Magic: The Gathering

Magic: The Gathering | [Standard] Προτεινόμενα Decks, για όλα τα γούστα! | Titan

Καλησπέρα σε όλες/όλους,

Το Σάββατο και την Κυριακή 15&16 Φεβρουαρίου διεξήχθη στη Hawaii το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (MTG Worlds), όπου 16 παίκτες πάλεψαν για τη διεκδίκηση του τίτλου αλλά και συνολικών επάθλων 1.000.000$ !!!

Έγινε μέσω της πλατφόρμας MTG Arena και διαγωνίσθηκαν εκτός από το Standard και σε Booster Draft Theros Beyond Death.

Από τους 16 συμμετέχοντες τέσσερις κατέβηκαν με Temur Reclamation, τέσσερις με Mono Red Aggro, τέσσερις με Jeskai Fires, τρεις με UW Control ενώ ένας με Jund Sacrifice.

Νικητής ήταν ο Paolo Vitor Damo Da Rosa που κατα γενική ομολογία μαζί με τον Ondrej Strasky κατέβηκαν με το καλύτερο deck.

Παρακάτω κάποιες από τις λίστες των συμμετεχόντων:

Temur Reclamation

Post image

by Jean-Emmanuel Depraz

Jeskai Fires

Post image

by Javier Dominguez

Mono Red Aggro

Post image

by Andrea Mengucci

UW Control

Post image

by Paolo Vitor Damo Da Rosa

Jund Sacrifice

Post image

by Piotr Glogowski


Εάν σας αρέσουν τα combo decks (εντάξει soft combo στην περίπτωση μας) οι δύο πρώτες επιλογές είναι για εσάς. Αν είστε λάτρεις του βουνού είστε καλυμμένοι. Σας αρέσει μήπως ο Θόδωρος Αγγελόπουλος; Εάν βέβαια έχετε πουλήσει και εσείς – όπως και ο υποφαινόμενος αρθρογράφος – την ψυχή σας στο Bloodbraid Elf τότε και εκεί είστε καλυμμένοι!

Φυσικά και υπάρχουν αρκετές ακόμη επιλογές στο Standard format αλλά όπως και να το κάνουμε οι 4 πρώτες επιλογές είναι αυτές που οδηγούν την “κούρσα”. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ πως υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί ανάμεσα σε αυτές τις λίστες.

Θα μπορούσε να πει κάποιος πως το Jeskai Fires νικάει το Red Aggro, όπως στο προηγούμενο format το Jeskai Fires νικούσε το BR Knights. Ο νέος όμως Rotting Regisaur ακούει στο όνομα Anax, Hardened in the Forge περιπλέκει τα πράγματα καθώς και το ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μονόχρωμο aggro deck το οποίο σημαίνει σταθερότητα.

Το UW Control έχει τον άχαρο ρόλο να πρέπει να γεμίσει με λύσεις εναντίον των combo και του mirror (counters και planeswalker) αλλά και με τα απαραίτητα removals εναντίον του κόκκινου, κάτι που παρατηρούμε να λείπει από την παραπάνω λίστα (σε άλλες λίστες υπάρχει για παράδειγμα σαν βασική κάρτα το Glass Casket). Αλλαγές μπορούν να γίνουν και στο κόκκινο aggro αν για παράδειγμα θες να γίνεις πιο γρήγορος υπάρχουν λίστες με περισσότερα ένα mana τέρατα.

Μια ακόμη- “παλαιότερη”- επιλογή είναι το BR Sacrifice, το οποίο απέκτησε ένα νέο “παιχνίδι” τον Woe Strider.

BR Sacrifice

Post image

by Titan

Μια ξεκάθαρα meta-επιλογή, έχοντας καλό σχετικά matchup με Red και Control αλλά χάνουμε σχεδόν αυτόματα (τουλάχιστον 1o game) από τα combo decks. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, όπως η ύπαρξη discard στο main deck, αλλά αυτό θα αποδυνάμωνε το κόκκινο matchup. Επίσης αν θέλετε κάτι budget στην Arena τότε μπορείτε ακόμη να αντικαταστήσετε τις 2 Kroxa και τις 2 Rankle, καλύπτοντας με 4αδες τις υπόλοιπες κάρτες και έχετε μια εξίσου καλή επιλογή.

Πάμε να δούμε και μια ακόμη λίστα – όχι τόσο διαδεδομένη – που φέρνει την υπογραφή ενός Magic Online grinder του Venom1 ο οποίος έχει καταφέρει αρκετά καλά αποτελέσματα με την ίδια λίστα.

BG Food

Post image

by Venom1

Μερικές σκέψεις μου, εάν θέλετε μια επιλογή ώστε να ανεβείτε γρήγορα στο ladder τότε θα χρειαστεί να πάρετε κάποιο αρκετά γρήγορο deck όπως είναι το Mono Red ή έστω κάτι που να το νικάει όπως το BR Sacrifice ώστε να καταφέρετε σε λίγο χρόνο να πετύχετε αποτελέσματα. Όταν πλησιάσετε ή μπείτε mythic εκεί μπορείτε να δοκιμάσετε και πιο αργές επιλογές τύπου UW Control ή Jund Sacrifice ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Επίσης, εάν σκοπεύετε να παίξετε στο επερχόμενο WPNQ Qualifier της Κυριακής που θα διεξαχθεί από το Game On στον Πειραιά, τότε προτείνω να επιλέξετε κάτι με το οποίο θα είστε αρκετά εξοικειωμένοι. Αυτό σημαίνει πως θα μπορέσετε να στήσετε ευκολότερα το deck σας εναντίον του πιο πρόσφατου meta game (βλέπε Worlds).

Ακόμη μην πέσετε στην παγίδα να κάνετε copy paste μια λίστα από τις 16 που βγήκαν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα – διότι οι παίκτες περίμεναν ένα κλειστό meta, ενώ σε μεγαλύτερο τουρνουά θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές. Οπότε πριν επιλέξετε το UW Control σας σκεφτείτε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πετύχετε και κόκκινα decks. Γενικά, μια μίξη αυτού που βλέπουμε (από καλύτερους από εμάς παίκτες) και αυτού που έχουμε συλλέξει ως εμπειρία από τα δικά μας παιχνίδια πολλές φορές κρύβουν την επιτυχία πίσω από την επιλογή μας.

Καλή επιτυχία σε όσους θα συμμετάσχουν την Κυριακή αλλά και σε όλους όσους θα κυνηγήσουν το Mythic στην Arena για αυτό το μήνα!Αν θέλετε να με προσθέσετε σε κάποια από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες:

MtGO : tzio | MtGA : Titan #92737

Μπορείτε να δείτε επιπλέον πληροφορίες για μένα: FB| Twitter |