Magic: The Gathering

Magic: The Gathering | [Standard] Jeskai Fires: Σαν να (μην) πέρασε μια μέρα | Titan

Καλησπέρα σε όλες/όλους,

Με την έλευση του νέου σετ Ikoria Lair of Behemoths συνεχίζεται από την Wizards of the Coast η δημιουργία αρκετών καρτών που θα τις χαρακτηρίζαμε “σπασμένες”.

Από το Nexus of Fate μέχρι τον Oko, thief of Crowns που δικαίως έφαγαν το ban μέχρι τον Teferi, Time Raveler και τον Uro, Titan of Nature’s Wrath, που είναι μεν δυνατές κάρτες αλλά δεν έχει χρειαστεί (ακόμα) να κοιτούν και αυτοί το παιχνίδι από την εξέδρα, παρατηρούμε την ολοένα αυξανόμενη πορεία καρτών αναφορικά με την – κακή – επίδρασή τους στο παιχνίδι.

Σε αυτό το σετ ήρθε να προστεθεί στις ζωές μας ένας νέος μηχανισμός – Companion – που αψηφά τους νόμους που γνωρίζαμε ως τώρα. Η έξτρα κάρτα μαζί με τους περιορισμούς στη δημιουργία της εκάστοτε τράπουλας, αρχικά τουλάχιστον, θα λειτουργήσει θετικά για όλους τους deck builders.

Σήμερα θέλω να αναφερθώ σε ένα από αυτά το οποίο ταιριάζει γάντι σε ένα ήδη υπάρχων deck με το οποίο έχω αφιερώσει αρκετές εργατοώρες, το Jeskai Fires. Φυσικά δεν είναι άλλο πέρα από την Keruga, the Macrosage ένα φιλήσυχο πλάσμα πραγματικά!

Υπάρχουν αρκετές διαφορετικές τράπουλες που χρησιμοποιούν το Fires of Invention και με περισσότερα από 3 χρώματα. Έτσι και εδώ θα δούμε ουσιαστικά μια παραλλαγή της τρίχρωμης τράπουλας που είχαμε συνηθίσει. Παρακάτω ακολουθεί η decklist που χρησιμοποιώ τελευταία:

Arena Import

Οι περισσότερες κάρτες που αποτελούσαν την κύρια μηχανή του deck κάνουν φυσικά και εδώ την εμφάνισή τους, όμως έχουμε και κάποιες “περίεργες” επιλογές.

Πρώτον, έχουμε την εισαγωγή ενός 4ου χρώματος (μαύρο), το οποίο μας δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε ακόμα μια ιδιότητα του Βασιλιά – όχι του Lebron – Kenrith καθώς και μια πολύ δυνατή κάρτα από το side board τον Kunoros.

Υπάρχουν στο meta αρκετά decks που χρησιμοποιούν το graveyard και αυτή είναι μια κάρτα που μας δίνει απάντηση, ενώ παράλληλα είναι μέσα στο περιορισμό της Keruga. Βοηθάει φυσικά σε αυτή τη προσθήκη και η τύπωση των νέων τρίχρωμων lands οι οποίες ταιριάζουν τέλεια στη λογική του deck αφού το cycling μας δίνει την δυνατότητα να “σκάβουμε” παραπάνω ώστε να βρούμε κρίσιμα χαρτιά από το deck.

Τέλος να αναφερθώ και στην ίσως πιο περίεργη επιλογή που ακούει στο όνομα Memory Leak, το οποίο ουσιαστικά μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε κάτι να παίξουμε τον 3ο μας γύρο και να μην είναι ποτέ νεκρή κάρτα στο χέρι μας αφού έχει cycling.

Ας δούμε και έναν οδηγό με κάποια από τα πιο δημοφιλή match ups:

RB Sacrifice (with Lurrus companion)

+3 Kunoros, Hound of Athreos +2 Flame Sweep

-1 Elspeth Conquers Death -2 Memory Leak -2 Teferi, Time Raveler

Gyruda

+4 Mystical Dispute +3 Legion Warboss +3 Kunoros, Hound of Athreos

-4 Bonecrusher Giant -2 Memory Leak -4 Deafening Clarion

Temur Reclamation

+4 Mystical Dispute +3 Legion Warboss +2 Elspeth Conquers Death

-4 Deafening Clarion -1 Kenrith, the Returned King -4 Bonecrusher Giant

Jeskai Fires

Εδώ, λόγω των πολλών διαφορετικών builds ουσιαστικά έχουμε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις αναφορικά το αν χρειάζεται να κρατήσουμε τους γίγαντες ή κάποιο mass removal. Σαν γενικό κανόνα και πάντα με γνώμονα τι παίζουν οι περισσότερες λίστες θα έκανα το εξής:

On the Play

+3 Legion Warboss +2 Elspeth Conquers Death +3 Mystical Dispute

-4 Deafening Clarion -2 Bonecrusher Giant -2 Memory Leak

On the Draw

+4 Mystical Dispute +2 Elspeth Conquers Death

-2 Memory Leak -1 Kenrith, the Returned King -2 Deafening Clarion -1 Bonecrusher Giant

Cycling

+2 Flame Sweep

-1 Elspeth Conquers Death -1 Memory Leak

Yorion

+3 Legion Warboss +4 Mystical Dispute +1 Elspeth Conquers Death

-4 Deafening Clarion -4 Bonecrusher Giant

Από την πρώτη εβδομάδα για να κατανοήσω το format, αλλά και για να μη χάνω πολύ μέχρι και σήμερα, το Jeskai Fires αποδεικνύει μια σταθερότητα.

Οι κάρτες φυσικά που έχω δοκιμάσει σε διάφορα builds είναι αρκετές και δεν μπορώ να πω με σιγουριά ποια μορφή του deck είναι η καλύτερη. Αυτό που μπορώ να πω όμως είναι πως η Keruga ήρθε για να μείνει και αυτό το πλάσμα μόλις βρήκε το κατάλληλο σπίτι!

ΥΓ: Μπορείτε επιπλέον να παρακολουθήσετε εδώ ένα match που παίξαμε με τον Panasavv εναντίον RB Obosh.

Αν θέλετε να με προσθέσετε σε κάποια από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες:

MtGO : tzio | MtGA : Titan #92737

Μπορείτε να δείτε επιπλέον πληροφορίες για μένα: FB | Twitter