Αρθρογραφία

Magic: The Gathering | Deck Guide: Mono-Red Aggro | Ryo

Το mono red aggro είναι ένα από τα παλαιοτέρα αρχέτυπα του magic που ακόμα έχει μεγάλη επιτυχία. Σκοπός του deck είναι να έχει ένα γρήγορο ξεκίνημα από 1 και 2 mana creatures και να περάσει όσο περισσότερο dmg γίνεται με αυτά τελειώνοντας το παιχνίδι με μια σειρά από burn spells.

Post image

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΡΤΩΝ

4x Fanatical Firebrand

4x Ghitu Lavarunner

Ξεκάθαρα τα 2 καλυτέρα 1drop creatures για το επιθετικό πλάνο του deck.Ειδικότερα το wizard creature type του Ghitu Lavarunner είναι σημαντικό λόγο του Wizard’s Lightning που περιλαμβάνεται στο deck

4x Runaway Steam-Kin

Ένας από τους κύριους λόγους που αξίζει να δοκιμάσει κάποιος το deck, Χωρίς άμεση απάντηση η κάρτα απειλεί να τελειώσει το παιχνίδι άμεσα.

4x Viashino Pyromancer

Η καλύτερη 2η επιλογή για 2drop creature που μας δίνεται αυτή τη στιγμή στο τρέχον standard format,το άμεσο 2 dmg που προσφέρει η κάρτα σε συνδυασμό με το wizard creature type το κάνουν αρκετά καλό ώστε να έχει θέση στο deck

4x Goblin Chainwhirler

Άλλη μια κάρτα που έχει σπρώξει το mono red αρχέτυπο σε ένα από τα καλυτέρα deck του format από τότε που τυπώθηκε. Για 3 mana έχουμε ένα 3/3 creature με καλό keyword και επιπλέον ένα πολύ δυνατό enter the battlefield effect που είναι εξαιρετικά καλό εναντίον αντιπάλων creature based decks

4x Shock

4x Lightning Strike

2x Wizard’s Lightning

4x Light Up the Stage

2x Skewer the Critics

Τα 12 spells που χρησιμοποιούνται είτε ως removal spells στην αρχή για τα αντίπαλα early creatures του αντιπάλου είτε ως finisher σα direct dmg για να τελειώσουμε το παιχνίδι.

Ειδικότερα τα 4 Shock και Lightning Strike είναι standard σε όλες τις mono red λίστες.

Wizard’s Lightning (2-4) Η payoff κάρτα για το wizard creature type, τις περισσότερες φορές είναι ένα Lightning bolt λόγο των 8 wizard creature που έχουμε αν και αυτό μπορεί να αλλάξει στα post-sideboard games.

Skewer the Critics (0-2) Άλλο ένα 3dmg spell που τις περισσότερες φορές κοστίζει 1mana παίρνοντας τη θέση από επιπλέων copies Wizard’s Lightning.

4x Light Up the Stage

Για το mono red είναι απλά 1mana divination τις περισσότερες φορές και αυτό λέει πολλά από μονό του

2x Chandra, Fire Artisan

2x Experimental Frenzy

Chandra, Fire Artisan (0-2) είναι ένα από τα καινούργια planeswalkers του war of the spark.

To static ability έχει εξαιρετικό synergy me to burn plan του deck ενώ το +1 ability παρέχει card advantage

Experimental Frenzy (2-4) Άλλη μια κάρτα που κάνει το deck να αξίζει για κάποιον τουλάχιστον να το δοκιμάσει. Σε συνδυασμό με Runaway Steam-Kin μπορεί να κάνει από τους πιο εκρηκτικούς γύρους στο παιχνίδι επιτρέποντας το παίξιμο πολλαπλών καρτών στον ίδιο γύρο.

Sideboard

2x Dire Fleet Daredevil

2x Legion Warboss

2x Rekindling Phoenix

3x Risk Factor

2x Tibalt, Rakish Instigator

4x Lava Coil

2x Dire Fleet Daredevil

Μπαίνει στα matchups που τα αντίπαλα decks χρησιμοποιούν discard και spot removal spells.

2x Legion Warboss

Εξαιρετική κάρτα κυρίως ενάντια non-creature based decks που και αυτή χωρίς απάντηση απειλεί να τελειώσει το παιχνίδι στους επόμενους γύρους από μονή της.

2x Rekindling Phoenix

Ένα από τα πιο ανθεκτικά threats του standard πολύ αποτελεσματικό ενάντια creature based decks, συνήθως απαιτούνται 2 κάρτες για να σκοτωθεί.

3x Risk Factor

Καθαρά για non creature control/combo based decks.

2x Tibalt, Rakish Instigator

Άλλη μια νέα προσθήκη από war of the spark. Δίνει μια λύση ενάντια life gain καρτών οι οποίες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές εναντίον του deck, παράλληλα αρκετά καλή και σε matchups εναντίον 1 toughness creatures.

4x Lava Coil

Επιπλέον removal spell απέναντι σε αντίπαλα 4 toughness / Rekindling Phoenix creature decks.

Γενικά το mono red είναι ένα αρκετά καλό deck που παραμένει στα καλυτέρα deck του meta. Είναι αρκετά εύκολο και συνιστάτε σα πρώτο deck για νέους παίκτες ειδικά σε αυτούς που προτιμούν τα aggro based decks, αν και η πλήρης κατάρτιση στο deck απαιτεί αρκετή εμπειρία.Μπορείτε να δείτε επιπλέον πληροφορίες για εμένα: Twitter