Shadowverse

Shadowverse | Εισαγωγή & Βασικές Πληροφορίες (Μέρος 1ο) | Athanas & Pain

Καλησπέρα σε όλους/όλες!

Στο σημερινό μας άρθρο θα μιλήσουμε για το Shadowverse!

Ένα διαφορετικό card-game από τα συνηθισμένα, πολύ γνωστό στην Ασία (νούμερο 1 στην ασιατική αγορά), το οποίο έχει αρχίσει και παίρνει μεγάλη αναγνωρισιμότητα και στην Ευρώπη-Αμερική τα 2 τελευταία χρόνια.

Τα τελευταία 3 χρόνια ο Γιώργος “Pain” Καραπιπέρης έχει καταφέρει να φτάσει 2 φορές στο top 16 της παγκόσμιας κατάταξης του παιχνιδιού και την χρονιά που διανύουμε μαζί με τον Γιάννη “Athanas” Αθανασίου βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης για την Δυτική περιφέρεια του παιχνιδιού (#SVOW).

Θα παρουσιάσουμε και θα αναλύσουμε όλα τα mechanics του παιχνιδιού, αλλά και το πώς ένας νέος παίκτης μπορεί να ξεκινήσει με τον πιο αποδοτικό τρόπο.


Γιατί Shadowverse;

Αρχικά, θα αναφέρουμε γιατί το έχουμε επιλέξει σαν παιχνίδι εμείς να ασχοληθούμε αγωνιστικά με αυτό.

Ο βασικότερος λόγος είναι ότι το παιχνίδι προσφέρει μια προσβάσιμη αγωνιστική σκηνή προς τον καθένα με σεβαστά χρηματικά έπαθλα. Μηνιαία τουρνουά και ετήσιο σύστημα με πόντους για όλους τους παίκτες που οδηγούν στο τέλος κάθε χρόνου σε ένα τουρνουά που διαμοιράζει 1 εκατομμύριο δολάρια μόνο στον πρώτο!

Πραγματικά ένα ποσό που μόνο ασήμαντο δεν μπορεί να θεωρηθεί και πραγματικά μπορεί να αλλάξει την ζωή κάποιου.

Στους επιπρόσθετους λόγους επιλογής του παιχνιδιού, είναι ο γρήγορος ρυθμός του, τα πολύπλοκα mechanics του, ότι είναι αρκετά mobile-friendly και φυσικά ότι είναι card-game, που ως γνωστόν είναι η κατηγορία που εξειδικευόμαστε.


Τύποι Καρτών

Οι κάρτες μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε 3 τύπους:

Α. Followers

Post image

Oνομάζονται τα αντίστοιχα minions που γνωρίζουμε από το Ηearthstone.

Β. Spells

Post image

Ξόρκια, είτε αμυντικά είτε επιθετικά.

Γ. Amulets

Post image

Τα amulets όταν παίζονται στο board δεν μπορούν να επιτεθούν, συνήθως έχουν effect που κάνουν summon ένα follower ή τραβάνε έναν αριθμό καρτών όταν καταστραφούν, τα περισσότερα amulets έχουν Countdown το οποίο μειώνετε κατά ένα κάθε γύρο, μέχρι να φτάσει στο 0 και να αυτοκαταστραφούν.


Keywords

Υπάρχουν αρκετά Keywords που θα δείτε στο παιχνίδι, παρακάτω θα αναφέρουμε τις ιδιότητες τους αλλά αν δεν θυμάστε κάτι από αυτά μπορείτε να το click-άρετε πάνω στο παιχνίδι και θα σας εμφανίσει ένα μήνυμα με την ιδιότητα του (αυτό μας βοήθησε αρκετά στην αρχή).

