Magic: The Gathering

Magic: The Gathering | [Standard] Meta Report – Early Zendikar Rising | Titan

Με την έλευση της Zendikar Rising όλοι μας πιστεύω είχαμε μια κρυφή ελπίδα πως το format θα διορθωνόταν.

Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα κατάλοιπα του παρελθόντος, τα οποία όμως και το τμήμα R&D δεν βοήθησε θα λέγαμε πολύ αφού το τύπωμα κάποιον καρτών ήταν εξόφθαλμα καλό, ενώ γενικά το set είναι αρκετά αδύναμο σε σχέση με τα προηγούμενα.

Η απουσία καλών aggro καρτών σε συνδυασμό με μια ακόμα έξαρση σε κάρτες που ευνοούν τις ramp – midrange – grinding στρατηγικές έκανε το format να λυθεί από τις πρώτες κιόλας μέρες, βασικά από το early access (!!!) – πράγμα που δεν έχει ξανασυμβεί. Αυτό κυρίως οφείλεται σε 2 νέες κάρτες και έναν παλιό γνωστό.Αυτή η αποκαρδιωτική αρχή του άρθρου, το οποίο θα φτάσει στα μάτια σας τον Οκτώβρη, είναι περίπου το πως αισθάνομαι, αλλά πιστεύω και η πλειοψηφία των παικτών εκεί έξω, πριν περάσω στο καθαρά “αγωνιστικό” κομμάτι.

Προφανώς οι αντιδράσεις ήταν πολλές και έτσι την Δευτέρα (σ.σ. 28/9/2020) η εταιρία τράβηξε την σκανδάλη αλλά η σφαίρα βρήκε μόνο τον Uro, κάτι που προκάλεσε την έντονη δυσφορία για μια ακόμη φορά της κοινότητας, με αρκετά χιουμοριστική προσέγγιση μπορούμε να πούμε.Ήταν ο Uro Impostor; Φυσικά και ήταν!

Η κάρτα κάνει dominate το ένα format μετά το άλλο και σύντομα ίσως την δούμε να “φεύγει” και από άλλα διαστημόπλοια (formats). Το θέμα όμως δεν είναι αυτό και θα καταλάβετε από τις παρακάτω εικόνες τι εννοώ.23 στα 30 ίδια decks! 

Αυτό από μόνο του λέει πολλά αλλά χρειάζεται και ανάλυση, όχι ιδιαίτερα κοπιαστική, για να φτάσεις στην πηγή του προβλήματος που σίγουρα δεν είναι μόνο ο Uro. Όπως βλέπουμε λοιπόν το Meta Report θα ήταν κάπως έτσι με πολύ Omnath, λίγο Clover και Embercleave.

Φυσικά, αυτό  με την απουσία του Uro δεν θα αλλάξει και αυτό γιατί το “μαχαίρι” δεν μπήκε πιο βαθιά στο κόκαλο. Έπρεπε να παρθούν πιο γενναίες αποφάσεις (κάτι που το περιμένω από μέρα σε μέρα για να είμαι ειλικρινής) και να κάνουν ότι και στο παρελθόν με το ban Copter/Emrakul/Reflector Mage δηλαδή να σκεφτούν εάν με το ban μιας κάρτας απλά θα βγει πάλι ένα dominant deck, γενικώς να δείξουν ότι ασχολούνται!

Αρκετά όμως με την γκρίνια, έχουμε και ένα Report να κάνουμε.

Αυτή τη φορά δεν θα υπάρχει κάποια σειρά στα αρχέτυπα διότι είναι πολύ νωρίς τη στιγμή που γράφεται το άρθρο, οπότε θα σας δώσω λίστες από decks που θα έχουν τον πρώτο λόγο στο νέο – πλέον – format.

4C AdventuresΗ απουσία του Uro ουσιαστικά εξαφάνισε το Sultai Control και έτσι την θέση του 4c Omnath την πήρε η παραπάνω λίστα που κέρδισε κιόλας το Standard Championship Qualifier στην πλατφόρμα του Mtgo.

Έτσι λοιπόν αναλαμβάνει το ρόλο του boogeyman για τις πρώτες μέρες του νέου format.

Temur AdventuresΕδώ περνάμε σε μια παλιά αγάπη και παντοτινή. Είναι η λίστα που φτιάχνω τις τελευταίες μέρες εφόσον ανακοινώθηκε το ban του Uro.

Εύλογη απορία τι κάνει αυτή η Thassa’sOracle εκεί μέσα και είναι για ένα και μόνο λόγο: RuinCrab. Αυτή η κάρτα έχει βαλθεί να με στοιχειώνει από τις πρώτες μέρες του draft και ήρθε πλέον η ώρα να μου προκαλεί άγχος και στο Standard.

Gruul AdventuresΠεριπέτειες και Embercleave, τα καλύτερα από δύο κόσμους!

Mono Green“Τα πάχη μου τα κάλλη μου” έλεγε σοφά μια παλιά διαφήμιση και αυτό πάμε να κάνουμε εδώ. Φυσικά ChainwebAracnir για να “ξεφεύγουμε” από ύπουλους Rogue-άδες και από καβούρια.

Dimir RoguesΛίγο damage λίγο mill και το αγόρι μου o Zareth San! Προσπαθούν να τα κάνουν όλα, συμφέρουν όμως;

Σίγουρα το build θέλει πολύ δουλειά αλλά μοιάζει κάτι να υπάρχει εδώ το οποίο να μπορεί να νικάει Omnath κατά πρώτο λόγο και μετά να προσπαθεί με τα aggro deck να κάνει ότι καλύτερο μπορεί.

Mono RedΦυσικά δε θα μπορούσε να λείπει το Embercleave από το σημερινό μας Report.

Μια σταθερή αξία που δε μπορεί κανείς να μην υπολογίζει και ας μην έχει κάνει τα απαραίτητα αποτελέσματα, πάντα μα πάντα είναι ένα υπολογίσιμο deck και καλά θα κάνουμε να μην το ξεγράφουμε. “Believe in the Cleave” μη τα ξαναλέμε!Ελπίζω να αυξηθούν οι επιλογές που θα έχουμε, μετά και από κάποιο νέο ban θα πω εγώ, και να μη χάσει άλλο ο κόσμος την εμπιστοσύνη του και την όρεξή του για το Standard που πάντα αποτελούσε τη ναυαρχίδα των Format.

Βέβαια για αυτό το λόγο υπάρχουν τόσα άλλα formats, αν κάποιο δε μας κάνει ή είναι βαρετό έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε κάποιο άλλο. Το draft της Zendikar Rising είναι για μένα από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων και αν δε το έχετε τσεκάρει σας προτρέπω.

Αυτά από εμένα να είστε όλοι καλά!!