεγαν Temur Reclamation και αυτό ήταν το deck-to-beat για όλα τα PT. Το testing δεν απέδωσε καρπούς, καθώς δεν βρήκα κάποιο deck που να κερδίζει αρκετά το Temur. Συνεπώς, μετά από παρότρυνση του Μάκη, έπαιξα το UW Control που έπαιζε ο Gabriel Nassif (Hall of Famer) στο stream του.

Εφόσον σε λίγες μέρες αλλάζει το format, με την άφιξη της M21 (η οποία φαίνεται πολύ ενδιαφέρον), θεωρώ δεν υπάρχει κάποιος λόγος να εμβαθύνω στην επιλογή των καρτών και του Sideboard.

Παρ’ όλα αυτά, αυτή είναι η λίστα που έπαιξα:


Το τουρνουά ξεκίνησε το Σάββατο 20/06 στις 16.00 ώρα Ελλάδος και οι αναμετρήσεις που είχα εξελίχθηκαν ως εξής:


Round 1 vs Bant Ramp 1-2
Κακό ξεκίνημα, με ήττα από ένα πολύ ισορροπημένο Matchup.


Round 2 vs Temur Reclamation 2-0.
Στο δεύτερο γύρο κέρδισα έναν από τους πιο γνωστούς παίκτες στον κόσμο, τον Luis Salvatto. Εκεί όμως κατάλαβα ότι το Matchup με τα Temur δεν είναι όσο καλό πίστευα.


Round 3 vs 4CC Esper 2-1.
Νίκη αυτοπεποίθησης απέναντι σε ένα Deck που δεν υπάρχει στο Meta.
Με το score μου στο 2-1, αποφάσισα να πάω στο σπίτι ενός φίλου για καφέ και να συνεχίσω εκεί το τουρνουά. Αυτά είναι τα καλά του Online PT


Round 4 vs Red Cavalcade 2-1.
Το Deck που επέλεξα είναι φτιαγμένο για να κερδίζει τα Aggro decks και αυτό φάνηκε καθ’ όλη την διάρκεια του τουρνουά.


Round 5 vs 4CC Reclamation 1-2.
Η Δεύτερη ήττα ήρθε από ένα Deck που επίσης δεν υπάρχει στο Meta. Η λίστα του αντιπάλου μου, ήταν πολύ δυνατή για το Mirror και δυστυχώς για μένα.


Round 6 vs Rakdos Knight 2-0.
Αυτό που λέγαμε για τα Aggro.


Round 7 vs Monoblack 2-0.
Ίδια σημείωση με Round 6


Round 8 vs Rakdos Sacrifice 2-0.
Ίδια σημείωση με Round 6


Round 9 vs Temur Reclamation 1-2.
Ο αντίπαλος μου είναι ο Alexander Hayne, ένας πολύ γνωστός παίκτης που έχει κερδίσει Pro Tour και κατέληξε να κάνει Top8 στο συγκεκριμένο event. Έπαιξε πολύ καλά και κέρδισε δίκαια.


Το Day1 τελείωσε με συνολικό score 6-3. Πέρασα στην 2η μέρα του τουρνουά, αλλά η ώρα έχει φτάσει 3.30 το πρωί. Το Day2 ξεκίνησε την Κυριακή, πάλι στις 16.00 και αφού έφαγα και ξεκουράστηκα, ήμουν έτοιμος για μάχη!


Round 10 vs Temur Reclamation 1-2.
Δυστυχώς η καλή αυτοπεποίθηση έφυγε γρήγορα, με μια αποθαρρυντική ήττα. Κέρδιζα 1-0 και στο 2ο game ήμουν πάρα πολύ μπροστά, που άρχισα να παίζω λίγο χαλαρά.

Έχασα την αυτοσυγκέντρωσή μου και ενώ ήμουν στα 9 life έκανα επίθεση με τον Yorion ενώ στο χέρι είχα 5 Counterspells, teferi και narset στο board. Αυτό που δεν είχα υπολογίσει ήταν ότι ο αντίπαλος είχε φτάσει τις 11 lands και όταν στο τέλος του γύρου έκανε Cycle το Shark Typhoon για 9 ακριβώς, ήξερα ότι είχα χάσει. Με την ψυχολογία στα πατώματα, έχασα και το 3ο Game.