 1. Ambush: Δεν μπορεί να επιτεθεί ή να γίνει target από τον αντίπαλο, γνωστό και στο Hearthstone ως stealth.
 2. Bane: Κάθε φορά που επιτίθεται σε ένα follower τον καταστρέφει, γνωστό και στο Hearthstone ως Poisonous.
 3. Fanfare: Όταν παιχτεί η κάρτα γίνεται και το effect της, γνωστό και στο Hearthstone ως Battlecry.
 4. Last Words: Όταν καταστρέφεται η κάρτα γίνεται και το effect της, γνωστό και στο Hearthstone ως Deathrattle.
 5. Rush: Μπορεί να επιτεθεί σε follower τον ίδιο γύρο που παίζεται, γνωστό και στο Hearthstone με την ίδια ονομασία.
 6. Storm: Μπορεί να επιτεθεί σε follower ή Leader τον ίδιο γύρο που παίζεται, γνωστό και στο Hearthstone ως charge.
 7. Ward: Ο follower με Ward πρέπει να επιτεθεί πρώτος, γνωστό και στο Hearthstone ως Taunt.
 8. Banish: Αφαιρεί μία κάρτα από το παιχνίδι, δηλαδή δεν ενεργοποιούνται ούτε τα Last Words αυτής της κάρτας, αλλά ούτε οποιοδήποτε άλλο effect.
 9. Clash: Ονομάζεται όταν ένας follower επιτίθεται έναν άλλον.
 10. Strike: Όταν ένας follower επιτίθεται οποιοδήποτε αντίπαλο ( ακόμα και τον Leader) κάνει ένα effect.
 11. Enhance: Όταν παίζουμε μία κάρτα ξοδεύοντας παραπάνω mana από ότι κοστίζει, αλλά παίρνουμε ένα extra effect.
 12. Accelerate: Όταν παίζουμε μία κάρτα ξοδεύοντας λιγότερα mana από ότι κοστίζει, αλλά με ένα μικρότερο effect.
 13. Evolve: Δίνει στον Follower καλύτερα stats και Rush.
 14. Reanimate: Επιστρέφει στο board έναν follower που έχει καταστραφεί.
 15. Burial Rite: Καταστρέφετε έναν Follower στο χέρι σου.
 16. Drain: Όταν επιτίθεται ο ήρωας παίρνει Heal, γνωστό και στο Hearthstone ως Lifesteal.


CLASSES

Post image

To Shadowverse διαθέτει 8 classes το κάθε ένα με διαφορετικά mechanics.

Δεν χρειάζεται να παίζετε μόνο ένα class, αλλά ειδικά στην αρχή θα σας βοηθήσει να εστιάσετε απλώς σε 1-2. Κάθε class έχει τις δικές του κάρτες, εκτός από τις neutral κάρτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλα τα decks.

Τα class αυτά αναλυτικά είναι:


Bloodcraft

H ιδιότητα αυτού του class είναι το Vengeance . Όταν οι πόντοι ζωής τους είναι 10 ή λιγότερο, το Vengaence ενεργοποιείται.

Συνήθως αυτό ξεκλειδώνει extra effects στις κάρτες και κάνει τους followers πιο δυνατούς, από την άλλη βέβαια, το να βρίσκεσαι στα 10 HP ή λιγότερο σε αφήνει ευάλωτο. Πολλές από τις Bloodcraft κάρτες μειώνουν το HP του Leader, αλλά παρέχουν δυνατά effects σαν αντάλλαγμα.

Dragoncraft

Αυτό το class εστιάζει στο να παίζει δράκους, μεγάλα δυνατά followers που κοστίζουν αρκετά play points.

Πολλές από τις κάρτες αυτού του class έχουν ως effect το να παίρνει ο ήρωας extra play points (γνωστό και ως ramp στο Hearthstone). Επίσης η ιδιότητα του class ονομάζεται Overflow, ενεργοποιείται όταν υπάρχουν 7 ή περισσότερα play points και δίνει στις κάρτες extra effects.

Swordcraft

Το συγκεκριμένο class δεν έχει κάποια ιδιότητα, αλλά έχει τους followers που είναι Commanders ή Officers. Οι Commanders συνήθως έχουν ως effect κάποιο buff στους Οfficers. Το Swordcraft έχει τους πιο ευέλικτους followers στο παιχνίδι.

Runecraft

Το Spellboost είναι η κύρια ιδιότητα αυτής της Class.