Αντίστοιχες στιγμές, που γκρεμίζουν την ψυχολογία, υπάρχουν σε όλα τα τουρνουά. Το σημαντικό είναι να μπορέσουμε να επανέλθουμε και εγώ το κατάφερα! 

Έκανα ένα μικρό διάλειμμα, πήρα μερικές ανάσες και ήμουν έτοιμος για νίκες! Η χαρά μου μεγάλωσε όταν είδα ότι στον επόμενο γύρο είμαι αντίπαλος με τον Simon Nielsen ο οποίος ήταν ο αντίπαλός μου, στον χαμένο τελικό του 2014.


Round 11 vs Monoblack 2-0.
Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, ακόμα και αν δεν ήταν όσο σημαντικό ήταν το 2014, για μένα ήταν τεράστια ανακούφιση αυτή η νίκη:) 


Round 12 vs Rakdos Knights 2-1.
Ίδια σημείωση με Round 6


Round 13 vs Temur Reclamation 1-2.
Άλλη μια ήττα από Temur. Σε κανένα από τα games μου δεν είχα καλό χέρι αλλά δεν περίμενα ποτέ ότι θα χάνω τόσο πολύ από τα Reclamations.


Round 14 vs Monored 2-0.
Ίδια σημείωση με Round 6


Είμαστε έναν γύρο πριν το φινάλε και όταν βγαίνουν τα standings υπολογίζω ότι και με νίκη είναι πολύ δύσκολο να μπω top40 (1000$) και με ήττα είμαι σχεδόν σίγουρα εκτός top68 (500$). Ο αντίπαλος μου έφτασε από μόνος του στο ίδιο συμπέρασμα και καταλήξαμε να δώσουμε ID (intentional Draw).


Τελικά, πήρα την θέση 44 (που είναι αρκετά κοντά στο 40), αλλά και πάλι πιστεύω, βλέποντας την διαφορά στα tiebrakers που είχα με τον τελευταίο από όσους είχαν 30 πόντους, πιστεύω δεν θα έμπαινα στο top40.  Είμαι σίγουρα αρκετά ευχαριστημένος με την απόδοση μου και το τουρνουά μου έδωσε πολλά μαθήματα, αλλά και πολύ ευτυχισμένος που μετά από 5 χρόνια επέστρεψα στα PTs.  
 

Για μένα το τουρνουά κύλησε ομαλά και δεν υπήρξαν πολλά προβλήματα. Το πρόβλημα μου είναι ότι αυτό το τουρνουά δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα PT που είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια να παίζουμε. Δεν υποβαθμίζω την σοβαρότητα του και μακάρι να υπήρχε ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με τα PT. Επίσης, για άλλη μια φορά φάνηκε ότι το Arena έχει πολλά θέματα.

Στον 13ο γύρο του PT4 ο φίλος μου, Μάκης Ματσούκας, “έφαγε” disconnect από το Arena. Συνδέθηκε ξανά και τον ξαναπέταξε. Αφού ξαναμπήκε, είχε χάσει ήδη το Match. Ήταν μια κομβική ήττα αφού 2 γύρους πριν το τέλος του τουρνουά, ήταν ζωντανός για τον στόχο του qualify στο PT Finals.


Περισσότερος σχολιασμός για την διοργάνωση και την αγωνιστική σκηνή του Magic: The Gathering, θα γίνουν σε βίντεο που θα γίνει σύντομα, με όσους συμμετείχαν στο PT4.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο Players Tour και μακάρι να παίζουμε σε όλα τα μελλοντικά τουρνουά που θα γίνουν. Επίσης συγχαρητήρια στον Nassif που με το ίδιο deck έφτασε στο τοπ4 του τουρνουά!Μπορείτε να δείτε επιπλέον πληροφορίες για μένα: FB | Twitter |