Παίζοντας 1 spell γίνονται Spellboost οι υπόλοιπες κάρτες στο χέρι σας που αναγράφουν αυτή την ιδιότητα. Συνήθως αυτές οι κάρτες κοστίζουν αρκετά play points και δεν κάνουν πολλά, όμως κάποιος μπορεί να τις φτάσει στο σημείο που δεν κοστίζουν τίποτα. Αυτό είναι ένα πολύ δυνατό mechanic με τρομερά tempo swing! Αρνητικό του; Ότι σας αφήνει ευάλωτους στο early game.

Forestcraft

Το concept του Forestcraft είναι να παίζει πολλές φτηνές κάρτες κάθε γύρο, οι περισσότερες κάρτες έχουν effects που ενεργοποιούνται παίζοντας 2 ή 3 κάρτες στον ίδιο γύρο επίσης δημιουργεί και πολλά μικρά followers γνωστά και ως tokens σε άλλα card-games.

Havencraft

Αυτό το class επικεντρώνεται στο να παίζει amulets, όταν “κατεβαίνουν” στο board έχουν Countdown και μόλις φτάσουν στο 0 κάνουν summon δυνατά followers. Επίσης, έχουν και κάρτες οι οποίες βοηθάνε να γίνουν τα countdown γρηγορότερα όπως spells που μειώνουν κατά 1 όλα τα amulets στο board.

Shadowcraft

Το συγκεκριμένο class όπως λέει και το όνομα του κάνει focus στα shadows.

Κάθε φορά που καταστρέφεται ένας friendly follower δημιουργείται ένα shadow και μπορεί να χρησιμοποιηθούν μέσα από το effect Necromancy που έχουν οι περισσότερες class κάρτες. Επίσης, έχει αρκετά mechanic που κάνουν resurrect followers.

Portalcraft

Η ιδιότητα του είναι το Resonance το οποίο είναι ενεργοποιημένο μόνο όταν υπάρχει ζυγός αριθμός καρτών στο deck. Όταν είναι ενεργοποιημένο οι class κάρτες του είναι πολύ πιο δυνατές.

Αυτό το class διαθέτει τρόπους να βάζει ή να βγάζει κάρτες στο deck. Εκτός από αυτό έχει και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, την τοποθέτηση των Artifact στο χέρι ή στο deck, τα Artifact είναι followers με δυνατά stats για το κόστος που χρειάζονται.

Post imageΒασικές πληροφορίες όσων αναφορά τη συλλογή των καρτών (Collection) είναι οι εξής:

– Ένα deck περιέχει 40 κάρτες.

– Κάθε κάρτα μπορεί μπει στο deck μέχρι 3 φορές (ακόμα και τα legendary cards).

– Τα rarity των καρτών είναι (bronze, silver, gold, legendary).

– Κάθε card pack περιέχει 8 κάρτες.

– Για να “craft-άρουμε” μία Bronze κάρτα μας κοστίζει 50 vials (γνωστά ως dust στο Hearthstone) αντίστοιχα 200/800/3500 για τα υπόλοιπα rarity.

-Τα disenchant αντίστοιχα είναι 10/50/250/1000 περίπου δηλαδή με όσα βλέπουμε και στο Hearthstone.

– Προσοχή οι golden κάρτες δεν craft-άρονται και όταν τις κάνεις disenchant σου δίνουν πίσω 30/120/600/2500 vials, δηλαδή λιγότερο από όσο κάνει μία non-golden κάρτα του ίδιου rarity.Στο 2o μέρος του άρθρου, θα αναλύσουμε τον πιο αποδοτικό τρόπο να ξεκινήσει κάποιος το παιχνίδι του Shadowverse, για να αποκτήσει όσο το δυνατόν ανέξοδα αρκετά resources, ώστε να μπορεί να δημιουργήσει ισχυρές λίστες καρτών.

Επίσης, ο discord server της Team Phantasma είναι ενεργός (https://discord.gg/akEVvwe) και στα κανάλια του Shadowverse ο καθένας μπορεί να γράφει τις απορίες και τα σχόλια του για το παιχνίδι.Μπορείτε να ακολουθήσετε τον Athanas: FB | Twitter | Twitch |

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον Pain: Twitter